Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Το comeback του Αλέξη Νείρου με λάτιν άρωμα

Ο Αλέξης Νείρος επιστρέφει δυναμικά με τις υπογραφές Αλκαίου,...

Ο Δημήτρης Φιλιππίδης μίλησε για το τι σημαίνει το… «Ααα, γνωρίσαμε τον...

Οτι δεν τον βοήθησε ποτέ το διάσημο επίθετό του...

«Προμηθέας Εσταυρωμένος» 3η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη

Ακολουθώντας τα χνάρια της μεγάλης θεατρικής επιτυχίας του πρώτου...

Πάνος Μιχαλόπουλος: Δείτε βίντεο από την Κυριακάτικη βόλτα του 75χρονου ηθοποιού στη...

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος έχει αποτραβηχτεί τα τελευταία χρόνια από...

Η Ρωσίδα που σκότωσε τον άντρα της στην Κέρκυρα «έμπηξε» το μαχαίρι και στην 11χρονη κόρη της

«Έσφαξε» την αθώα ψυχούλα της

Μία και μοιραία ήταν η μαχαιριά με το κουζινομάχαιρο που έδωσε η Τατιάνα, η 49χρονη Ρωσίδα στον 68χρονο Ντίνο, τον Κερκυραίο άντρα της, και μάλιστα την ώρα που εκείνη έκοβε στην κουζίνα της άνηθο για να προετοιμάσει το φαγητό με τα κεφτεδάκια της επόμενης ημέρας.

  • Από τον Βασίλη Χήτο

Το αθώο θύμα, πάντως, αυτής της οικογενειακής τραγωδίας είναι το 11χρονο κοριτσάκι του ζευγαριού, που ξύπνησε απ’ τις φωνές, πετάχτηκε απ’ το κρεβάτι του, έτρεξε, κάθισε στα γόνατα και αγκάλιασε τον πατέρα του όση ώρα ψυχορραγούσε στο πάτωμα, για τουλάχιστον τριάντα λεπτά. Αυτός ήταν και ο λόγος που τα ρουχαλάκια της ήταν αιματοβαμμένα. Το πιο πιθανό είναι ο 68χρονος, οδηγός τουριστικών βαν, να ζούσε αν είχε ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ απ’ την πρώτη στιγμή, καθώς το Πέραμα απ’ το Νοσοκομείο της Κέρκυρας απέχει μόλις δεκαπέντε λεπτά. Ο ιατροδικαστής Γιάννης Αϊβατίδης διαπίστωσε πως ο 68χρονος το μοναδικό τραύμα που φέρει είναι στην αριστερή υποκλείδια αρτηρία (σ.σ.: πάνω απ’ τη μασχάλη).

kerkyra300942
Η Ρωσίδα δολοφόνος

«Στοιχείο που συνάδει πως η 49χρονη -προφανώς άθελά της- τον σκότωσε, αφού πέτυχε να τον μαχαιρώσει στο χειρότερο σημείο…», όπως, εξάλλου, ανέφερε στην «Espresso» και αξιωματικός της Ασφάλειας Κέρκυρας. Με βάση την αυτοψία δεν προηγήθηκε πάλη και όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο άτυχος Ντίνος άρχισε ξαφνικά να λογομαχεί ακόμα μια φορά με τη γυναίκα του. Εξάλλου, το περιβάλλον για να ζήσει ένα παιδί ήταν τόσο «αρρωστημένο», που το Χαμόγελο του Παιδιού δύο φορές στο παρελθόν το είχε επισημάνει με αναφορά του στην Εισαγγελία Κέρκυρας, με τη μόνη διαφορά πως η τελευταία επίσημη Αρχή το αγνόησε, βυθισμένη ίσως στον απόηχο του πρωτοφανούς δικαστικού σκανδάλου με τις εκατοντάδες δικογραφίες που είχε «εξαφανίσει» γυναίκα εισαγγελέας.

