Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρώτη αποβολή για χρήση κινητού από μαθητή μέσα σε σχολείο της Πάτρας

Η πρώτη αποβολή μαθητή για χρήση κινητού τηλεφώνου σε...

Guest εμφάνιση του Αντύπα στο κέντρο όπου εμφανίζεται ο Γιώργος Μαζωνάκης

Στο νυχτερινό κέντρο Fantasia, όπου εμφανίζεται με επιτυχία κάθε...

Κοκάκιας και αλκοολικός ο πρίγκιπας της Νορβηγίας

Ο πιο διαβόητος πρίγκιπας της Νορβηγίας αναγκάστηκε να ομολογήσει...

Η Λατινοπούλου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη woke ατζέντα στα...

«Υπάρχει ο άνδρας και η γυναίκα, ο πατέρας και...

Πρώτη αποβολή για χρήση κινητού από μαθητή μέσα σε σχολείο της Πάτρας

Ένσταση κατά της απόφασης της διευθύντριας κατέθεσαν οι γονείς του 14χρονου παιδιού

Η πρώτη αποβολή μαθητή για χρήση κινητού τηλεφώνου σε σχολείο της Πάτρας προκάλεσε τη σύγκρουση των γονιών του παιδιού με τη διευθύντρια, κατηγορώντας την για «καταχρηστική συμπεριφορά».

Αν και είναι γνωστό εδώ και δύο εβδομάδες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη πως απαγορεύονται τα κινητά στα σχολεία, οι γονείς υπερασπίστηκαν το 14χρονο παιδί τους που τιμωρήθηκε την περασμένη Δευτέρα με την πρώτη μονοήμερη αποβολή για χρήση του κινητού στο σχολείο του στη Μαγούλα Πάτρας. Μάλιστα, οι γονείς προχώρησαν σε δημόσια καταγγελία σε βάρος της διευθύντριας του σχολείου.

«Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχείς τους χειρισμούς της διεύθυνσης του σχολείου και ανεπαρκή τη διαχείριση του περιστατικού από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Θέτουμε τα εξής ερωτήματα και ζητούμε απάντηση: στη διάρκεια ποιου μαθήματος “συνελήφθη” τη Δευτέρα 16/9/2024 ο μαθητής να χρησιμοποιεί το κινητό του μέσα στην τάξη; Ο καθηγητής που είχε εκείνη την ώρα το μάθημα έχει προσωπική άποψη; Ποιος μετέφερε το συμβάν στη διεύθυνση και στον σύλλογο των καθηγητών;

kinito190941

Κλήθηκαν οι γονείς από τη διεύθυνση του σχολείου και ποιες συστάσεις έγιναν στον μαθητή και στους γονείς; Τι είδους χρήση έγινε στο κινητό την ώρα του μαθήματος; Τηλεφώνημα, βιντεοσκόπηση, κάποιο βίντεο και ηχητικό μήπως ή τίποτε απ’ όλα αυτά; Τι είδους συστάσεις έγιναν από την αρχή του έτους και αν έχουν ενημερωθεί στη σχολική κοινότητα ότι θα δίδονται απευθείας αποβολές χωρίς συστάσεις, νουθεσίες και προηγούμενη ενημέρωση των γονέων;

Τήρησε η διεύθυνση του σχολείου έστω και μία από τις προϋποθέσεις που πρέπει να ακολουθήσει τόσο στη βάση νόμων και εγκυκλίων όσο και στη βάση των καθηκόντων της για το συγκεκριμένο περιστατικό;» αναρωτήθηκαν οι γονείς του μαθητή στη δημόσια καταγγελία τους, υποβάλλοντας ένσταση κατά της απόφασης της διευθύντριας για την αποβολή του γιου τους. Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο πατέρας του 14χρονου Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος υποστήριξε πως ο γιος του «ξέχασε να το κλείσει και το έβγαλε για να το κλείσει σε ώρα μη μαθήματος», σημειώνοντας ότι «κάναμε ένσταση γιατί δεν ακολουθήθηκε η παιδαγωγική διαδικασία».

Έρχονται lockers για να κλειδώνουν τα τηλέφωνά τους

Ούτε μέσα στην τσάντα δεν θα έχουν τα κινητά οι μαθητές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, καθώς η κυβέρνηση προχωρεί στην πιλοτική τοποθέτηση lockers, όπου τα παιδιά θα κλειδώνουν τα τηλέφωνα μπαίνοντας στο σχολείο. Την εξαγγελία αυτή έκανε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και με αφορμή την επιβολή της πρώτης αποβολής σε μαθητή στην Πάτρα.

kinito19094

«Θεωρώ σημαντική την απαγόρευση της χρήσης κινητών στη διάρκεια του σχολείου. Το εννοούμε όταν λέμε το κινητό στην τσάντα. Δεν είναι τιμωρητικό. Είδα ότι σήμερα μπήκε η πρώτη αποβολή. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι αυτό βοηθάει τη μαθητική διαδικασία» παρατήρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θέλουμε τους συλλόγους γονέων συμμάχους και να πάμε βήματα παραπέρα. Εχω συζητήσει αν υπάρχουν αιτήματα από συλλόγους γονέων να προμηθεύσουμε πιλοτικά σχολεία με lockers για να κλειδώσουν εκεί τα παιδιά τα κινητά τους. Είναι στοίχημα όλων να το κερδίσουμε και να το κάνουμε πράξη» πρόσθεσε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Μαρίνα (πρώην κυρία Πατούλη) πούλησε το πατρικό της στην Πεύκη!

Την ώρα που ο Γιώργος Πατούλης περιμένει να κρατήσει...

Τα δάκρυα του Ξαρχάκου μπροστά σε πρώην και νυν

Ανάμεσα στη γυναίκα του Ηρώ Σαΐα και την πρώην...

Νίκος Παππάς: Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ χώρισε από την «Τζέσικα Ράμπιτ» του Open!

Η λαϊκή φράση «καρδιά αγκινάρα» ταιριάζει απόλυτα στον Νίκο...

Τα τελευταία λόγια του Ντίνου Καρύδη που προμήνυαν τον θάνατό του!

«Τελειώνω. Δεν υπάρχει χρόνος πια για τέτοια». Αυτή είναι...

Ο Χρήστος Χολίδης μετά της συζύγου στο κέντρο της Αθήνας

Σχεδόν τρία χρόνια μετράει η σχέση του Χρήστου Χολίδη...

Ο Γιαννιώτης «χρηματιστής» που «δάγκωσε» από Κατερίνα Λέχου μέχρι Σκλεναρίκοβα!

Γιαννιώτης μεγαλοαπατεώνας καταχράστηκε περιουσίες ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ και...

Καλημέρα με μαμάδες, λουλούδια και κοιλίτσες – Απ’ όλα είχαν οι… αδιάφορες πρεμιέρες των πρωινών εκπομπών

Πρεμιέρες με συντρόφους, μαμάδες, εγκυμοσύνες κι... έναν Στέφανο Κασσελάκη...