Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Αγκαλιά στα φλας η Παπούλια με τον πρώην σύζυγο και την κόρη...

Κοσμικό reunion της Εβελίνας Παπούλια και του Γιώργου Λιάντου...

Η… περίεργη αντίδραση Λιάγκα και Σκορδά για την υπόσχεση του...

Πυροβολούν τη σάτιρα και έναν από τους πιο αγαπητούς...

«Άγιος έρωτας»: Τι λένε οι πρωταγωνιστές λίγο πριν την πρεμιέρα

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, η δραματική σειρά εποχής...

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Ο Δημήτρης Σταρόβας πάει πολύ καλύτερα, όλες οι λειτουργίες είναι...

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Πρωινό...

Extra large ζημιά στον ΕΟΠΥΥ από την slim ένεση της Καρντάσιαν

«Ξεδόντιασαν» σπείρες γιατρών και φαρμακοποιών για εικονικές συνταγογραφήσεις σκευασμάτων σε έλλειψη, όπως το Ozempic ή αλλιώς «αδυνατιστικό των celebrities»

Στο «ξεδόντιασμα» δύο κυκλωμάτων γιατρών και φαρμακοποιών που ζημίωναν τον ΕΟΠΥΥ, πραγματοποιώντας εικονικές συνταγογραφήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων που είναι σε έλλειψη, όπως το Ozempic (ή αλλιώς «αδυνατιστικό φάρμακο των celebrities»), που καταπολεμά τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, αλλά και ναρκωτικών (!) και άλλων ψυχοτρόπων ουσιών, προχωρά η Ασφάλεια Αττικής μετά τη σύλληψη 17 μελών των εγκληματικών οργανώσεων!

Επειτα από ευρείας κλίμακας επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, έπεσαν στα χέρια των «Ράμπο» της Οικονομικής Αστυνομίας τα μέλη δύο διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων, τα οποία έκαναν εικονικές συνταγογραφήσεις, προκαλώντας ζημιά στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, η οποία ξεπερνά τα 3.500.000 ευρώ! Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις γιατρούς δημόσιων δομών υγείας στην Αττική και τη Βοιωτία, ιδιοκτήτες και υπαλλήλους οκτώ φαρμακείων στην Αττική, έναν ιατρικό επισκέπτη εταιρίας παραγωγής φαρμάκων και ένα άτομο που είχε τον ρόλο του μεσάζοντα.

Είχε προηγηθεί πολύμηνη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε ότι τα δύο κυκλώματα, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, προέβαιναν αρχικά μέσω των γιατρών μελών τους στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων σε ΑΜΚΑ κυρίως αλλοδαπών. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα είτε είχαν απομακρυνθεί από τη χώρα είτε βρίσκονταν έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης ή φιλοξενούνταν σε διάφορες δομές, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να διαπιστώσουν την ψευδή συνταγογράφηση. Για να μεγιστοποιήσουν, μάλιστα, τα κέρδη τους, τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων χρησιμοποιούσαν ακόμη και ΑΜΚΑ ανασφάλιστων ατόμων, καθώς η συμμετοχή τους στη δαπάνη του ΕΟΠΥΥ ήταν μηδενική! Εν συνεχεία, μέσω των εταιριών ή των φαρμακείων τους, προέβαιναν σε εικονικές εκτελέσεις των συνταγογραφήσεων, υπογράφοντας παραστατικά εκτέλεσης αντί των ασφαλισμένων, πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους.

