Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός από τον νέο κύκλο του «GNTM» η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Εκτός η Ηλιάνα Παπαγεωργίου από το «GNTM», αλλά και...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι ...

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...

Διακοπές στο Αιγαίο για τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ και το μοντέλο Ρόζι...

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον διαφημίζουν την...

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Από τύχη ζει ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε από διακινητές μεταναστών στον Εβρο

Ζωντανός για λίγα... χιλιοστά

Από θαύμα σώθηκε ο 56χρονος συνοριοφύλακας, ο οποίος πυροβολήθηκε από διακινητές μεταναστών κατά τη διάρκεια περιπόλου στον Εβρο, προχθές το απόγευμα, την ημέρα της θλιβερής επετείου των 50 ετών από την εισβολή στην Κύπρο.

Ο 56χρονος και οι συνάδελφοί του έκαναν περιπολία στην παραποτάμια περιοχή Αμπέλια, όπου δεν έχει κατασκευαστεί φράχτης κατά των… εισβολέων μεταναστών από την Τουρκία. Οι συνοριοφύλακες δέχτηκαν στις 6.20 το απόγευμα τρεις πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά. Το ένα μέλος της περιπόλου δέχτηκε μία σφαίρα στην κοιλιακή χώρα. Οι συνάδελφοί του δεν πανικοβλήθηκαν. Τον έβαλαν στο όχημα και τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας στο Σουφλί και από εκεί με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Νοσοκομείο στο Διδυμότειχο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην αριστερή πλάγια κοιλιακή περιοχή όπου δέχτηκε τη σφαίρα.

Οι γιατροί δεν έβγαλαν τη βολίδα, γιατί υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του. Τη βολίδα θα αποβάλει ο οργανισμός του. Ο τραυματίας, που συνήλθε, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε μονάδα αυξημένης φροντίδας και τον επισκέφτηκαν οι δικοί του άνθρωποι. Η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του χαρακτηρίζεται σταθερή. Ο 56χρονος αποσωληνώθηκε με επιτυχία και μεταφέρθηκε σε απλή κλίνη.

synoriofylakes22074

«Η σφαίρα είχε προκαλέσει προβλήματα στον σπλήνα και στο λεπτό έντερο και η κατάστασή του ήταν κρίσιμη» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Βαφειάδης, διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. «Αμέσως μπήκε στο χειρουργείο, έγιναν οι απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις και ο ασθενής εξήλθε σε πολύ καλή και σταθερή κατάσταση» συμπλήρωσε.

Ο συνοριοφύλακας ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς σώθηκε η ζωή του για δύο χιλιοστά. Οι γιατροί που τον χειρούργησαν σημείωσαν πως αν η σφαίρα τον είχε πετύχει μόλις δύο χιλιοστά πιο πέρα, τότε θα μπορούσε να είχε χάσει το λεπτό έντερο! Οι αστυνομικές Αρχές που διενεργούν την προανάκριση για την παραλίγο δολοφονία του συνοριοφύλακα εκτιμούν πως δράστες είναι «σκληροί» διακινητές μεταναστών. Για την ταυτοποίηση τους προχώρησαν σε βαλλιστική εξέταση της σφαίρας και εξετάζουν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν τοποθετηθεί στα σύνορα κοντά στον ποταμό Εβρο, στα σημεία όπου δεν υπάρχει φράχτης.

Παράλληλα, έχουν ενημερώσει τις τουρκικές Αρχές για το περιστατικό για δικές τους ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Ο 56χρονος, με καταγωγή από το Σουφλί, ήταν από τους πρώτους συνοριοφύλακες που προσέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον Εβρο και έχει εμπειρία 30 ετών. Δεν είναι η πρώτη φορά που Ελληνες συνοριοφύλακες δέχονται πυροβολισμούς από σύγχρονους δουλέμπορους μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ομως τον τελευταίο χρόνο τέτοια περιστατικά έχουν εκμηδενιστεί, ενώ έχει μειωθεί γενικότερα η διακίνηση μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. «Οι συνάδελφοι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία-περιπολία. Δεν ξέρουμε από ποιους δέχτηκαν πυροβολισμό» δήλωσε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Εβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς. «Δεν ξέρουμε ακόμα πώς να το εξηγήσουμε» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «εδώ και έναν χρόνο έχουν σταματήσει αυτά. Και οι ροές μεταναστών είναι μειωμένες. Ηταν βατό καλοκαίρι».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Η βίλα καταφύγιο του «Ιωσήφ» Κεϊτζ

Μπορεί για ενάμιση μήνα ο χολιγουντιανός σταρ Νίκολας Κέιτζ...

Η Καινούργιου στο πλευρό του αγαπημένου της που ανοίγει μαγαζί στο Παγκράτι

Φουλ ερωτευμένη η Κατερίνα, έχει γίνει βράχος για τον...

Φώτης Μεταξόπουλος: «Καλύτερα να μεγαλώσει ένα παιδί σε ίδρυμα παρά από ομόφυλα ζευγάρια»

Ο Φώτης Μεταξόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν....