Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025

Κατερίνα Λιόλιου: Τα πρώτα πλάνα από το νέο βιντεοκλίπ της

Κόβουν την ανάσα οι πρώτες εικόνες από το νέο...

Το μήνυμα της Κατερίνας Μπατζελή μετά την παραπομπή και την διαγραφή της...

Δεν ένιωσε ούτε απογοήτευση ούτε θυμό, αλλά μόνο λύτρωση,...

Περικλής Λιανός: «Πολλοί στον δρόμο με φωνάζουν Θόδωρο»

Είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς...

Ο υπουργός παίζει τένις με τη νέα του ερωμένη να τον καμαρώνει

Τι κι αν ο πρωθυπουργός τού έχει... κλέψει τον...

«Φωτιά» έχει πάρει η εφαρμογή MyCoast από τις καταγγελίες πολιτών για παραβάσεις από επιχειρηματίες

«Τσουνάμι» στις παραλίες

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι των καταγγελιών πολιτών για παραβάσεις που αφορούν τον αιγιαλό και τις παραλίες. Από την αρχή του καλοκαιριού έχουν πραγματοποιηθεί από τις Κτηματικές Υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών 12.500 έλεγχοι, εκ των οποίων οι 2.500 έχουν διενεργηθεί μόλις την τελευταία εβδομάδα.

Συνολικά κατά τη φετινή περίοδο ελέγχθηκαν περισσότερες από 1.600 επιχειρήσεις, από τις οποίες οι 450 την τελευταία μία εβδομάδα. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τους κατά τόπους δήμους, ενώ οι καταγγελίες που εξετάστηκαν προήλθαν κατά βάση μέσω της εφαρμογής MyCoast, αλλά και μέσω τηλεφωνικών κλήσεων από τους πολίτες στις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες.

Οπως προέκυψε από τους ελέγγχους, υπάρχουν αρκετές παραβάσεις, που περιλαμβάνουν απουσία ανάρτησης πινακίδων έως υπερβάσεις του υπό κατάληψη χώρου από επιπλέον ομπρελοκαθίσματα, άλλες κατασκευές καθώς και περιπτώσεις που ήταν αυθαίρετη η κατάληψη χωρίς σύμβαση παραχώρησης. Σε όλες τις επιχειρήσεις στις οποίες αποδείχτηκαν παραβάσεις δρομολογήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, ενώ στις περιπτώσεις που δεν υπήρχε σύμβαση έχουν διενεργηθεί συνολικά 36 σφραγίσεις τμημάτων παραλίας που παράνομα είχαν καταληφθεί, εκ των οποίων δύο στην Κέρκυρα, δύο στη Μεσσηνία, τρεις στην Ηλεία και επτά στην Κεφαλλονιά, την τελευταία εβδομάδα.

Τα… ρεκόρ

Την ίδια ώρα, συνολικά επτά περιοχές αναδεικνύονται στους «πρωτεργάτες» των παραβάσεων και συγκεντρώνουν τις περισσότερες καταγγελίες, οι οποίες ελέγχθησαν κατά προτεραιότητα. Πρόκειται για τη Χαλκιδική, την Ανατολική Αττική, την Πρέβεζα, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Κέρκυρα και τα Χανιά. Αναλυτικά, στη Χαλκιδική εξετάστηκαν 1.930 καταγγελίες. Ε χουν πραγματοποιηθεί αυτοψίες σε 24 παραλίες όπου έχουν γίνει περίπου 1.500 καταγγελίες. Στην Ανατολική Αττική εξετάστηκαν 1.579 καταγγελίες, από τις οποίες 183 τις τελευταίες πέντε μέρες.

Εχουν πραγματοποιηθεί αυτοψίες σε 22 παραλίες, δηλαδή στο 80% των παραλιών όπου έχουν γίνει καταγγελίες. Στην Πρέβεζα εξετάστηκαν 1.355 καταγγελίες. Τα κλιμάκια των ελεγκτών προχώρησαν σε ελέγχους σε οκτώ παραλίες, στις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 600 καταγγελίες. Αντίστοιχα, στα Δωδεκάνησα εξετάστηκαν 799 καταγγελίες. Τα κλιμάκια των ελεγκτών προχώρησαν σε ελέγχους σε 16 παραλίες, όπου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 330 καταγγελίες. Στη Ρόδο έχει συσταθεί κοινή ομάδα ελέγχου μεταξύ Κτηματικής Υπηρεσίας, δήμου και άλλων υπηρεσιών και υπάρχει συντονισμός και στενή συνεργασία για τους ελέγχους.

Στον αντίποδα, οι Κυκλάδες συγκεντρώνουν φέτος σχετικά χαμηλό αριθμό καταγγελιών. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 552 καταγγελίες και έχουν πραγματοποιηθεί αυτοψίες σε Μύκονο και Πάρο. Κλιμάκιο της Κτηματικής Υπηρεσίας βρίσκεται στη Θήρα και συνεργάζεται για ελέγχους και αυτοψίες με τον δήμο, ενώ υπάρχει επίσης συνεργασία με τον δήμο για αυτοψίες σε Νάξο, Τήνο και Ανδρο. Παράλληλα, στην Κέρκυρα εξετάστηκαν 372 καταγγελίες. Διενεργήθηκαν αυτοψίες σε τέσσερις παραλίες στις οποίες έγιναν 77 καταγγελίες. Τέλος, στα Χανιά εξετάστηκαν 264 καταγγελίες συνολικά, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε συνολικά εφτά παραλίες, στις οποίες ήδη έχουν διενεργηθεί αυτοψίες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Παύλος Βαρδινογιάννης με νέο έρωτα!

Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά το -κάθε άλλο παρά «βελούδινο»-...

Γνωστός τραγουδιστής βίαζε καμαριέρες με συνεργό τη σύζυγό του

Η αγωγή, με την οποία οι γυναίκες διεκδικούν από τον τραγουδιστή αποζημίωση πάνω από 44.000.000 ευρώ,

«Arrivederci» από Βουλγαράκη σε Λιάγκα για χάρη του έρωτα

Ετοιμη να πει «Arrivederci» όχι μόνο στον Γιώργο Λιάγκα...

«Τσακώσαμε» τον Λευτέρη Πανταζή με την εντυπωσιακή, 30χρονη σύντροφό του

«Φωτιά» έβαλε στα media ο Λευτέρης Πανταζής μετά την...

Ιζαμπέλα Κογεβίνα: Στα δικαστήρια με τον πρώην άντρα της για τα παιδιά τους

Η Ιζαμπέλα Κογεβίνα βρίσκεται στα δικαστήρια με τον πρώην...

«Χρόνια πολλά» του Μάτσα στην Κεφαλογιάννη με αγωγή για το «χρυσό» φιλέτο των παιδιών τους

Ενα ανέντιμο «δώρο», σε... συσκευασία αγωγής, επεφύλασσε, όπως αποκαλύπτει...
spot_img