Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Σόφη Ζαννίνου: «Έχω ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την κόρη μου και με...

Η Σόφη Ζαννίνου παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό...

Μαρία Σολωμού: «Υπήρχε πολύ βρίσιμο, ήταν προσβλητικό»

Η Μαρία Σολωμού φέτος πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α....

«Grand Hotel»: Η Κυβέλη είναι έξαλλη με τον Ρήγα

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Grand...

Δεν μας έφτανε τόσο, θέλει και ένα μισάωρο από το «Καλημέρα, Ελλάδα»...

Επεκτατικός ο ένας, σκληρό καρύδι ο άλλος! Ανένδοτος είναι...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Εγκληματική οργάνωση της κουτάλας!

Για βαριά κακουργήματα οι διώξεις του εισαγγελέα στον «Αλλο Ανθρωπο»

Ποινικές διώξεις για βαριά κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας στον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Αλλος Ανθρωπος» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και σε δύο συγγενικά του πρόσωπα, αποδίδοντάς τους δράση εγκληματικής οργάνωσης επτά μήνες από την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Η δίωξη αφορά τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και τη νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, των δωρεών δηλαδή που έκαναν πολίτες για να υποστηρίξουν την προσφορά του «Αλλου Ανθρώπου». Εκτός του ιδρυτή, ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθούν η μητέρα και ο γαμπρός του Πολυχρονόπουλου. Σύμφωνα με την κατηγορία που αποδίδει ο εισαγγελέας στη μητέρα και στον γαμπρό του Πολυχρονόπουλου, και οι δύο διευκόλυναν τις ενέργειες του συγκατηγορουμένου τους, αφού, όπως φαίνεται να προκύπτει, ποσά δωρεών κατέληγαν να διατίθενται για τζόγο, κινούμενα από τους λογαριασμούς τους στα χέρια του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα, φέρεται ότι μέσα από τους λογαριασμούς της μητέρας και του γαμπρού του Πολυχρονόπουλου κατατέθηκαν δωρεές μεγαλύτερες του 1.000.000 ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια, με τα τουλάχιστον 600.000 ευρώ εξ αυτών να καταλήγουν σε ηλεκτρονικό τζόγο. Το γεγονός πως δεν εντοπίστηκαν αναλήψεις μετρητών οδηγεί την Αρχή στο συμπέρασμα πως το συγκεκριμένο ποσό πονταρίστηκε και χάθηκε σε τυχερά παιχνίδια. Ακολούθησε έρευνα των Αρχών με εισαγγελική εντολή. Το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και Ασφαλείας που είχε αναλάβει να ελέγξει εκ νέου τις κινήσεις λογαριασμών από πιστωτικά ιδρύματα αλλά και από στοιχηματικές εταιρίες ολοκλήρωσε την έρευνά του, διαβιβάζοντας τα αποτελέσματα που προέκυψαν στις εισαγγελικές Αρχές, οπότε δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες.

Από την πλευρά του ο Κ. Πολυχρονόπουλος από την έναρξη της προκαταρκτικής εξέτασης έχει εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του “Αλλου Ανθρώπου”. Δεν έχω εταιρίες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο ούτε αυτοκίνητο ούτε περιουσία ούτε καταθέσεις ούτε θυρίδες ούτε πράγματα αξίας, ούτε “παπάκι” καν, ακόμα και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του “Αλλου Ανθρώπου”, εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Είναι απολύτως βέβαιον πως οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...

«Σβήνει» η Καίτη Γκρέυ

Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφυδάτωση, χαμηλό αιματοκρίτη καθώς και μια...