Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

«Κονάνοι» με κρατικό πτυχίο!

Life coaching και με πτυχίο πλέον και μάλιστα με...

«Ο Τιμωρός»: Πρεμιέρα απόψε στις 21:00, με διπλό επεισόδιο!

Η πολυαναμενόμενη σειρά του Alpha κάνει πρεμιέρα απόψε το...

«Οπου γάμος και χαρά» ο Κασσελάκης… πρώτος

Αυτοί οι περίφημοι «κασσελίστας» με κλειστά τα μάτια και...

Κώστας Τασιόπουλος: Δάκρυα για τον «ήρωα» με τα κουπιά

Βαθιά θλίψη προκάλεσε στους κατοίκους της Καρδίτσας η είδηση...

«Κονάνοι» με κρατικό πτυχίο!

Αποκάλυψη της «Espresso»: Και life coaches βγάζουν τώρα τα ελληνικά πανεπιστήμια

Life coaching και με πτυχίο πλέον και μάλιστα με την υπογραφή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Oπως αποκαλύπτει η «Εspresso», ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στη χώρα μας δίνει πτυχίο στους ενδιαφερομένους σε «Πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης με τίτλο “Life Coaching”».

konanos23094

Και όλα αυτά τη στιγμή που, ενώ η ανεργία στη χώρα μας αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα, με τους νέους να εγκαταλείπουν την Ελλάδα καθημερινά για να βρουν μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό, με τα δεκάδες προβλήματα που υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια και με τον γολγοθά των φοιτητών να βρουν μια στέγη να μείνουν, το Καποδιστριακό βγάζει πτυχιούχους κοουτς της ζωής. Οπως μπορεί κάποιος να δει στην ιστοσελίδα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρεται: «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Life Coaching έχει ως στόχο την προσφορά επαγγελματικής γνώσης στον ιδιαίτερα αναπτυσσόμενο χώρο του coaching, με επικέντρωση στο Life Coaching. Με ακαδημαϊκή βάση και πρακτική προσέγγιση, το πρόγραμμα προσφέρει δεξιότητες, τεχνικές, εργαλεία, μοντέλα coaching και πρακτική για τη δημιουργία επαγγελματιών Life Coaching, βάσει διεθνών προτύπων και εφαρμογών».

Aπόφοιτοι

Το πρόγραμμα των σπουδών διαρκεί πέντε μήνες και αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν απόφοιτοι πανεπιστημίου και ΤΕΙ, και απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με εργασιακή εμπειρία. Το κόστος των σπουδών κοστολογείται στα 553 ευρώ. Mερικά από τα μαθήματα που προσφέρει το πρόγραμμα είναι τα εξής: Τι είναι το coaching; Καθορισμός ‐ ειδικεύσεις του coaching. O Coach και τα προσόντα του. Ηθικά και νομικά θέματα. Εισαγωγή στις σχολές σκέψης. Γνωριμία του εαυτού μας βάσει αντικειμενικής παρατήρησης. Καταγραφή της σημερινής μου κατάστασης.

konanos230942
Ο Ανδρέας Κονάνος

Η ικανότητα ανάπτυξης εμπιστοσύνης με τον πελάτη. Coaching για αξιοποίηση χρόνου. Coaching για αναγνώριση και αντιμετώπιση πιεστικών καταστάσεων. Coaching για ανάπτυξη υγιούς αυτοπεποίθησης. Οσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση, οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν ως επαγγελματίες coaches μέσα από το δικό τους γραφείο, να συνεργαστούν με εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες coaching, αλλά και για την περαιτέρω εξέλιξη του επαγγέλματός τους (managers, leaders, επιχειρηματίες, επιστήμονες κ.λπ.).