Η περαιτέρω διάθεση των παρανόμως συνταγογραφημένων φαρμακευτικών σκευασμάτων πραγματοποιούνταν μέσω των φαρμακείων, καθώς και μέσω των γιατρών, σε πελάτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα δε έσοδα από την παράνομη δραστηριότητα των μελών των κυκλωμάτων είτε αναμειγνύονταν με νόμιμα εισοδήματα, μέσω της έκδοσης εικονικών αποδείξεων λιανικής πώλησης, είτε φυλάσσονταν σε θυρίδες τραπεζικών ιδρυμάτων. Να σημειωθεί ότι, μεταξύ των φαρμάκων που συνταγογραφούνταν ψευδώς, περιλαμβάνονται ναρκωτικά, καθώς και άλλες ψυχότροπες ουσίες, ενώ ορισμένα από τα φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά, όπως το φαρμακευτικό σκεύασμα Ozempic για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, που βρέθηκε ότι βοηθά και στη γρήγορη απώλεια βάρους, με συνέπεια να το «προτιμούν» αστέρια παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως η Κιμ Καρντάσιαν και ο Ιλον Μασκ!

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών εξακριβώθηκε η παράνομη δραστηριότητα ιδιοκτήτριας φαρμακαποθήκης, η οποία έθετε σε κυκλοφορία φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία μπορούσαν να προκαλέσουν κίνδυνο στην ανθρώπινη υγεία, ενώ μέρος των σκευασμάτων αυτών το προμηθευόταν από φαρμακείο των εγκληματικών οργανώσεων. Το ακόμη πιο σοκαριστικό είναι πως από την έως τώρα έρευνα έχει διαπιστωθεί η παράνομη χρήση 3.516 ΑΜΚΑ, βάσει των οποίων εκδόθηκαν ψευδώς 90.186 συνταγές, με τη ζημιά του ΕΟΠΥΥ να ξεπερνά τα 3.500.284,98 ευρώ! Σε έρευνες σε σπίτια, αποθηκευτικούς χώρους, ιατρεία, φαρμακεία, δημόσιες δομές υγείας και τραπεζικές θυρίδες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 9.000 συσκευασίες παρανόμως συνταγογραφηθέντων φαρμακευτικών σκευασμάτων, μεταξύ των οποίων σκευάσματα που περιέχουν ναρκωτικές ουσίες, 451.140 ευρώ, 10.000 δολάρια ΗΠΑ, 8.000 δολάρια Αυστραλίας, δύο ράβδοι χρυσού συνολικού βάρους ενός κιλού, 109 χρυσές λίρες, πλήθος εγγράφων (χειρόγραφες σημειώσεις με πληρωμές γιατρών, σφραγίδες γιατρών, συνταγές/γνωματεύσεις κ.λπ.), κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα ψηφιακά πειστήρια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Γιαννιώτης «χρηματιστής» που «δάγκωσε» από Κατερίνα Λέχου μέχρι Σκλεναρίκοβα!

Γιαννιώτης μεγαλοαπατεώνας καταχράστηκε περιουσίες ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ και...

Τα δάκρυα του Ξαρχάκου μπροστά σε πρώην και νυν

Ανάμεσα στη γυναίκα του Ηρώ Σαΐα και την πρώην...

Η Μαρίνα (πρώην κυρία Πατούλη) πούλησε το πατρικό της στην Πεύκη!

Την ώρα που ο Γιώργος Πατούλης περιμένει να κρατήσει...

Τα τελευταία λόγια του Ντίνου Καρύδη που προμήνυαν τον θάνατό του!

«Τελειώνω. Δεν υπάρχει χρόνος πια για τέτοια». Αυτή είναι...

Μάντυ Λάμπου: Επανεμφάνιση μετά από πολλά χρόνια – Δείτε πώς είναι

Η Μάντυ Λάμπου γνώρισε μεγάλη επιτυχία μέσα από τις...

Ο Χρήστος Χολίδης μετά της συζύγου στο κέντρο της Αθήνας

Σχεδόν τρία χρόνια μετράει η σχέση του Χρήστου Χολίδη...

Ντόλτσε βίτα Τούρκων «νονών» στα νησιά μας!

Παραδοσιακοί «νονοί», που όμως έχουν εξελιχθεί σε top TikTokers...

Χριστιάνα Καρνέζη: Από το Δελφινάριο, «ιέρεια» του στιλ στο My Style Rocks

Από τις παραστάσεις του Μάρκου Σεφερλή, στο πλατό του...