Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Αγκαλιά στα φλας η Παπούλια με τον πρώην σύζυγο και την κόρη...

Κοσμικό reunion της Εβελίνας Παπούλια και του Γιώργου Λιάντου...

Η… περίεργη αντίδραση Λιάγκα και Σκορδά για την υπόσχεση του...

Πυροβολούν τη σάτιρα και έναν από τους πιο αγαπητούς...

«Άγιος έρωτας»: Τι λένε οι πρωταγωνιστές λίγο πριν την πρεμιέρα

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, η δραματική σειρά εποχής...

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Ο Δημήτρης Σταρόβας πάει πολύ καλύτερα, όλες οι λειτουργίες είναι...

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Πρωινό...

Αθώα τα δύο αδέλφια για τη μαφιόζικη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Δίκη φιάσκο

Σε τεράστιο φιάσκο, με πολιτική χροιά, εξελίχθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, αφού το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αθώωσε τα δύο αδέλφια που κατηγορούνταν για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου, λόγω αμφιβολιών, επιβεβαιώνοντας όλους όσοι πίστευαν πως οι συλλήψεις είχαν πραγματοποιηθεί λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές ως μία απόδειξη για την άρτια λειτουργία των θεσμών, των διωκτικών Αρχών και της Δικαιοσύνης!

karaivaz010842

Η απόφαση του δικαστηρίου για τους δύο άνδρες, ηλικίας 41 και 49 ετών, αναδεικνύει την πολιτική εκμετάλλευση της δολοφονίας του δημοσιογράφου και ξυπνά στην κοινή γνώμη μνήμες από την προεκλογική περίοδο, όταν ο πρωθυπουργός διατυμπάνιζε τις συγκεκριμένες συλλήψεις ως μία τεράστια επιτυχία. Παρότι αστυνομικές πηγές έκαναν λόγο από την πρώτη στιγμή για ένα ασταθές κατηγορητήριο, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε ανακοινώσει με τυμπανοκρουσίες τις εξελίξεις στην υπόθεση, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι έρευνες της Αστυνομίας είχαν επιταχυνθεί για την εξιχνίαση. Απαιτούσε δε να ζητήσουν συγγνώμη όσοι «συκοφάντησαν» το υπουργείο του για καθυστερήσεις και απραξία.

Η απόφαση-σοκ

Το προκλητικό σόου, τα επικοινωνιακά παιχνίδια και η εμπορευματοποίηση από την πλευρά της κυβέρνησης ενός εγκλήματος με θύμα δημοσιογράφο που ερευνούσε τις διασυνδέσεις παρακρατικών μηχανισμών με το οργανωμένο έγκλημα, με μοναδικό σκοπό την επικράτηση στις εκλογές, άρχισαν να «αναβλύζουν» χθες, όταν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του.

karaivaz010841

Επειτα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, ο 49χρονος, που είχε κατηγορηθεί για συνέργεια, κρίθηκε αθώος με πλειοψηφία 5-2 λόγω αμφιβολιών. Μειοψήφησαν ο πρόεδρος και η εξ αριστερών του σύνεδρος, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος για οπλοχρησία. Επί της ουσίας οι δύο δικαστές που μειοψήφησαν έκριναν ότι ο 49χρονος δεν ήταν εκείνος που τράβηξε τη σκανδάλη, αλλά εμπλεκόμενος στη δολοφονία. Για τον μικρότερο από τα δύο αδέλφια το δικαστήριο έκρινε πως είναι αθώος κατά πλειοψηφία 6-1. Σε αυτή την περίπτωση μειοψήφησε μόνο η σύνεδρος εξ αριστερών του προέδρου.

Στο άκουσμα της απόφασης οι δύο άνδρες ξέσπασαν σε κλάματα και αγκαλιάστηκαν, ενώ κλάματα ακούστηκαν από συγγενείς και φίλους τους που βρίσκονταν στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου. Τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν τον Απρίλιο του 2023 -λίγο πριν από τις εκλογές- για το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο και κατηγορούνταν για την «εκτέλεση» του συμβολαίου θανάτου. Εντούτοις, η κενού περιεχομένου επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. φάνηκε από τις πρώτες κιόλας ημέρες, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί, τα οποία δεν αποτελούσαν τίποτα περισσότερο από ενδείξεις ενοχής.

karaiva01084

Μάλιστα, ακριβώς τα ίδια στοιχεία είχαν αποσταλεί στον εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει λόγω της ισχνότητάς τους περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Τελικά, επρόκειτο για τις ίδιες ισχνές ενδείξεις που χρησιμοποιήθηκαν στη δίκη και προφανώς δεν επαρκούσαν για να στοιχειοθετηθεί πέραν πάσης αμφιβολίας η ενοχή των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι χθες το μεσημέρι αθωώθηκαν με ξεκάθαρες πλειοψηφίες.

H πρόταση της εισαγγελέως

Είχε μεσολαβήσει η θέση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία πριν από μερικές ημέρες, κατά την αγόρευσή της, είχε προτείνει την ενοχή των δύο αδελφών, αποδίδοντας το κίνητρο στις αποκαλύψεις που είχε προαναγγείλει για το οργανωμένο έγκλημα ο δημοσιογράφος. «Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά είναι στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος» είχε αναφέρει η εισαγγελέας, εκτιμώντας πως ο λόγος της δολοφονίας ήταν ότι ο Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ: «Από πολύ παλιά είχε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και αρκετές εγκληματικές οργανώσεις. Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο».

Τι κι αν η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την ενοχή τους; Η χθεσινή απόφαση αναδεικνύει την πολιτική απάτη που στήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με μοναδικό σκοπό την εκρίζωση των αμφιβολιών της κοινής γνώμης σχετικά με την εξιχνίαση της υπόθεσης λίγες εβδομάδες πριν από τις εθνικές εκλογές…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Μαρίνα (πρώην κυρία Πατούλη) πούλησε το πατρικό της στην Πεύκη!

Την ώρα που ο Γιώργος Πατούλης περιμένει να κρατήσει...

Τα δάκρυα του Ξαρχάκου μπροστά σε πρώην και νυν

Ανάμεσα στη γυναίκα του Ηρώ Σαΐα και την πρώην...

Ο Χρήστος Χολίδης μετά της συζύγου στο κέντρο της Αθήνας

Σχεδόν τρία χρόνια μετράει η σχέση του Χρήστου Χολίδη...

Ο Γιαννιώτης «χρηματιστής» που «δάγκωσε» από Κατερίνα Λέχου μέχρι Σκλεναρίκοβα!

Γιαννιώτης μεγαλοαπατεώνας καταχράστηκε περιουσίες ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ και...

Τα τελευταία λόγια του Ντίνου Καρύδη που προμήνυαν τον θάνατό του!

«Τελειώνω. Δεν υπάρχει χρόνος πια για τέτοια». Αυτή είναι...

Καλημέρα με μαμάδες, λουλούδια και κοιλίτσες – Απ’ όλα είχαν οι… αδιάφορες πρεμιέρες των πρωινών εκπομπών

Πρεμιέρες με συντρόφους, μαμάδες, εγκυμοσύνες κι... έναν Στέφανο Κασσελάκη...