Η μεθοδολογία

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος Life Coaching οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να γνωρίζουν με ασφάλεια, σαφήνεια και επαγγελματισμό τα όρια του Life Coaching, να έχουν τη μεθοδολογία για ασφαλή προσέγγιση αυτογνωσίας, να έχουν τα εργαλεία για την υποστήριξη των πελατών τους σε επαγγελματικά και οικονομικά θέματα, θέματα σχέσεων, διαχείριση χρόνου, διαχείριση άγχους, προσωπική βελτίωση και ανάπτυξη, και υποστήριξη σχέσεων, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα σπουδών. Οι καθηγητές των μαθημάτων είναι ο Γιώργος Καραθάνος, που είναι coach και supervisor, η Ζαχάρω Πατέλια, εκπαιδεύτρια και εισηγήτρια, και η Μαρία Στρατάκου, επίσης εκπαιδεύτρια και εισηγήτρια.

Ο Πελετιέ με τους 64.000 ακολούθους στο TikTok και ο παπα-star που πέταξε τα ράσα

Πολλοί είναι αυτοί που κατά καιρούς έχουν δηλώσει πως είναι life coaches! Aπό παίκτες ριάλιτι μέχρι ιερωμένους που πέταξαν τα ράσα! Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι του Κύπριου Νίκου Πελετιέ, που γνωρίσαμε μέσα από το «Power of Love». O 26χρονος παίκτης σταρ του TikTok δηλώνει life coach και έχει 64.000 ακολούθους στο TikTok. Ο νεαρός έχει επανειλημμένα γίνει viral για τις ακραίες απόψεις του σχετικά με τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από τους άνδρες.

konanos230941
Νίκος Πελετιέ

Σε ένα, μάλιστα, από τα viral βίντεό του αποκαλεί τη γυναίκα «ζώον θηλυκού γένους», ενώ σε άλλο αναφέρει πως η γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα ούτε το μενού από ένα εστιατόριο να διαβάζει. Μάλιστα, στο εισαγωγικό βίντεο στο παιχνίδι σχέσεων του Σκάι είχε αναφέρει: «Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία είναι μόνο μία: η ανατροφή των παιδιών της και η στήριξη προς τον σύζυγό της. Πιστεύω μόνο σε έναν Θεό και αυτός ο Θεός ονομάζεται γυναίκα» ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας δεκάδες αντιδράσεις.

Aκόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι του παπά σταρ Ανδρέα Κονάνου, ο οποίος πέταξε τα ράσα για να γίνει life coach πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Ο πρώην ιερέας ανταγωνιζόταν διάσημους καλλιτέχνες σε αριθμό ακολούθων πάνω από 300.000 και είχε ανακοινώσει μέσα από τη σελίδα του στο facebook ότι πλέον δεν θα αποκαλείται «πάτερ Ανδρέας», αλλά σκέτο Ανδρέας. Ο Ανδρέας Κονάνος με εκατοντάδες ομιλίες, άρθρα και βιβλία είχε καταφέρει να τον αγαπήσουν χιλιάδες νέοι άνθρωποι. Η απόφασή του προκάλεσε έκπληξη στους ακολούθους του, οι οποίοι δεν δίστασαν να δηλώσουν με πάθος τη στήριξή τους. Χιλιάδες ήταν τα μηνύματα συμπαράστασης και μάλιστα πολλά από αυτά προέρχονταν από ιερείς που επιβράβευσαν την απόφασή του.

Ο ίδιος σήμερα ασχολείται με το Life Coach, την ψυχολογία, ως σύμβουλος διατροφής, διατηρώντας το δικό του γραφείο αλλά και τη συγγραφή βιβλίων, με το τελευταίο του βιβλίο να έχει τον τίτλο «Αχ, αυτό το άγχος σου». Μάλιστα, πριν από έναν χρόνο αποκάλυψε μέσα από βίντεο στο YouTube ότι είναι γκέι, προκαλώντας ακόμη μια φορά πολλές και ποικίλες αντιδράσεις.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γκάζι αυτοκτονίας από τον Πρώιο του «MasterChef» & της Sirina

Ο επίλογος της οικογενειακής τραγωδίας του 58χρονου πρώην παίκτη...

Η τρυφερή φιλία του Κούρκουλου jr με τη Σοφιάνα του «Survivor»

Μια τρυφερή φιλία φαίνεται πως έχει αρχίσει να ανθίζει...

Επιστρέφει στην τηλεόραση ο Βασίλης Λαζαρίδης

Ξανά στην τηλεόραση ο γιος της Πόπης Μαλλιωτάκη, Βασίλης...