Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Η «κοιλάδα των αγίων»: Η εμπειρία στο Γκιόρεμε, την πρώτη ορθόδοξη ...

Μετά τα Φάρασα και το προσκύνημα στα ιερά χώματα...

Η συναυλία στο Ηρώδειο για τα 60 χρόνια προσφοράς του Νικολόπουλου στο...

Σε ένα Ηρώδειο όπου δεν έπεφτε καρφίτσα έλαβε χώρα...

«Tempting Fortune»: Γνωρίστε τους 12 τολμηρούς παίκτες που διψούν για δράση

Το «Tempting Fortune» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

«My Style Rocks»: Πρεμιέρα με Bootcamp

Πρεμιέρα για όγδοη σεζόν κάνει το My Style Rocks...

Σε ποιες περιοχές αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Με άγριες διαθέσεις έρχεται η κακοκαιρία με το όνομα «Ατένα»

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας, με το όνομα «Ατένα», με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, επισημαίνοντας τις περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο.

«Το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη δυτική Μεσόγειο προκαλεί την κακοκαιρία “Aτένα” στην κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά» αναφέρει αρχικά η ΕΜΥ και συνεχίζει: «Το σύστημα αυτό προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (9/9/24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11/9/24), με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους».

kakokairia09094

Αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από σήμερα το βράδυ μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης στα νησιά του Ιονίου, στην Ηπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Παρόμοια φαινόμενα θα πλήξουν από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης μέχρι αργά το απόγευμα τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες, και τέλος από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Χ και ο διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς, κοινοποιώντας το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας έκανε λόγο για πολικό αεροχείμαρρο, που κατηφορίζει και φέρνει πρωτοβρόχια. «Με φθινοπωρινές συνθήκες αναμένεται να κυλήσει η νέα εβδομάδα στη χώρα μας, και μάλιστα δύο φορές. Το πρώτο βροχοφόρο σύστημα προβλέπεται να μας επηρεάσει σήμερα και το δεύτερο Πέμπτη βράδυ – Σάββατο. Και τα δύο συστήματα θα προκαλέσουν κακοκαιρία στη γειτονική μας Ιταλία και την κεντρική Ευρώπη» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Και στις δύο περιπτώσεις θα επηρεαστούν με αρκετές βροχές η δυτική και βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 4-6 βαθμούς».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η… βασίλισσα του ρεμπέτικου «μετακομίζει» στην Αθήνα

Επειτα από συνεχή sold out στη Θεσσαλονίκη και την...

Ο Γιώργος Εμπειρίκος και η Jaclyn Vernet μετά τον πριβέ γάμο τους στην Ανδρο παντρεύονται στη Νέα Υόρκη

Σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού,...

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου κινείται νομικά εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου

Σε αγωγή κατά του Κυριάκου Βελόπουλου προχωρά η Αφροδίτη...

Ένοχη για την κακοποίηση του 1,5 ετών αγοριού της γνωστή τραγουδίστρια!

Ένοχη για την κακοποίηση του παιδιού της κρίθηκε από...