Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Σόφη Ζαννίνου: «Έχω ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την κόρη μου και με...

Η Σόφη Ζαννίνου παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό...

Μαρία Σολωμού: «Υπήρχε πολύ βρίσιμο, ήταν προσβλητικό»

Η Μαρία Σολωμού φέτος πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α....

«Grand Hotel»: Η Κυβέλη είναι έξαλλη με τον Ρήγα

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Grand...

Δεν μας έφτανε τόσο, θέλει και ένα μισάωρο από το «Καλημέρα, Ελλάδα»...

Επεκτατικός ο ένας, σκληρό καρύδι ο άλλος! Ανένδοτος είναι...

Tι κρύβεται πίσω από το άγριο επεισόδιο με Βούλγαρους σε beach bar της Χαλκιδικής

Fight club

Σε… Σικάγο μετατράπηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής το Achinos Tuti Beach, ένα από τα πιο γνωστά beach bars στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, μετά την άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς και μαχαιριές με αφορμή μια παραγγελία που καθυστέρησε, αλλά και βαθύτερες αιτίες που αφορούν το ξεκαθάρισμα λογαριασμών από μέλη αντίπαλων βουλγαρικών συμμοριών. Πρωταγωνιστές ήταν μια παρέα επτά Βουλγάρων, ο ομοεθνής ιδιοκτήτης του beach bar στην περιοχή Χανιώτη και τρεις «φουσκωτοί» του καταστήματος που έβγαλαν πιστόλια.

Αστυνομικοί στο σημείο του επεισοδίου

Η καθυστέρηση παράδοσης της παραγγελίας με ψάρια ήταν η αφορμή για να μετατραπεί το κέντρο διασκέδασης σε πεδίο μάχης, μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκατοντάδων θαμώνων, καθώς εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη βραδιά με ζωντανή μουσική. Αρχικά, οι Βούλγαροι ζήτησαν εξηγήσεις από τον σερβιτόρο, τον οποίο ξυλοκόπησαν, και στη συνέχεια απευθύνθηκαν στον 55χρονο ομοεθνή ιδιοκτήτη του beach bar, χτυπώντας τον αλύπητα ακόμα και όταν ήταν πεσμένος στο έδαφος. Ο καταστηματάρχης νοσηλεύεται με σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Στη συνέχεια, τρεις άνδρες που εργάζονται ως σεκιούριτι του καταστήματος πυροβόλησαν τουλάχιστον πέντε φορές, ενώ έντρομοι οι πελάτες έτρεχαν για να βγουν από το κατάστημα. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τρεις Βούλγαροι. Ενας 40χρονος έχει τραύματα από πυροβόλο όπλο στο στέρνο και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ένας τραυματίστηκε από μαχαίρι, ενώ ένας τρίτος υπέστη κακώσεις από ξυλοδαρμό. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Τραυματίας από τη συμπλοκή

Σε βίντεο-ντοκουμέντο φαίνονται οι Βούλγαροι να ξεκινούν τη συμπλοκή, πετώντας καρέκλες και άλλα αντικείμενα. Μικρά παιδιά με τους γονείς τους έτρεχαν να φύγουν από το σημείο της επίθεσης. «Ακούγονταν κλάματα, τσιρίδες και φωνές. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει για να γλιτώσει. Εφευγαν όλοι από το μαγαζί. Βγήκαν μαχαίρια και ακούστηκαν πυροβολισμοί. Μικρά παιδιά έτρεχαν μαζί με τους γονείς τους. Επικράτησε πανικός» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

«Φουσκωτοί»

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πολυγύρου, σε συνεργασία με συναδέλφους τους στη Δίωξη Εκβιαστών Θεσσαλονίκης, αναζητούν τους τρεις «φουσκωτούς» που κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν εναντίον της παρέας των Βουλγάρων. Οι δράστες αναζητούνται στους κύκλους των ελληνικών ομάδων προστασίας της νύχτας.

Δύο από τους πιστολέρο ταυτοποιήθηκαν, καθώς αναγνωρίστηκαν από τις κάμερες των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης κατά τη διαφυγή τους από το beach bar. Πρόκειται για Ελληνες υπηκόους, βουλγαρικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για εκβιασμούς και προστασία σε νυχτερινά κέντρα. Ο ένας είχε απασχολήσει το 2021 για πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο στη Θεσσαλονίκη και ο δεύτερος είχε συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους πέντε Βούλγαρους, μέλη της παρέας από την οποία ξεκίνησε η συμπλοκή.

Πρόκειται για πέντε άνδρες ηλικίας 30, 39, 40, 41 και 45 ετών. Στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων κλομπ, σπρέι πιπεριού και μαχαίρια. Ο 41χρονος φέρεται ότι έχει ισχυρές διασυνδέσεις στους κύκλους της μαφίας στη Βουλγαρία. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία, με τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί όπλων, της συμπλοκής και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής. Οι έρευνες συνεχίστηκαν για τον εντοπισμό των τριών ανδρών σεκιούριτι που κλήθηκαν στο beach bar για «προστασία».

Εκτός από τους πέντε Βούλγαρους θαμώνες, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 55χρονο Βούλγαρο ιδιοκτήτη, αλλά και τους δύο συμπατριώτες του, μέλη της παρέας, που τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς. Και οι τρεις νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τις συνθήκες, τα αίτια και τους άλλους εμπλεκομένους στη συμπλοκή.

Ο σκοτεινός «Βέλγος»

Μάρτυρας-κλειδί για την επίθεση σε ένα από τα γνωστότερα beach bars της Χαλκιδικής, που συγκεντρώνει καθημερινά το καλοκαίρι εκατοντάδες θαμώνες, είναι ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του Achinos Tuti Βeach Halkidiki. Ο 55χρονος Ε.Α. φαίνεται πως ήταν ο στόχος της επίθεσης από την παρέα των ομοεθνών του, με αφορμή την καθυστέρηση της παραγγελίας με ψάρια.

Ο ιδιοκτήτης του beach bar, ο οποίος διατηρεί ένα εστιατόριο στη Σόφια φαίνεται πως είναι φίλος ή «αχυράνθρωπος» «νονού της νύχτας» που είναι αντίπαλος του αρχηγού της ομάδας η οποία προκάλεσε το αιματηρό επεισόδιο, γνωστού ως «ο Βέλγος». Η συμπλοκή στη Χαλκιδική απασχόλησε και βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρουν πως όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι γνωστά πρόσωπα του υποκόσμου της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο «Βέλγος» φέρεται ως έμπορος ναρκωτικών και εκκρεμούν κατηγορίες σε βάρος του στη γειτονική χώρα. Οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση έχουν στην κατοχή τους οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού, το οποίο θα εξετάσουν καρέ καρέ για να διαπιστώσουν αν υπήρξε προηγούμενο επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη και του «Βέλγου».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...

«Σβήνει» η Καίτη Γκρέυ

Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφυδάτωση, χαμηλό αιματοκρίτη καθώς και μια...