Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Πάταγος στο TikTok με τη Μαντώ και τη νέα, ερωτική μπαλάντα της

Η Μαντώ «σαρώνει» στο TikTok. Η τελευταία επιτυχία της...

Πάει για sold out το live του Snik

Ο ανατρεπτικός Snik κάνει δυναμικό comeback, με καινούργιο άλμπουμ...

Γλίτωσε την απέλαση ο πρίγκιπας Χάρι

«Ανάσανε» ξανά ο πρίγκιπας Χάρι με το «δωράκι» της...

Το party γενεθλίων της Panik Records

Happy couples, sexy outfits, πυροτεχνήματα, ένα comeback κι ένα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι τέσσερις από τους πέντε εισβολείς σε σπίτι τουριστών στην Κορινθία

Aνάμεσά τους και ανήλικοι που έσπειραν τον τρόμο μπροστά σε μικρά παιδιά

Οι τέσσερις από τους πέντε θρασύτατους ληστές που πολιόρκησαν το σπίτι της οικογένειας των Γερμανών τουριστών στην Κορινθία βρίσκονται πλέον στα χέρια των Αρχών έπειτα από τις χθεσινές συλλήψεις. Συγκεκριμένα, μετά τη σύλληψη 44χρονου Ρομά, χθες, έπειτα από αναζητήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 19χρονος και οι δύο ανήλικοι Ρομά που συμμετείχαν στη ληστεία που καταγράφηκε καρέ καρέ σε βίντεο κινητού τηλεφώνου του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας.

roma210842

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κλοπών και ληστειών σε σπίτια, καθώς και την τέλεση κλοπών μοτοσυκλετών. Από την εγκληματική δράση τους είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα και χρυσαφικά, αποκομίζοντας 7.500 ευρώ. Τέλος, συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, συνελήφθη και ένας 36χρονος για παραμέληση της εποπτείας τού ενός εκ των ανήλικων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Η πενταμελής οικογένεια των Γερμανών τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Αυγούστου έζησε τον απόλυτο τρόμο. Οι ληστές έσπασαν το παράθυρο υπνοδωματίου και προσπάθησαν να εισβάλουν στο σπίτι, στην περιοχή της Ξυλοκέριζας. Ακόμα και όταν ο πατέρας το αντιλήφθηκε, εκείνοι όχι μόνο δεν τράπηκαν σε φυγή, αλλά εκτόξευαν πάνω του γεωργικά εργαλεία, ξύλα και ό,τι άλλο έβρισκαν για να τον κάνουν να υποχωρήσει και να μπουν στο σπίτι.

roma21084

Της κακομοίρας

Ο 46χρονος Γερμανός, προσπαθώντας να τους αποτρέψει, εκτόξευε και εκείνος ό,τι έβρισκε! Η… μάχη διήρκεσε περίπου μισή ώρα, ενώ αυτή τη σοκαριστική κατάσταση κατέγραφε ο γιος με το κινητό τηλέφωνό του ενόσω άκουγε τα κλάματα του μικρότερου παιδιού. Τελικά, ο 46χρονος, για να προστατέψει την οικογένειά του, αναγκάστηκε να παραδώσει στους δράστες που είχαν περικυκλώσει το σπίτι συνολικά 2.400 ευρώ. «Είχαν ένα καρότσι οικοδομής που είχαμε εκεί, στο οποίο είχαν βάλει ένα αιρκοντίσιον παλιό, που είχαμε στην αποθήκη, είχαν βάλει ένα χορτοκοπτικό, είχαν ένα PlayStation που είχαν πάρει από το διπλανό σπίτι, γιατί είναι δύο τα σπίτια εκεί» είπε φίλος και γείτονας της οικογένειας.

Ο ίδιος είπε για τη μάχη με τους ληστές: «Με τις φωνές, μ’ ένα σίδερο που σπάσανε το τζάμι, μ’ ένα σίδερο και πετάχτηκε μες στο σπίτι. Πήρε αυτό στα χέρια του και προσπαθούσε να τους διώχνει, όσο μπορεί. Εμπαιναν παράλληλα απ’ όλα τα παράθυρα. Εσπαζαν, δηλαδή, περιμετρικά όλο το σπίτι, τα παράθυρα, δεν ήταν ότι ήταν από ένα παράθυρο μόνο, είχαν ανοίξει το παράθυρο του δωματίου, μετά έσπασαν το παράθυρο του σαλονιού». Στην Κορινθία οι συμμορίες των Ρομά έχουν επιβάλει τον νόμο του τρόμου. Με ορμητήριο τους καταυλισμούς τους, ρημάζουν περιουσίες, χτυπούν και ληστεύουν, με την Πολιτεία να δείχνει ανίκανη να τους σταματήσει.