kerkyra300943
Ο δολοφονημένος 68χρονος

Αιτία των αλλεπάλληλων καβγάδων του ζευγαριού ήταν το ποτό. Αλλωστε, σύμφωνα με μαρτυρίες, τότε μόνο η Ρωσίδα γινόταν έξαλλη με τον 68χρονο άντρα της, αλλοπρόσαλλη και επιθετική στη συμπεριφορά της. Επανειλημμένα το ζευγάρι κατέληγε στο αστυνομικό τμήμα και στον ιατροδικαστή, αφού πότε «έδερνε» ο άντρας τη γυναίκα και πότε το αντίθετο. Ωστόσο, στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου όλα τελείωσαν… Μετά τον φόνο -γύρω στις 05.00- η μητέρα έβαλε το κοριτσάκι της να τηλεφωνήσει στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ότι τάχα βρήκε τον πατέρα του νεκρό στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους. «Ο μπαμπάς μου πριν από λίγο γύρισε στο σπίτι από τη δουλειά και είναι μαχαιρωμένος…» φέρεται ότι είπε η 11χρονη. Κατά την ανάκρισή της απ’ τους αστυνομικούς η Ρωσίδα έδωσε στην πορεία κάποιες παραπλανητικές εκδοχές. Οτι εκείνη μαγείρευε και ξαφνικά της επιτέθηκε από πίσω ο άντρας της για να τη βιάσει. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο 68χρονος βρέθηκε ολόγυμνος στο πάτωμα. Η 49χρονη, του είχε βγάλει όλα τα ματωμένα ρούχα του και τα είχε εξαφανίσει.

kerkyra300941
Η 11χρονη κόρη του ζευγαριού

Από την πρώτη στιγμή οι υποψίες των αστυνομικών πέφτουν στη 49χρονη σύζυγο. Λίγη ώρα αργότερα θα ομολογήσει ότι σκότωσε τον άντρα της. Να σημειωθεί πως από αστυνομικές έρευνες κοντά στο σπίτι της οικογένειας εντοπίστηκαν τόσο ρούχα της 11χρονης κόρης τους με αίμα, του 68χρονου, όσο και το όπλο του εγκλήματος, ένα μαχαίρι οικιακής χρήσης. Η 49χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και θα απολογηθεί την Τετάρτη.

Δεν άκουγε η εισαγγελία

Τις βίαιες εικόνες, πάντως, που επικρατούσαν στο οικογενειακό περιβάλλον της 49χρονης γνώριζαν από το 2021 οι τοπικές εισαγγελικές Αρχές. Η Εισαγγελία είχε ενημερωθεί δύο φορές, με ισάριθμες αναφορές από το Χαμόγελο του Παιδιού, για περιστατικά παραμέλησης και ψυχολογικής κακοποίησης της κόρης του ζευγαριού. Το Χαμόγελο του Παιδιού με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η οικογένεια είχε απασχολήσει ξανά με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και παραμέλησης ανηλίκου.

kerkyra30094

Ειδικότερα: Το Χαμόγελο στις 19/07/2021 έλαβε αναφορά η οποία στάλθηκε στην Εισαγγελία για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα, για παραμέληση και για ψυχολογική κακοποίηση της ανήλικης. Στις 11/05/2022 απέστειλε «κατεπείγουσα» αναφορά στην Εισαγγελία έπειτα από περιστατικό που συνέβη στις 10/05/2022, όταν είχε ενημερωθεί το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, καθώς η μητέρα είχε καταναλώσει αλκοόλ και η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι. «Για ακόμη μια φορά το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώνει ότι αρμόδιοι για τη διερεύνηση αναφορών κακοποίησης/παραμέλησης είναι οι αρμόδιες Αρχές. Για κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας θα πρέπει να υπάρχουν άμεσα ανακλαστικά και κάθε αναφορά να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και να μην είναι υπόθεση ενός» τονίζει η ανακοίνωση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για το έγκλημα στην Κέρκυρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κλαούντια Ζαΐμη: Από τις ταινίες του Σειρηνάκη, στο «Power of love»

Αποκαλύψεις-φωτιά και με φωτογραφικά πειστήρια για το «ροζ» παρελθόν...

Μουσικά Σχήματα 2024-2025 – Νυχτερινή Διασκέδαση στην Αθήνα

Ο χειμώνας του 2024-2025 πλησιάζει, και η νυχτερινή Αθήνα...

Περιπέτεια υγείας και για τον Νίκο Μουτσινά

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», στο ίδιο νοσοκομείο...