Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Η «κοιλάδα των αγίων»: Η εμπειρία στο Γκιόρεμε, την πρώτη ορθόδοξη ...

Μετά τα Φάρασα και το προσκύνημα στα ιερά χώματα...

Η συναυλία στο Ηρώδειο για τα 60 χρόνια προσφοράς του Νικολόπουλου στο...

Σε ένα Ηρώδειο όπου δεν έπεφτε καρφίτσα έλαβε χώρα...

«Tempting Fortune»: Γνωρίστε τους 12 τολμηρούς παίκτες που διψούν για δράση

Το «Tempting Fortune» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

«My Style Rocks»: Πρεμιέρα με Bootcamp

Πρεμιέρα για όγδοη σεζόν κάνει το My Style Rocks...

Χειροπέδες στον ληστή με το καπέλο του ψαρά που είχε ρημάξει τα φαρμακεία στην Αττική

Στην... απόχη!

Η πινακίδα κυκλοφορίας και το μοντέλο της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιούσε «έκαψαν» τον ληστή με το καπέλο του ψαρά, που είχε γίνει φόβος και τρόμος για γυναίκες-υπαλλήλους φαρμακείων και άλλων καταστημάτων στη βορειοανατολική Αττική. Ο 46χρονος, που φορούσε ένα χαρακτηριστικό καπέλο που έκρυβε το κεφάλι του, μία χειρουργική μάσκα και γυαλιά ηλίου, είχε διαπράξει συνολικά εννέα ληστείες κυρίως σε φαρμακεία σε Μενίδι, Ζεφύρι, Ανω Λιόσια, Αγίους Αναργύρους, Αγιο Στέφανο, Ανοιξη και Κηφισιά από τις 14 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, αποκομίζοντας μέσα σε διάστημα μόλις 20 ημερών το συνολικό χρηματικό ποσό ύψους 13.345 ευρώ, ενώ δεν κατάφερε να ληστέψει ένα κατάστημα παιχνιδιών, καθώς η υπάλληλος πρόλαβε και χτύπησε τον συναγερμό.

Από μία μόνο ληστεία φαρμακείου είχε καταφέρει να αποσπάσει 9.000 ευρώ. Οπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, διέπραττε τις ληστείες κυρίως απογευματινές ώρες σε φαρμακεία ή άλλα καταστήματα που είχαν υπαλλήλους-γυναίκες, οι οποίες δεν θα του προέβαλαν αντίσταση. Ακινητοποιούσε απειλώντας τις υπαλλήλους με το πιστόλι που είχε μαζί του, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούσε σωματική βία. Αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τον χώρο των ταμείων και εξαφανιζόταν είτε επιβαίνοντας στο επιχειρησιακό του δίκυκλο είτε κινούμενος προς το σημείο όπου το είχε αφήσει.

Ο ληστής με το καπέλο του ψαρά λάμβανε και άλλα μέτρα αυτοπροστασίας. Φεύγοντας με τη μοτοσικλέτα του, φορούσε κράνος, ενώ παράλλαζε μέρη της ενδυμασίας του, ώστε να αποφύγει τη σύνδεση και τον συσχετισμό του με τις προγενέστερες ληστείες. Ομως, τα βίντεο από τα κυκλώματα παρακολούθησης των καταστημάτων τον πρόδωσαν. Οι αστυνομικοί είδαν τμήμα της πινακίδας κυκλοφορίας, το μοντέλο και τη μάρκα της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιούσε στις ληστείες.

listis120941

Υστερα από έρευνα στο ηλεκτρονικό αρχείο της Ασφάλειας, λαμβάνοντας υπόψη τη μάρκα και το μοντέλο του «επιχειρησιακού δικύκλου» και μέρος του αριθμού πινακίδας κυκλοφορίας, έφτασαν στα ίχνη του, εντοπίζοντάς τον στο σπίτι του, στο Μενίδι. Εκεί του έστησαν καρτέρι για να ακολουθήσει η σύλληψη του έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην τελευταία απόπειρα ληστείας στις 6 Σεπτεμβρίου. Μία ημέρα μετά, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για την απαγγελία ποινικών διώξεων για τις αλλεπάλληλες ληστείες. Ακολούθησε η απολογία του την περασμένη Δευτέρα στη 15η ανακρίτρια, η οποία αποφάσισε, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, την προσωρινή κράτησή του. Ο ληστής οδηγήθηκε αυθημερόν στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου αναμένεται να παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι την παραπομπή του σε δίκη.

Κατασχέθηκαν ρούχα και μίνι οπλοστάσιο

Η ανάλυση των βίντεο από τις εννέα ληστείες και μία απόπειρα που διέπραξε σε φαρμακεία, μίνι μάρκετ και άλλα καταστήματα σε διάστημα μόλις 20 ημερών, οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής και Αγίου Στεφάνου στα ίχνη του 46χρονου αδίστακτου κακοποιού. Σε μία από τις ληστείες σε φαρμακείο, στην οδό Πάρνηθος στο Μενίδι, φαίνονται το χαρακτηριστικό καπέλο του ψαρά, τα ρούχα αλλά και η πράσινη μάσκα που φορούσε. Ακολούθησε η έφοδος στο σπίτι του, στο Μενίδι, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα που φορούσε στις ληστείες, με βάση το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας φαρμακείων και άλλων καταστημάτων.

Ανάμεσα σε αυτά βρέθηκαν ένα τζιν παντελόνι, μία μπλούζα μακρυμάνικη με άνοιγμα στο στήθος μαύρου χρώματος, μία λευκή φόρμα παντελόνι, ένα ζευγάρι παπούτσια γκρι-μαύρου χρώματος με αντανακλαστική λεπτομέρεια στο πίσω μέρος, ένα ζευγάρι παπούτσια μαύρου χρώματος, μία χειρουργική μάσκα μαύρου χρώματος, μία χειρουργική μάσκα πράσινου χρώματος, δύο γυαλιά ηλίου μαύρου χρώματος, ένα κράνος μηχανής μαύρου χρώματος και μία μπαγκαζιέρα μηχανής μαύρου χρώματος. Επίσης, κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι με τη διακριτική ένδειξη SIG SAUER 1911 με μία γεμιστήρα, 16 αμπούλες αερίου με τη διακριτική ένδειξη ASG, πλήθος μεταλλικών βολίδων και μεταλλικών σφαιριδίων, μία θήκη μεταφοράς όπλου μαύρου χρώματος, τέσσερις σουγιάδες με μήκος λάμας από 6 μέχρι 11 εκατοστών και μήκους 13,5 μέχρι 24 εκατοστών, τρεις λάμες μήκους 6 έως 8,5 εκατοστών και τέσσερα κυνηγετικά φυσίγγια, εκ των οποίων το ένα κενού περιεχομένου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η… βασίλισσα του ρεμπέτικου «μετακομίζει» στην Αθήνα

Επειτα από συνεχή sold out στη Θεσσαλονίκη και την...

Ο Γιώργος Εμπειρίκος και η Jaclyn Vernet μετά τον πριβέ γάμο τους στην Ανδρο παντρεύονται στη Νέα Υόρκη

Σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού,...

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου κινείται νομικά εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου

Σε αγωγή κατά του Κυριάκου Βελόπουλου προχωρά η Αφροδίτη...

Ένοχη για την κακοποίηση του 1,5 ετών αγοριού της γνωστή τραγουδίστρια!

Ένοχη για την κακοποίηση του παιδιού της κρίθηκε από...