Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου, 2024

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) σε πτήσεις πάνω από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο...

Ολοι τα βλέπουν, αλλά ελάχιστοι μιλάνε για αυτά. Και...

Music therapy στο Smart Park

Δώρα μετά... μουσικής! Shopping αλλά και... music therapy στο...

Η τρανς εγγονή της Δούκισσας δεν κατάφερε να περάσει από τη φάση...

Εκτός «Voice» η τρανς εγγονή της Δούκισσας. Μπορεί στην...

Σταρ Ελλάς με… ρετρό διάθεση

Τα φωτογραφικά φλας έπεσαν σε τέσσερις εστεμμένες του περασμένου...

Η πρεσβυτέρα υπερασπίστηκε τον σύζυγό της, πατέρα Αντώνιο και τους επτά συγκατηγορουμένους του

Ο Πάνος Μουζουράκης μίλησε για τα σκοτάδια που περνούσε όταν συνάντησε τον «Mr Kιβωτό», ο οποίος έπαιξε έναν... καθαρτικό ρόλο στη ζωή του

Το «προφίλ» του πατρός Αντωνίου ως ενός ιερά που μόνο αγάπη είχε να δώσει στα παιδιά «φιλοτέχνησαν» χθες, καταθέτοντας στη δίκη του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» και των επτά συγκατηγορουμένων του για τις σωματικές και ψυχολογικές κακοποιήσεις ανηλίκων που είχαν φιλοξενηθεί στη ΜΚΟ, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή και ο τραγουδιστής Πάνος Μουζουράκης.

«Ο πατήρ Αντώνιος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος πάνω από όλα είναι ιερέας. Είχε πάντα το ποίμνιό του και το ποίμνιό του είναι αυτά τα παιδιά, τα οποία ήταν παραμελημένα, κακοποιημένα και παραβατικά ορισμένες φορές» είπε, αρχίζοντας την κατάθεσή της στο ακροατήριο η κυρία Γεωργαντή, με τον κατηγορούμενο σύζυγό της να την παρακολουθεί με προσοχή από το εδώλιο. «Θα εμπιστευόμουν το παιδί μου στην “Κιβωτό του Κόσμου” και στον πατέρα Αντώνιο με κλειστά μάτια» ανέφερε λίγο αργότερα στη δίκη ο τραγουδιστής Πάνος Μουζουράκης, ο οποίος, επίσης, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η κυρία Γεωργαντή επιχείρησε με κάθε τρόπο να αντικρούσει τις πλημμεληματικές κατηγορίες που βαρύνουν τον ιερέα σύζυγό της και τους άλλους πρώην εργαζομένους στη ΜΚΟ που κάθονται στο εδώλιο, κάνοντας μάλιστα λόγο για «τόνους λάσπης», που, όπως είπε, έπεσαν στην «Κιβωτό του Κόσμου». «Την άρπαξαν βίαια και αντισυνταγματικά και τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν. Ξέρετε πόσες φορές είχε έρθει στη δομή στον Πειραιά η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου και μας έβγαζε το καπέλο, και μετά ξαφνικά αντιστράφηκαν οι όροι και άρχισαν να μας χτυπάνε από παντού, λες και είμαστε οι άχρηστοι» ανέφερε η πρεσβυτέρα, με τον πρόεδρο της έδρας να τη ρωτά διεξοδικά για τον ρόλο που είχαν στη ΜΚΟ τρεις εκ των συγκατηγορουμένων του πατρός Αντωνίου.

