Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Τούρκος κακοποίησε σεξουαλικά τουρίστρια σε hostel χρησιμοποιώντας google translate

Σε εφιάλτη εξελίχθηκαν οι διακοπές μιας 24χρονης τουρίστριας από...

Φουντώνει η κόντρα του Λύτρα με την Πολυζωγοπούλου για την κόρη τους,...

Την ώρα που ο Απόστολος Λύτρας και η εν...

«Τυφώνας» APON στα digital charts

Ο «Βοριάς» και τα «Χιλιόμετρα», που δημιούργησε και ερμηνεύει...

Το ΤΖΟΚΕΡ κληρώνει απόψε 13,4 εκατ. ευρώ στο μεγαλύτερο τζακ ποτ της...

Το μεγαλύτερο έπαθλο των τελευταίων 7 ετών διεκδικούν απόψε...

Η Παραολυμπιακή Επιτροπή αντικατέστησε τα μετάλλια που είχαν κάνει «φτερά» από το σπίτι της παραολυμπιονίκου Ελένης Σαμαριτάκη

Καλημέρα ζωή

Με πείσμα, επιμονή και αγώνα η παραολυμπιονίκης Ελένη Σαμαριτάκη κατέκτησε… δεύτερη φορά τα μετάλλιά της, αφού, έπειτα από τρεις εφιαλτικούς μήνες που πέρασε από όταν της τα έκλεψαν, η Παραολυμπιακή Επιτροπή τα αντικατέστησε και της τα απέμεινε εκ νέου.

  • Από τον Γιάννη Κωτσαλά

Η πρώην αθλήτρια, που σήκωσε τη γαλανόλευκη στους Παραολυμπιακούς του Σίδνεϊ, μέσα σε κλίμα συγκίνησης φόρεσε ξανά τα μετάλλιά της στο στήθος σε μια σεμνή τελετή που έγινε στην Παραολυμπιακή Επιτροπή, η οποία έδειξε γρήγορα ανακλαστικά για το θέμα που είχε προκύψει και είχε αποκαλύψει η «Espresso». Αλλωστε, δεν είναι κάτι σύνηθες μετάλλια αθλητών που κέρδισαν στο υψηλότερο επίπεδο να γίνονται λεία στα χέρια κλεφτών. Ετσι, η Επιτροπή, όταν ακόμη οι Αρχές δεν είχαν πράξει το παραμικρό για να εντοπιστούν οι δράστες, ήρθε σε επικοινωνία με τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και τα μετάλλια αντικαταστάθηκαν.

samaritaki04094
Η παραολυμπιονίκης Ελένη Σαμαριτάκη

Η ίδια, που όταν διαπίστωσε την απώλεια ένιωθε ότι της έκλεψαν την ίδια της την ψυχή, έπειτα από τη θετική αυτή εξέλιξη πλέει σε πελάγη ευτυχίας. «Επειτα από τρεις μήνες δυσκολιών και στενοχώριας από την απώλεια των μεταλλίων μου ήρθε η δικαίωση του αγώνα μου. Από τη μια μεριά η νομική οδός και από την άλλη έπρεπε να ζητήσω να αντικατασταθούν, όμως η αγωνία μου ήταν μεγάλη, γιατί είναι πολλά χρόνια πίσω. Ετσι, ζήτησα από τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργο Καπελλάκη να γίνει αίτημα στη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή, έτσι και έγινε. Ηταν άμεση η ανταπόκριση και από τις δύο πλευρές. Ωσπου ήρθε η πολυπόθητη στιγμή να τα παραλάβω χθες (σ.σ.: 17/9/2024) από την ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Την απονομή έκανε ο Θανάσης Τσιβίλης, ένας άνθρωπος που εκτιμώ πολύ. Ηταν μαζί μου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ολοι μια πόλη», Αλέξανδρος Σαμόλης, όπου ήμουν υποψήφια δημοτική σύμβουλος, καθώς και ο ανιψιός μου Στέλιος Δρακάκης, σημαντικοί για εμένα.

samaritaki19094
Ο Θανάσης Τσιβίλης μετά την απονομή των νέων μεταλλίων στην Ελένη Σαμαριτάκη

