Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Πατάει… σανίδι η Λέχου

Θεατρικό θα είναι το νέο επαγγελματικό βήμα της Κατερίνας...

Το hit των Droulias Brothers και Ρία Ελληνίδου σε έναν μήνα έσπασε...

Οι Droulias Brothers και η Ρία Ελληνίδου έκαναν τον...

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έβαλε όρο στη Μίντλετον να μην αποκαλύψει με...

Εναν και μόνο όρο έχει βάλει το παλάτι του...

Τα nails color trends που θα λατρέψεις

Το φθινόπωρο έφτασε. Και για να λέμε την αλήθεια,...

Ο γιος 80χρονης που πνίγηκε στην πλαζ της Αρτέμιδας καταγγέλλει τον ναυαγοσώστη για εγκληματική αδιαφορία στη διάσωσή της

Baywatch για... δέσιμο

Την εγκληματική αδιαφορία ναυαγοσώστη για τη διάσωση της 80χρονης μητέρας του, που πνίγηκε την περασμένη Κυριακή, καταγγέλλει ο γιος της ηλικιωμένης.  Η μητέρα του, με την οποία είχαν πάει για το κυριακάτικο μπάνιο τους στην παραλία Αλυκές της Αρτέμιδας, χάθηκε από το οπτικό του πεδίο κι εκείνος ανησύχησε.

  • Από τηv Νάντια Αλεξίου

Ζήτησε βοήθεια από τον ναυαγοσώστη της παραλίας, ο οποίος αρνήθηκε να συνδράμει στην αναζήτηση της γυναίκας και συνέχιζε να ασχολείται με το κινητό του τηλέφωνο εν ώρα υπηρεσίας, όπως καταγγέλλει ο γιος της γυναίκας, η οποία ανασύρθηκε νεκρή.

Η 80χρονη κολυμπούσε και είχε καλή φυσική κατάσταση, όπως ανέφερε ο γιος της, με τον ίδιο να περιγράφει ότι δεν γνώριζε αν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας η μητέρα του. Η 80χρονη μπήκε στη θάλασσα για να κολυμπήσει, ωστόσο, καθώς ο γιος της έχασε την οπτική επαφή μαζί της, κατευθύνθηκε, σύμφωνα με ενημέρωση της «Espresso», προς τον ξύλινο πύργο της παραλίας και ζήτησε βοήθεια από το ναυαγοσώστη βάρδιας. Οπως κατήγγειλε, ο ναυαγοσώστης δεν αντιλήφθηκε τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε η μητέρα του, καθώς βρισκόταν στο κινητό του τηλέφωνο κατά τη βάρδια του. Αντίθετα, φέρεται ότι ήταν αδιάφορος για την αγνοούμενη μητέρα του.

Μάλιστα, όταν του ζήτησε να κάνει χρήση της διασωστικής λέμβου που είχε κάτω από τον πύργο του, καταγγέλλει πως αρνήθηκε να μπει στο νερό. Ο γιος της γυναίκας ενημέρωσε τις λιμενικές Αρχές σε αναζήτηση της μητέρας του. Στις έρευνες κινητοποιήθηκαν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, δύο αλιευτικά σκάφη και περιπολικό όχημα του Λ.Σ. από τη στεριά. Η 80χρονη εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της από λουομένους στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας, σε απόσταση 1 ναυτικού μιλίου από την παραλία των Αλυκών στην Αρτέμιδα, και ανασύρθηκε στην ακτή. Στην άτυχη γυναίκα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) από το ναυαγοσώστη της παραλίας της Ραφήνας, στην οποία εντοπίστηκε.

Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ο γιος της 80χρονης υπέβαλε καταγγελία σε βάρος του ναυαγοσώστη για άρνηση σε παροχή βοήθειας στην υπέργηρη μητέρα του ενώ βρισκόταν σε κίνδυνο ζωής μέσα στο νερό, και ως όφειλε δεν ανταποκρίθηκε. Η μήνυση του γιου της ηλικιωμένης διαβιβάστηκε στο Λιμεναρχείο Ραφήνας, καθώς έχει αναλάβει τη διενέργεια της προανάκρισης και αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από το ναυαγοσώστη που είχε βάρδια στην παραλία Αλυκές της Αρτέμιδας.

Εφόσον η καταγγελία του γιου της 80χρονης γίνει αποδεκτή απο τον εισαγγελέα, ο ναυαγοσώστης και η ανάδοχος εταιρία του έργου ναυαγοσωστικής κάλυψης θα βρεθούν αντιμέτωποι με το άρθρο 307 του Ποινικού Κώδικα που αφορά την παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με παράλειψη (άρθρα 15 και 299 Π.Κ.).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σύννεφα στο γάμου του Νίκου Κουρή και της Έλενας Τοπαλίδου

Ο Νίκος Κουρής και η Έλενα Τοπαλίδου μετά από...

Ένοχη για την κακοποίηση του 1,5 ετών αγοριού της γνωστή τραγουδίστρια!

Ένοχη για την κακοποίηση του παιδιού της κρίθηκε από...

Κώστας Πολυδώρου: Νεκρός στο σπίτι του ο «Ρομπέν των τραπεζών»

Η ζωή κάνει κύκλους και οι «παραβατικοί» συνήθως ξαναγυρίζουν...

Το σχέδιο Λιάγκα – Αντωνά για να μην τους τσακώσουν μαζί οι φωτογράφοι

Από τους παπαράτσι δεν γλιτώνουν όσοι είναι στη Μύκονο,...

Μελίνα Νικολαΐδη – Δημήτρης Φιντιρίκος: Κοινή απόδρασή στη Ρώμη

«Φουντώνει» ο έρωτας της Μελίνας Νικολαΐδη και του Δημήτρη...