«Αυτά τα παιδιά ήταν από τα πρώτα παιδιά, τα ξέρουμε από εννέα ετών. Και αυτά τα παιδιά είχαν τα προβλήματά τους με τις οικογένειές τους, αλλά τους παραδέχομαι γιατί κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τους τα προβλήματα. Εχουν βγάλει σχολές, έχουν φτιάξει τις οικογένειές τους και ζουν αξιοπρεπώς» απάντησε η κυρία Γεωργαντή, για να αναφέρει στη συνέχεια ότι η ίδια ποτέ δεν είχε δει περιστατικό βίας σε βάρος παιδιών. «Είναι τρελό και μόνο να λέγεται. Εμείς αγάπη είχαμε. Τα παιδιά ήταν επιθετικά, κακά τα ψέματα, αν κάτι συνέβαινε, άρχιζαν τις μπουνιές, και τους λέγαμε ότι δεν μπορούμε να χτυπάμε. Πώς είναι δυνατόν να πηγαίναμε εμείς μετά και να τους χτυπούσαμε;» σημείωσε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Το πρόγραμμα όμως των παιδιών στην περιφέρεια που περιελάμβανε εργασίες το εγκρίνατε εσείς ως διοικητικό συμβούλιο;

Στ. Γεωργαντή: Το πρόγραμμα αυτό καταρτιζόταν σύμφωνα με την υπεύθυνο της ομάδας, δηλαδή ο κάθε διευθυντής ήξερε τις ανάγκες του χώρου και οι αποφάσεις παίρνονταν από κοινού με τους παιδαγωγούς.

Πρόεδρος: Παράπονα από τα παιδιά δεν είχατε ακούσει γι’ αυτές τις εργασίες;

Στ. Γεωργαντή: Τα παιδιά δεν κάνανε καμία εργασία. Σε κάθε εργασία υπήρχε και ένας υπεύθυνος, στο τυροκομείο, για παράδειγμα, υπήρχε ο τυροκόμος. Αυτά ήταν για το αν θα ήθελε κάποιο να ασχοληθεί για θεραπευτικούς λόγους.

Η μάρτυρας, όπως ήταν αναμενόμενο, δέχθηκε από τα μέλη της έδρας σειρά ερωτήσεων για τον ρόλο του πατρός Αντωνίου. «Ηταν κάτι σαν πατέρας των παιδιών. Του έλεγαν όλα τα μυστικά τους. Εμείς δίναμε αγάπη στα παιδιά. Αν συνέβαινε οτιδήποτε, δεν θα έλεγε κάποιος κάτι;» είπε η μάρτυρας, για να συμπληρώσει πως ο ιερέας σύζυγός της δεν αποφάσιζε για τις δομές της ΜΚΟ, καθώς, όπως ανέφερε, όλες ήταν ανεξάρτητες και είχαν δικό τους οργανόγραμμα.

Στη συνέχεια η έδρα κάλεσε τον Πάνο Μουζουράκη να καταθέσει, ο οποίος βρισκόταν από το πρωί στα δικαστήρια. Η κατάθεση όμως του τραγουδιστή άρχισε με ένα απρόοπτο. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου του ζήτησε ταυτότητα, όπως συνηθίζεται, κι εκείνος άρχισε να την αναζητά μέσω gov.gr. Τότε, γέλια ξέσπασαν στο ακροατήριο, με κάποιους από το ακροατήριο να σχολιάζουν: «Θα τον βάλουμε να τραγουδήσει».

Αρχίζοντας την κατάθεσή του ο τραγουδιστής, ο οποίος είχε ως πνευματικό τον πατέρα Αντώνιο, ξεκαθάρισε στον πρόεδρο, όταν εκείνος τον ρώτησε πόσες φορές είχε πάει στην «Κιβωτό», ότι δεν είναι και «πολύ καλός» με τους αριθμούς και τα έτη. Οπως είπε, αυτό που έχει να καταθέσει είναι όσα αποκόμισε από τον ιερέα και τη συναναστροφή που είχε μαζί του. «Οταν συνάντησα τον πατέρα Αντώνιο περνούσα κάποια σκοτάδια. Είχα χάσει την πίστη μου σε εμένα και στους ανθρώπους. Ο τρόπος που λειτουργούσε μέσα μου ο πατέρας Αντώνιος ήταν καθαρτικός» κατάθεσε ο μάρτυρας, για να περιγράψει στη συνέχεια όσα έβλεπε όταν πήγαινε σε δομές της ΜΚΟ: «Εβλεπα τα παιδιά να παίζουν μπάσκετ και με το που εμφανιζόταν ο πατέρας Αντώνιος υπήρχε από αυτά ανοιχτή πρόσκληση χαράς να μπει στο παιχνίδι. Δεν φαντάζομαι αν ήταν σατράπης ότι θα δεχόταν τόση χαρά και αγάπη από τα παιδιά. Τα βλέμματα των παιδιών με έπεισαν».

