Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Πατάει… σανίδι η Λέχου

Θεατρικό θα είναι το νέο επαγγελματικό βήμα της Κατερίνας...

Το hit των Droulias Brothers και Ρία Ελληνίδου σε έναν μήνα έσπασε...

Οι Droulias Brothers και η Ρία Ελληνίδου έκαναν τον...

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έβαλε όρο στη Μίντλετον να μην αποκαλύψει με...

Εναν και μόνο όρο έχει βάλει το παλάτι του...

Τα nails color trends που θα λατρέψεις

Το φθινόπωρο έφτασε. Και για να λέμε την αλήθεια,...

Οι ενυδατικοί οροί που σου δίνουν το boost που χρειάζεσαι

Για super ενυδάτωση

Δίχως άλλο, η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη από ενυδάτωση. Το φετινό καλοκαίρι, με τις απίστευτα ανεβασμένες θερμοκρασίες, εξωτερικοί παράγοντες όπως η έκθεση στον ήλιο, το θαλασσινό νερό και το χλώριο της πισίνας αφυδατώνουν το δέρμα. Οσο αντηλιακό και να χρησιμοποίησες, και πάλι δεν ήταν ικανό να σταματήσει την αφυδάτωση σε πολλές περιπτώσεις.

  • Από τη Σούζη Στεφανίδη

Επίσης, την περίοδο του καλοκαιριού η διατροφή μας δεν ακολουθείται με την ίδια προσοχή Καταναλώνουμε τρόφιμα που απορροφούν την υγρασία του δέρματος και σίγουρα η υπερκατανάλωση αλκοόλ «στραγγίζει» και την τελευταία σταγόνα υγρασίας. Για να μην αναφέρω ότι σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και οι ώρες του ύπνου μας όπως και η ποιότητά του πέφτουν δραματικά. Ετσι είναι το καλοκαίρι και έτσι πρέπει να είναι -κακά τα ψέματα-, γιατί μόνο όταν χαλαρώνει ο άνθρωπος απολαμβάνει. Ωστόσο, η ενυδάτωση είναι ό,τι πιο σημαντικό και το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα.

Στο μεταβατικό αυτό στάδιο, στο τελείωμα του καλοκαιριού δηλαδή, θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερο boost. Πάντα -μα πάντα- χρειαζόμαστε και κρέμα καθώς και ορό – και τα δύο μαζί! Ο συνδυασμός είναι που φέρνει τα σωστά αποτελέσματα. Ο ενυδατικός ορός έχει πολύ πιο ελαφριά σύνθεση σε σχέση με τις κρέμες και τα υπόλοιπα skincare προϊόντα. Για αυτό και έχει την ιδιότητα να διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και να λειτουργεί ως ενίσχυση της ενυδάτωσης. Ωστόσο, δεν αρκεί από μόνος του να δώσει την επιθυμητή ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Το δέρμα του προσώπου χρειάζεται και την ενυδατική κρέμα για να σφραγίσει και να διατηρήσει τη σωστή υγρασία τις ημέρες του καύσωνα, και μάλιστα για αρκετές ώρες.

Πώς θα διαλέξω, όμως, τον σωστό ορό; Πλέον, υπάρχουν οροί οι οποίοι, εκτός από την ενυδάτωση, χαρίζουν λάμψη και φωτεινότητα στο δέρμα, ενώ παράλληλα μειώνουν τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Επίλεξε το προϊόν ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου τη συγκεκριμένη στιγμή. Οι ενυδατικοί οροί είναι γνωστοί για την αποτελεσματικότητά τους, οπότε ήρθε η ώρα να προσθέσεις έναν στο νεσεσέρ σου, αν δεν χρησιμοποιούσες μέχρι τώρα, ή απλά να αλλάξεις τον ορό σου με ένα πιο πλούσιο για αυτό το μεταβατικό διάστημα της εναλλαγής των εποχών. Εψαξα και σου βρήκα μερικούς από τους καλύτερους για σίγουρο αποτέλεσμα, καθώς βρίσκονται ψηλά στην προτίμηση των γυναικών!

1. Hydrating B5 serum προσώπου με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη Β5 by Skinceuticals. Προσφέρει απόλυτη ενυδάτωση αλλά και επούλωση χάρη στη «θαυματουργή» βιταμίνη Β5.

2. Hydrating ενυδατικό serum προσώπου με υαλουρονικό οξύ by Garden ..Διαθέτει τριαντάφυλλο και ταμάρινδο, που αναπληρώνουν άμεσα τα αποθέματα νερού της επιδερμίδας για 24ωρη ενυδάτωση.

3. Niacinamide 10% + Zinc 1% serum προσώπου για ενυδάτωση by The Ordinary. Με βιταμίνη Β3 και ψευδάργυρο που προσφέρει εντατική θεραπεία, κατάλληλος για λιπαρό και μεικτό δέρμα με σημάδια και μαύρα στίγματα.

4. VinoHydra ενυδατικό serum προσώπου με υαλουρονικό οξύ για λάμψη by Caudalie.Το Hyaluronic Serum VinoHydra αιχμαλωτίζει το νερό στην επιδερμίδα όλη την ημέρα. Αποκαθιστά την υδατική ισορροπία της επιδερμίδας, προσφέροντας αναζωογόνηση και ανακούφιση.

5. Oblepikha C-berrica Professional ενυδατικό serum προσώπου με βιταμίνη C by Natura Siberica Αυτός ο ορός προσώπου βοηθά στη βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας, δίνει μια φρέσκια χροιά και ξυπνά τη φυσική ακτινοβολία του δέρματος.

6. Luxury Tonic Redefining Serum by Gerovital. Ο ορός της σειράς Luxury είναι ένα συμπυκνωμένο serum που εξασφαλίζει την προστασία του πυρήνα των κυττάρων, ενώ παράλληλα επαναφέρει τη δομή της επιδερμίδας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στέλλα Μπεζαντάκου: Αγωγή της τραγουδίστριας στον «εισβολέα» αστυνομικό

Στα δικαστήρια αποφάσισε να... σύρει η Στέλλα Μπεζαντάκου τον...

Ούτε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη δεν γλίτωσε από τον φακό των παπαράτσι στη Μύκονο!

Σιγά μη γλίτωνε από τους παπαράτσι και η Ελεωνόρα...

Σύννεφα στο γάμου του Νίκου Κουρή και της Έλενας Τοπαλίδου

Ο Νίκος Κουρής και η Έλενα Τοπαλίδου μετά από...

Ένοχη για την κακοποίηση του 1,5 ετών αγοριού της γνωστή τραγουδίστρια!

Ένοχη για την κακοποίηση του παιδιού της κρίθηκε από...

Το σχέδιο Λιάγκα – Αντωνά για να μην τους τσακώσουν μαζί οι φωτογράφοι

Από τους παπαράτσι δεν γλιτώνουν όσοι είναι στη Μύκονο,...

Κώστας Πολυδώρου: Νεκρός στο σπίτι του ο «Ρομπέν των τραπεζών»

Η ζωή κάνει κύκλους και οι «παραβατικοί» συνήθως ξαναγυρίζουν...