Ημουν πολύ χαρούμενη, πολύ συγκινημένη, έντονα φορτισμένη, δεν το περίμενα αυτό που ζούσα. Ενα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα μου και σε εσάς» είπε η ίδια συγκινημένη στην «Espresso», που κατέγραψε από την πρώτη στιγμή την αγωνία της. Οι κλέφτες των μεταλλίων, όμως, που τον περασμένο Ιούνιο τα άρπαξαν μέσα από το σπίτι της Ελένης Σαμαριτάκη, παρά την εμπιστοσύνη που τους έδειξε, δεν θα μείνουν στο απυρόβλητο, όπως νόμιζαν, λόγω της απραξίας που είχε επιδείξει η Αστυνομία. Ο έμπειρος ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, που είχε κάνει και δικό του το πρόβλημα αυτό της αθλήτριας, είχε συναντηθεί έπειτα από κατάλληλες επαφές με τον έναν εκ των δραστών και του είχε ομολογήσει ενώπιον μάρτυρα την ιταμή πράξη του. Είχε ζητήσει, όμως, διορία λίγων ημερών για να τα επιστρέψει, καθώς υποστήριζε ότι με τον συνεργό του τα είχαν «σκοτώσει» σε ένα ενεχυροδανειστήριο. Ομως, τελικά, τίποτα από όσα υποσχέθηκε δεν έκανε, και έτσι τη σκυτάλη παίρνουν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

samaritaki190941
Ο Γιώργος Τσούκαλης

Ο Γιώργος Τσούκαλης λίγα 24ωρα πριν από την αντικατάσταση των μεταλλίων κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία μαζί με τον δικηγόρο Κώστα Δημόπουλο. «Στις 13/9/2024 κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η μήνυση. Το θέμα δεν διευθετήθηκε παρ’ όλες τις υποσχέσεις των δραστών. Στην πορεία είπαν ότι τα έλιωσαν. Η υπόθεση θα πάει μέχρι τέλους. Είμαστε σε επαφή με την Ελένη Σαμαριτάκη και αναμένουμε τις εξελίξεις από τη Δικαιοσύνη. Οταν πρωτοείδα την κυρία Σαμαριτάκη να κλαίει ήρθα στη θέση της αμέσως και σκέφτηκα πώς θα αισθανόμουν αν κάποιοι μου έκλεβαν τα βραβεία και τα μετάλλια από το εθελοντικό έργο μου ενάντια στην αρχαιοκαπηλία. Πιστεύω ότι ακόμη ένας πρέπει να λογοδοτήσει και δεν είναι άλλος από τον κλεπταποδόχο!» δήλωσε στην «Espresso» ο πολύπειρος ερευνητής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Μαρίνα (πρώην κυρία Πατούλη) πούλησε το πατρικό της στην Πεύκη!

Την ώρα που ο Γιώργος Πατούλης περιμένει να κρατήσει...

Τα δάκρυα του Ξαρχάκου μπροστά σε πρώην και νυν

Ανάμεσα στη γυναίκα του Ηρώ Σαΐα και την πρώην...

Νίκος Παππάς: Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ χώρισε από την «Τζέσικα Ράμπιτ» του Open!

Η λαϊκή φράση «καρδιά αγκινάρα» ταιριάζει απόλυτα στον Νίκο...

Τα τελευταία λόγια του Ντίνου Καρύδη που προμήνυαν τον θάνατό του!

«Τελειώνω. Δεν υπάρχει χρόνος πια για τέτοια». Αυτή είναι...

Ο Γιαννιώτης «χρηματιστής» που «δάγκωσε» από Κατερίνα Λέχου μέχρι Σκλεναρίκοβα!

Γιαννιώτης μεγαλοαπατεώνας καταχράστηκε περιουσίες ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ και...

Ο Χρήστος Χολίδης μετά της συζύγου στο κέντρο της Αθήνας

Σχεδόν τρία χρόνια μετράει η σχέση του Χρήστου Χολίδη...

Καλημέρα με μαμάδες, λουλούδια και κοιλίτσες – Απ’ όλα είχαν οι… αδιάφορες πρεμιέρες των πρωινών εκπομπών

Πρεμιέρες με συντρόφους, μαμάδες, εγκυμοσύνες κι... έναν Στέφανο Κασσελάκη...