Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός από τον νέο κύκλο του «GNTM» η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Εκτός η Ηλιάνα Παπαγεωργίου από το «GNTM», αλλά και...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι ...

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...

Διακοπές στο Αιγαίο για τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ και το μοντέλο Ρόζι...

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον διαφημίζουν την...

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Καταστράφηκε CD με συνομιλίες του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ με στελέχη της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ.

Ανθρώπινο λάθος, αμέλεια ή δόλος;

Ποικίλα ερωτήματα και υπόνοιες προκαλεί η αποκάλυψη πως καταστράφηκαν πειστήρια από τις συνομιλίες του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ με ανθρώπους που είχαν θέσεις ευθύνης στην ΕΥΠ και την Ελληνική Αστυνομία, μεταξύ των οποίων ο τέως γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, ο τέως διοικητής της ΕΥΠ και πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Τα πειστήρια που καταστράφηκαν αφορούν CD με περιεχόμενο από το κινητό του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ και ειδικότερα τις επικοινωνίες του μέσω της εφαρμογής WhatsApp με ανώτερους αξιωματούχους.

Ανάμεσα στις επαφές του δημοσιογράφου ήταν τα ονόματα Δημητριάδης και Κοντολέων, ενώ είναι άγνωστο εάν πρόκειται για τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, που είχαν υποβάλει την παραίτησή τους τον Αύγουστο του 2022, μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη. Επίσης, στις επαφές υπήρχε το όνομα Καραμαλάκης, που είναι το επώνυμο του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη.

karaivaz25074

Το επίμαχο CD που καταστράφηκε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του freedomofpress.gr, ήταν το αναγνωστέο με αριθμό 33 στη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με κατηγορουμένους δύο αδέρφια ηλικίας 40 και 48 ετών, που φέρεται ότι είναι οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δημοσιογράφου τον Απρίλιο του 2021 σε φονική ενέδρα έξω από το σπίτι του στον Αλιμο, ενώ παραμένουν στο «σκοτάδι» οι έρευνες για τους ηθικούς αυτουργούς εδώ και τρία χρόνια. Μετά την εξέταση του κατεστραμμένου CD, η εισαγγελέας ανέφερε ότι ο δίσκος με τις επαφές του Γιώργου Καραϊβάζ είχε τρυπηθεί με συρραπτικό! Πάντως, δεν διευκρινίστηκε αν το πειστήριο καταστράφηκε από ανθρώπινο λάθος, αμέλεια ή δόλο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το περιεχόμενο του CD δεν έχει αποτυπωθεί σε χαρτί, ενώ δεν ζητήθηκε να προσκομιστεί αντίγραφο από τους δικαστές ή την εισαγγελέα της έδρας, ώστε να αξιολογηθεί. Κατά τη διαδικασία της ανάγνωσης των εγγράφων της δικογραφίας κατατέθηκαν από τους δικηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας βίντεο, στα οποία ο ένας από τους δύο κατηγορουμένους ως δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ είχε προβεί σε ξυλοδαρμούς. Πρόκειται για βίντεο τα οποία έχουν αποτελέσει μέρος ποινικής δικογραφίας άλλης υπόθεσης.

karaivaz030642

Στη μία περίπτωση ο κατηγορούμενος βιαιοπραγεί σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Ο δεύτερος ξυλοδαρμός καταγράφηκε σε καφετέρια και ο τρίτος σε γραφείο. Στην τρίτη περίπτωση, το θύμα που δέχθηκε την επίθεση έχει προταθεί και αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που προηγήθηκε είχε κληθεί πριν από λίγες ημέρες να καταθέσει μάρτυρας για το άλλοθι των κατηγορουμένων, σε μια προσπάθεια της υπεράσπισης να αποδείξει πως δεν ήταν στο σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου. Ομως, ο μάρτυρας δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς του, ενώ φέρεται ότι έπεσε σε αναντιστοιχίες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του δικηγόρου της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ, Αντώνη Ξυλουργίδη, ο οποίος ζήτησε τη σύλληψη του μάρτυρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Ο Αθερίδης σόκαρε το πανελλήνιο μιλώντας για την «άγνωστη» περιπέτεια με την υγεία του

Σόκαρε το πανελλήνιο ο Θοδωρής Αθερίδης για το εγκεφαλικό...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι επισημοποίησαν τη σχέση τους

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...