Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιατί το eurojackpot είναι τόσο δημοφιλές στην Ευρώπη;

Το Eurojackpot είναι πιθανότατα ένα από τα διασημότερα τυχερά...

Κατερίνα Καινούργιου: «Με τον Παναγιώτη είμαστε μαζί κοντά 5 μήνες»

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή πέρασε στο απέναντι πλατό στα στούντιο...

Ο 13χρονος Ελληνας που κατάφερε να «σπάσει» τους κωδικούς όλων των υπουργείων

Τον χάκερ-ήρωα της γνωστής αμερικανικής σειράς «Mr. Robot», που...

Γιατί το eurojackpot είναι τόσο δημοφιλές στην Ευρώπη;

Το Eurojackpot είναι πιθανότατα ένα από τα διασημότερα τυχερά παιχνίδια της Ευρώπης. Η δημοφιλείς λοταρία παίζεται αυτή τη στιγμή σε 19 χώρες και η Ελλάδα ήταν η τελευταία που μπήκε στη σχετική λίστα τον περασμένο Μάρτιο.

Πρόκειται για παιχνίδι που δεν προσφέρεται στις στοιχηματικές εταιρίες. Παίζεται από τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και σε κάθε του κλήρωση προσελκύει το ενδιαφέρον των παικτών. Και προφανώς αυτό δεν είναι τυχαίο.

Τι είναι εκείνο που κάνει το συγκεκριμένο παιχνίδι να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα του είδους; Πως έχει καταφέρει το Eurojackpot να προσελκύσει τόσο μεγάλο κοινό. Παρακάτω θα επιχειρήσουμε να το απαντήσουμε.

Γιατί το Eurojackpot είναι τόσο δημοφιλές;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι λίγο – πολύ προφανής. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους -αν όχι ο κυριότερος- είναι τα πολύ υψηλά ποσά που προσφέρει, καθώς το τζάκποτ ξεκινά από 10 εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να συσσωρευτεί πολύ γρήγορα μέχρι να βρεθεί ο νικητής.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι κληρώσεις γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, αυτό δίνει στους παίκτες πολλές ευκαιρίες να κερδίσουν, δημιουργώντας ένα αίσθημα αγωνίας και προσμονής. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι κληρώσεις του παιχνιδιού αφορούν τους παίκτες και στις 19 χώρες που διεξάγεται ταυτόχρονα. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.

Ποια η διαφορά του Eurojackpot από το Κίνο και το Τζόκερ;

Για όσους δεν έχουν ιδιαίτερη τριβή με τα τυχερά παιχνίδια, το Eurojackpot παραπέμπει στο Κίνο και το Τζόκερ. Η αλήθεια είναι όμως πως υπάρχουν σημαντικές διαφορές με τις υπόλοιπες λοταρίες που παίζονται στη χώρα μας υπό την αιγίδα του ΟΠΑΠ.

Η σημαντικότερη έχει να κάνει με τη συχνότητα των κληρώσεων. Το Κίνο προσφέρει πιο συχνές κληρώσεις μέσα στην ημέρα, σε σχέση με τις δύο κληρώσεις την εβδομάδα που έχουν το Τζόκερ και το Eurojackpot. Ωστόσο, τα ποσά που μπορεί να κερδίσει κάποιος είναι σαφώς μικρότερα. Ειδικά από εκείνα του Γιουροτζάκποτ.

Από την άλλη, το Τζόκερ μπορεί να προσφέρει επίσης υψηλά κέρδη, αλλά η βάση παικτών είναι κυρίως εθνική, σε αντίθεση με το Eurojackpot που καλύπτει πολλές χώρες. Πέραν τούτου, στο Eurojackpot, οι πιθανότητες νίκης μπορεί να είναι λίγο πιο ευνοϊκές σε ορισμένα επίπεδα, γεγονός που το καθιστά πιο ελκυστικό για όσους αναζητούν την απόλυτη πρόκληση.

Ποιες ηλικίες προσελκύει το Eurojackpot;

Είναι γεγονός πως στο διάστημα που βρίσκεται στη χώρα μας, το Eurojackpot είναι δημοφιλές στους παίκτες όλων των ηλικιών. Ωστόσο, ακόμα μεγαλύτερο… γκελ φαίνεται πως κάνει στις ηλικιακές ομάδες από 25 έως 30 ετών. Πρόκειται για τους παίκτες που ήδη γνώριζαν το παιχνίδι λόγω της μεγαλύτερης τριβής τους στο ίντερνετ, καθώς και για τις ηλικίες που αναζητούν περισσότερο την τύχη τους με την ελπίδα να αλλάξουν τη ζωή τους.

Οι μεγάλες πιθανότητες κέρδους και η παγκόσμια συμμετοχή το καθιστούν ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να παίξουν ένα παιχνίδι με… διεθνή προφίλ και τεράστια έπαθλα. Συνολικά, το γεγονός πως μιλάμε για ένα παιχνίδι στο οποίο συμμετέχουν άνθρωποι από σχεδόν τις μισές χώρες της Ευρώπης, το κάνει ακόμα πιο επιδραστικό. Αυτό είναι και ένα από τα κύρια στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες λοταρίες.

Αξίζει να δοκιμάσεις την τύχη σου;

Στο παραπάνω ερώτημα, η απάντηση είναι «εξαρτάται». Εξαρτάται από την προσέγγιση που έχεις. Διότι, σύμφωνοι, τα ποσά που μπορεί να κερδίσεις είναι πραγματικά τεράστια. Η πιθανότητα νίκης όμως -ρεαλιστικά- παραμένει πολύ μικρή.

Για αυτό, όπως συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια, είναι σημαντικό να ποντάρουμε με μέτρο και χωρίς υπερβολικές προσδοκίες. Το σημαντικό σε όλα τα παιχνίδια που έχουν ως στόχο το χρηματικό κέδρος, είναι να τα αντιμετωπίζουμε ως μια ευκαιρία για διασκέδαση. Το να έχει κάποιος τον έλεγχο του ποσού που ξοδεύει και να παίζει υπεύθυνα είναι κλειδί. Άλλωστε, η τύχη μπορεί να χαμογελάσει στον καθένα, αλλά δεν πρέπει να βασιζόμαστε αποκλειστικά σε αυτή.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κλαούντια Ζαΐμη: Από τις ταινίες του Σειρηνάκη, στο «Power of love»

Αποκαλύψεις-φωτιά και με φωτογραφικά πειστήρια για το «ροζ» παρελθόν...

Ο Γιάννης Μόρτζος «έφυγε» με τη «μυρωδιά» της Αλίκης!

Δίνοντάς του κουράγιο νύχτα και μέρα για έναν ολόκληρο...

Ξεγύμνωσαν με Τεχνητή Νοημοσύνη Μελέτη και Μαριπόζα – Θύματα και άλλες διάσημες Ελληνίδες

Σάλος έχει ξεσπάσει στην ελληνική showbiz, καθώς νέα διαδικτυακά...

Γιατί η Μαρινέλλα έθεσε τον Μάστορα εκτός της αποψινής συναυλίας της στο Ηρώδειο

H Μαρινέλλα έθεσε εκτός της αποψινής συναυλίας της στο...

Σε μια κλωστή η ζωή της Μαρινέλλας μετά το βαρύ εγκεφαλικό μπροστά στα μάτια χιλιάδων θεατών!

Με τους εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές της στην Ελλάδα να...