roma210841
Σοκαριστικές εικόνες την ώρα που οι Ρομά εισαβάλλουν στο σπίτι της πενταμελούς οικογένειας

Ο 46χρονος πατερας που εδωσε μαχη

Την καθημερινότητα όσων έχουν την ατυχία να κατοικούν σε περιοχές που έχουν ρημάξει συμμορίες Ρομά βίωσε η οικογένεια του 46χρονου Γερμανού που από την αγάπη τους για την Ελλάδα αποφάσισαν να αγοράσουν σπίτι στην Ξυλοκέριζα Κορινθίας για τις διακοπές τους και βρέθηκαν να πολιορκούνται από τους θρασύτατους ληστές. Ο 46χρονος, που έδινε επί μισή ώρα μάχη με τους εισβολείς για να προστατέψει τη γυναίκα του και τα τρία του παιδιά που ούρλιαζαν από τον τρόμο, είναι ο Sachs Eugen, ιδιοκτήτης μεγάλης μεταφορικής εταιρίας στη Γερμανία.

Η περιγραφή του για εκείνα τα τρομακτικά λεπτά που ήρθε αντιμέτωπος με τους προκλητικούς Ρομά που είχαν βάλει σκοπό να εισβάλουν στο σπίτι με κάθε τίμημα προκαλεί ανατριχίλα. «Γύρω στις 4.20 η γυναίκα μου άκουσε έντονους θορύβους απέξω. Πλησίασε το παράθυρο της κουζίνας και εκεί είδε έναν άνδρα να τρέχει. Ετρεξε γρήγορα στην κρεβατοκάμαρα και με ξύπνησε. Τότε άνοιξα την πόρτα, τους είδα και τους φώναζα να φύγουν. Στο μεταξύ, πήραμε τηλέφωνο δύο φίλους μου για να ειδοποιήσουν την Αστυνομία. Τους το είπα ότι την κάλεσα, αλλά αυτοί δεν σταμάτησαν και άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα από τα παράθυρα, σπάζοντας τα σιδερένια κουφώματα και την πόρτα στην είσοδο» περιέγραψε ο 46χρονος στο newsbomb.gr.

roma210843

Είπε επίσης πως τους έδωσε αρχικά 500 ευρώ, αλλά αυτοί, αχόρταγοι, συνέχιζαν την πολιορκία ζητώντας κι άλλα. «Εκανα ό,τι μπορούσα για να τους σταματήσω, γιατί είχα τα τρία μικρά παιδιά μου στο σπίτι. Αυτοί όμως δεν αποθαρρύνθηκαν. Τους ρώτησα τι θέλουν, μου είπαν “χρήματα” και τότε τους ρίξαμε 500 ευρώ. Αυτοί τα άρπαξαν αλλά μετά άρχισαν να σπάνε το παράθυρο του σαλονιού και ούρλιαζαν πάλι για χρήματα. Μετά η γυναίκα μου έφερε τα υπόλοιπα χρήματα που είχαμε, 1.400 ευρώ. Και πάλι ήθελαν να μπουν». Τη λύτρωση έφερε η άφιξη των αστυνομικών, στη θέα των οποίων τράπηκαν σε φυγή οι ληστές. Η οικογένεια επέστρεψε στη Γερμανία και στο άκουσμα της σύλληψης των ληστών ο Sachs Eugen εξέφρασε την ικανοποίησή του προς την ΕΛ.ΑΣ.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοχη για την κακοποίηση του 1,5 ετών αγοριού της γνωστή τραγουδίστρια!

Ένοχη για την κακοποίηση του παιδιού της κρίθηκε από...

Σύννεφα στο γάμου του Νίκου Κουρή και της Έλενας Τοπαλίδου

Ο Νίκος Κουρής και η Έλενα Τοπαλίδου μετά από...

Κώστας Πολυδώρου: Νεκρός στο σπίτι του ο «Ρομπέν των τραπεζών»

Η ζωή κάνει κύκλους και οι «παραβατικοί» συνήθως ξαναγυρίζουν...

Το σχέδιο Λιάγκα – Αντωνά για να μην τους τσακώσουν μαζί οι φωτογράφοι

Από τους παπαράτσι δεν γλιτώνουν όσοι είναι στη Μύκονο,...

Ο παρουσιαστής του «Voice» και η… τέταρτη καρέκλα

Σε άντρα τραγουδιστή προσανατολίζεται ο Σκάι για την παρουσίαση...