Υπεράσπιση: Είστε πατέρας, έχετε μια κόρη. Αν υπήρχε λόγος να εμπιστευτείτε το παιδί σας σε μια κάποια δομή με τον πατέρα Αντώνιο θα το εμπιστευόσασταν;

Μάρτυρας: Με κλειστά μάτια.

Υπεράσπιση: Οταν ακούσατε για όλες αυτές τις καταγγελίες σε βάρος του, τι σκεφτήκατε;

Μάρτυρας: Οτι κρύβεται κάποια σκοπιμότητα. Συνδέοντας το παζλ των γεγονότων που εξελίσσονταν εκείνο το διάστημα φαινόταν οργανωμένο όλο. Δεν ξέρω αν υπήρχε καθοδήγηση.

Υπεράσπιση: Επειτα από αυτές τις καταγγελίες, συνεχίσατε να έχετε πνευματικό τον πατέρα Αντώνιο;

Μάρτυρας: Δεν ήθελα να εξομολογηθώ, γιατί αισθανόμουν πιο πολύ ότι εμείς πρέπει να τον στηρίξουμε.

Μάλιστα, ο Πάνος Μουζουράκης αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο ιερέας αντιμετώπισε όλο αυτό τον ορυμαγδό των καταγγελιών σε βάρος του. «Ολη αυτή η στάση του είναι ένας πνευματικός παραδειγματισμός» είπε χαρακτηριστικά, για να περιγράψει -κι εκείνος- στη συνέχεια τους συγκατηγορουμένους του πατρός Αντωνίου ως άτομα με ταπεινότητα, που μόνο αγάπη έδιναν στα παιδιά. Οπως δε κατέθεσε, στον γάμο ενός εκ των κατηγορουμένων είχε τραγουδήσει αφιλοκερδώς και τότε «υπήρξαν αρνητικά δημοσιεύματα που ανέφεραν», όπως είπε, «πως κάποιοι τρώνε τα λεφτά της “Κιβωτού” σε τραγουδιστές πρώτης γραμμής».

Νωρίτερα ο Πάνος Μουζαράκης είχε μιλήσει στους δημοσιογράφους για την υπόθεση του πατρός Αντωνίου. «Ολο αυτό μού φάνηκε πάρα πολύ περίεργο. Πρώτον, γιατί δεν πιστεύει κανένα κύτταρο του σώματός μου ότι αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να είχε εμπλακεί σε κάτι τέτοιο. Ολα τα υπόλοιπα για τα οποία κατηγορήθηκαν, βίλες, χρήματα κ.λπ., έχει αποδειχθεί ότι δεν ήταν έτσι» δήλωσε ο τραγουδιστής λίγο προτού περάσει την πύλη των δικαστηρίων για να καταθέσει στη δίκη. «Θα πρέπει να δούμε την ιστορία, η οποία έχει αποδείξει ότι κάποια πράγματα επαναλαμβάνονται και με τον άγιο Νεκτάριο και πολλά άλλα παραδείγματα. Πρέπει να υπάρξει μια σταύρωση για να υπάρξει ανάσταση. Για να υπάρξει σταύρωση πρέπει να υπάρξουν Ιούδες. Ακόμα και ο άγιος Πέτρος αρνήθηκε τρεις φορές τον Χριστό. Εμένα ο εγκέφαλός μου αφήνει πάντα ένα περιθώριο αμφιβολίας, αυτή τη φορά μιλάει η καρδιά μου και η καρδιά μου δεν έχει καμία αμφιβολία» ανέφερε ακόμα ο τραγουδιστής.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντου ερωμένης στην… σύζυγο πρώην υπουργού!

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις (και η «Espresso»...

Ο ΑΝΤ1 θέλει νωρίτερα on air τη Στεφανίδου

Από τον Ιανουάριο του 2025 τελικά η Τατιάνα Στεφανίδου...