Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Κώστας Τασιόπουλος: Δάκρυα για τον «ήρωα» με τα κουπιά

Βαθιά θλίψη προκάλεσε στους κατοίκους της Καρδίτσας η είδηση...

Ο Σεφερλής θα κινηθεί δικαστικά εναντίον όλων αυτών που σπιλώνουν την τιμή...

Mε αγωγές θα απαντήσει ο Μάρκος Σεφερλής σε αυτούς...

Ρομά έκαναν άνω κάτω το ανοιχτό πανηγύρι του Δήμου Κορυδαλλού

Σε ξύλο μετά παραδοσιακής... μουσικής εξελίχθηκε προχθές το βράδυ...

Έτοιμο να κυκλοφορήσει το πρώτο βιβλίο της Εριέττας Κούρκουλου

Το συγγραφικό ντεμπούτο της θα κάνει η Εριέττα Κούρκουλου...

Κώστας Τασιόπουλος: Δάκρυα για τον «ήρωα» με τα κουπιά

Ο μπαρμπα-Κώστας είχε σώσει με τη βάρκα του δεκάδες άτομα από τις πλημμύρες στην Καρδίτσα λόγω της κακοκαιρίας «Daniel» τον Σεπτέμβριο του 2023

Βαθιά θλίψη προκάλεσε στους κατοίκους της Καρδίτσας η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Τασιόπουλος, ο βαρκάρης που είχε σώσει δεκάδες άτομα από τις πλημμύρες, όταν η κακοκαιρία «Daniel» χτύπησε την περιοχή, τον Σεπτέμβριο του 2023. Ο 81χρονος άνδρας άφησε το Σάββατο την τελευταία του πνοή, έχοντας κερδίσει με το μεγαλείο της ψυχής του την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων των Ελλήνων.

Η φιγούρα του ηλικιωμένου με το περίεργο, σιδερένιο βαρκάκι 40ετίας και το μεγάλο κουπί να κινείται μέσα στην πλημμυρισμένη Μεταμόρφωση είχε προκαλέσει ρίγη συγκίνησης σε όλο το πανελλήνιο. Ο ίδιος είχε μεταφέρει ολόκληρες οικογένειες σε ασφαλή σημεία, μέχρι να αναλάβουν δράση οι διασώστες, όταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα μετέτρεψαν την Καρδίτσα σε απέραντη λίμνη.

tasiopoulos23094
Ο Κώστας Τασιόπουλος στη βάρκα του

Χειρότερη εμπειρία

Ο κύριος Κώστας είχε ζήσει τέσσερις μεγάλες πλημμύρες στην περιοχή, όμως είχε εξηγήσει πως ο «Daniel» ήταν η χειρότερη εμπειρία από όλες. «Οι συνθήκες ήταν τραγικές. Αλλά, επειδή είμαι παλιός βαρκάρης και έχω βγάλει τέσσερις πλημμύρες στο χωριό, βοήθησα. Ηταν η χειρότερη πλημμύρα» έλεγε πέρυσι, μετά την πρωτοφανή καταστροφή, τονίζοντας: «Βγήκα και έκανα μία βόλτα γύρω με τη βάρκα και άκουσα κάποιους να φωνάζουν “πνιγόμαστε”. Ο ένας είχε το νερό μέχρι το σαγόνι και η γυναίκα του καθόταν δίπλα. Τους έβαλα μέσα στη βάρκα και συνέχιζα να βγάζω κόσμο.

Μία άλλη οικογένεια την έβγαλα από τα κεραμίδια. Εσκισα και τα χέρια μου, έβγαλα τέσσερις σειρές κεραμίδια και τους έβγαλα. Μου έλεγαν “να σε πληρώσω”. Τι πληρωμή, ρε παιδιά, εδώ κοιτάμε να σωθούμε, θα πάρω μεροκάματο; Ηταν όλοι ηλικιωμένοι και ένα παιδί 18 ετών. Συνολικά μετέφερα στο κοινοτικό γραφείο 18 άτομα. Εκεί μείναμε το βράδυ και το πρωί της επομένης με τη βάρκα μου μετέφερα λίγα λίγα περίπου 30 άτομα πάνω στο ανάχωμα. Από εκεί μας πήραν με τα ελικόπτερα και μας μετέφεραν στην Καρδίτσα. Γιατί να φοβηθώ; Εγώ έζησα τέσσερις πλημμύρες στο χωριό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γκάζι αυτοκτονίας από τον Πρώιο του «MasterChef» & της Sirina

Ο επίλογος της οικογενειακής τραγωδίας του 58χρονου πρώην παίκτη...

Η τρυφερή φιλία του Κούρκουλου jr με τη Σοφιάνα του «Survivor»

Μια τρυφερή φιλία φαίνεται πως έχει αρχίσει να ανθίζει...

Στη γειτονιά των αγγέλων ο συνθέτης Αλέξης Παπαδημητρίου!

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών άφησε...