Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Χάρης Δούκας: Τα Χριστούγεννα στη Θήβα ο γάμος του δημάρχου Αθηναίων και...

Σιγά «μην αφήσει τον γάμο για να πάει για...

«Ηρωας» σε σπείρα με τροχαία «μαϊμού»

Από παράδειγμα μίμησης σε παράδειγμα προς αποφυγήν μετατράπηκε μέσα...

Η βραδιά μνήμης για την Μαριάννα Βαρδινογιάννη με εκλεκτούς Ελληνες και ξένους...

Μία μοναδική μουσική παράσταση μνήμης και τιμής, αφιερωμένη στην...

Έναν και πλέον χρόνο μετά τη δολοφονία του Μιχάλη, πέντε «γαλονάδες» της...

Εναν και πλέον χρόνο μετά τις άγριες συμπλοκές μεταξύ...

«Ηρωας» σε σπείρα με τροχαία «μαϊμού»

Παράδειγμα προς αποφυγήν ο απόστρατος αστυνομικός Γιώργος Παπαχριστόπουλος, που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια ληστείας από τα πυρά του Νίκου Μαζιώτη

Από παράδειγμα μίμησης σε παράδειγμα προς αποφυγήν μετατράπηκε μέσα σε λίγα χρόνια ένας αστυνομικός, ο οποίος είχε βραβευτεί για τον ηρωισμό του, καθώς είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια ληστείας, στις 10 Μαρτίου του 2014, στην Κλειτορία Αχαΐας, από τα πυρά του καλάσνικοφ που κρατούσε ο Νίκος Μαζιώτης.

Μάλιστα ο ανθυπαστυνόμος Γιώργος Παπαχριστόπουλος, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, είχε οδηγηθεί σε «πολεμική αποστρατεία», αλλά πλέον ως απόστρατος εντάχθηκε σε συμμορία που έστηνε «μαϊμού» τροχαία ατυχήματα και απέσπασε με γυναίκα συνεργό του 40.000 ευρώ από τη μητέρα της κοπέλας που υποτίθεται πως είχε πέσει θύμα τροχαίου. Η φίλη και ακόμα ένας συνεργός του απόστρατου αστυνομικού τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη μητέρα και της ζήτησαν χρήματα, με την πρόφαση ότι η κόρη της νοσηλεύεται και πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

astynomikos20094
Ο Νίκος Μαζιώτης

Συγκεκριμένα, η δράση τους αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της 10ης Σεπτεμβρίου, όταν άγνωστος κάλεσε τη γυναίκα και προσποιούμενος ιατρό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών απαίτησε το ποσό των 40.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα χειρουργείου της κόρης της, η οποία, όπως της ανέφερε, είχε χτυπήσει σοβαρά στο πόδι και έπρεπε να χειρουργηθεί αμέσως. Κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνομιλίας παρενέβη και η φίλη του αστυνομικού, προσποιούμενη όμως την κόρη της, προσπαθώντας να την πείσει να παραδώσει τα χρήματα.

Η παθούσα πείστηκε από τα λεγόμενά τους και συμφώνησε στην καταβολή του χρηματικού ποσού σε τοποθεσία που της υπέδειξαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, συγκεκριμένα στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, στα Βραχναίικα, όπου θα την ανέμενε ο Παπαχριστόπουλος. Πράγματι, η γυναίκα, περίπου στις 14.00 της ίδιας μέρας, μετέβη στο σημείο και παρέδωσε τα 40.000 ευρώ στον Παπαχριστόπουλο, ο οποίος, αν και αναγνωρίστηκε από την άτυχη γυναίκα, δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Εις βάρος του άνδρα και πατέρα τριών παιδιών σχηματίστηκε δικογραφία και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

astynomikos200941
Ο Γιώργος Παπαχριστόπουλος σε στιγμιότυπο από τη βράβευσή του

Υπενθυμίζεται ότι η ένοπλη ληστεία στην Κλειτορία είχε σημειωθεί με το κλείσιμο της τράπεζας, όταν δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα. Κατά την έξοδό τους ο αστυνομικός του Τμήματος Κλειτορίας τούς κυνήγησε, με αποτέλεσμα την ανταλλαγή πυρών και τον τραυματισμό του στο πόδι από τα πυρά του Μαζιώτη. Μάλιστα, το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν διαφύγει βρέθηκε καμένο στην περιοχή της Λυκουρίας. Το Αστυνομικό Μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός» απονεμήθηκε τον Ιούλιο του 2020 στον ανθυπαστυνόμο με προεδρικό διάταγμα, καθώς «με σθένος και αυταπάρνηση υπερασπίστηκε τη δημόσια Ασφάλεια»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νίκος Παππάς: Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ χώρισε από την «Τζέσικα Ράμπιτ» του Open!

Η λαϊκή φράση «καρδιά αγκινάρα» ταιριάζει απόλυτα στον Νίκο...

Τα δάκρυα του Ξαρχάκου μπροστά σε πρώην και νυν

Ανάμεσα στη γυναίκα του Ηρώ Σαΐα και την πρώην...

Η Μαρίνα (πρώην κυρία Πατούλη) πούλησε το πατρικό της στην Πεύκη!

Την ώρα που ο Γιώργος Πατούλης περιμένει να κρατήσει...

Αγκαλιά στα φλας η Παπούλια με τον πρώην σύζυγο και την κόρη της

Κοσμικό reunion της Εβελίνας Παπούλια και του Γιώργου Λιάντου...

Τα τελευταία λόγια του Ντίνου Καρύδη που προμήνυαν τον θάνατό του!

«Τελειώνω. Δεν υπάρχει χρόνος πια για τέτοια». Αυτή είναι...

Στη γειτονιά των αγγέλων ο συνθέτης Αλέξης Παπαδημητρίου!

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών άφησε...