Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Οι τρεις «αμαρτωλοί» καλόγεροι της Μονής Αββακούμ απειλούν να βγάλουν στη φόρα...

Τα Σόδομα και τα Γόμορρα που, κατά τα λεγόμενα...

«Money Drop»: Πρεμιέρα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 23:30

Το «Money Drop», το ανατρεπτικό τηλεπαιχνίδι γνώσεων που έχει...

Συγκλονίζει η Αθηνά Παππά: «Με δυνάμωσε ο καρκίνος, με άλλαξε»

Η Αθηνά Παππά παραχώρησε μια συνέντευξη - κατάθεση ψυχής...

Γιάννης Βούρος: «Πρώτη φορά που έζησα την αγκαλιά του πατέρα μου, ήταν...

Ο Γιάννης Βούρος παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν...

Οι τρεις «αμαρτωλοί» καλόγεροι της Μονής Αββακούμ απειλούν να βγάλουν στη φόρα τα… άπλυτα της Κυπριακής Εκκλησίας

«Σε θέλω τρελά! Τι ζώδιο είσαι;»

Τα Σόδομα και τα Γόμορρα που, κατά τα λεγόμενα των καθαιρεμένων μοναχών της «μονής των οργίων» στο Φτερικούδι της Λευκωσίας, συμβαίνουν στην Εκκλησία της Κύπρου απειλούν οι ίδιοι ότι θα βγάλουν στη φόρα!

Περνώντας στην αντεπίθεση, οι τρεις καλόγεροι της Μονής Αββακούμ, οι οποίοι κατηγορούνται για οικονομικές απάτες, θαύματα«μαϊμού» και βίντεο με σεξουαλικές συνευρέσεις, προανήγγειλαν ότι θα εκδώσουν ένα βιβλίο με τίτλο «Εκκλησία: Το κράτος-μαφία της Κύπρου», που θα προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στους κόλπους της Εκκλησίας της Κύπρου, καθώς σε αυτό θα περιγράφονται άγνωστα «ροζ» περιστατικά με πρωταγωνιστές ρασοφόρους.

ekklisia16104

Για να επιβεβαιώσουν μάλιστα όσα ισχυρίζονται, υποστήριξαν ότι έχουν στα χέρια τους «πιπεράτους» διαλόγους και μηνύματα «φωτιά», που «καίνε» υψηλά πρόσωπα της Εκκλησίας, που έχαιραν εκτίμησης και σεβασμού από το χριστεπώνυμο πλήθος. Σε ένα από αυτά τα μηνύματα, μάλιστα, ένας… άτακτος αρχιμανδρίτης, θέλοντας να δει αν ταιριάζει με έναν πιστό που είχε «βάλει στο μάτι», φέρεται ότι του είχε γράψει: «Σε θέλω τρελά. Τι ζώδιο είσαι;» Αν και το βιβλίο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό, παραμένει άγνωστο πώς θα αντιδράσουν οι θρησκευτικές και πολιτικές Αρχές της Κύπρου σε αυτήν την κίνηση, που αναμένεται να ανοίξει νέα σελίδα στις εντάσεις που επικρατούν εντός της Εκκλησίας της Κύπρου με αφορμή το «καυτό» θέμα της «αμαρτωλής» Μονής του Οσίου Αββακούμ.

Σεξουαλικές σχέσεις

Επειτα από την καταγγελία του μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, ο οποίος έκανε λόγο στην κατάθεσή του για εξαπάτηση πιστών από τους τρεις ρασοφόρους, στην κατοχή των οποίων φέρεται ότι είχαν βρεθεί 807.000 ευρώ σε μετρητά, και τις υπόλοιπες καταγγελίες σε βάρος τους που ανέφεραν ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις, οι ίδιοι καθαιρέθηκαν μια και καλή και διαπαντός πριν από μερικές ημέρες. Παρά την απόφαση, όμως, του Συνοδικού Δικαστηρίου για οριστική παύση των καθηκόντων τους και αφαίρεση του ιερατικού και μοναχικού τους σχήματος, δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να βγάλουν τα άμφια και να ξυριστούν, δηλώντας μάλιστα ότι θα χτίσουν εκ βάθρων το δικό τους μοναστήρι χωρίς να υπάρχει ούτε παγκάρι!

«Τέθηκαν υπόψη ανήθικα και οικονομικά σκάνδαλα άλλων κληρικών της Μητροπόλεως Ταμασού και κατ’ επέκταση της Εκκλησίας της Κύπρου, τα οποία το Συνοδικό Δικαστήριο αποφάσισε να σκεπάσει» είχε δηλώσει ο καθαιρεθείς αρχιμανδρίτης Πορφύριος μετά την απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου, το οποίο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά τόσο στον ίδιο όσο και στους άλλους δύο ιερομόναχους. Παράλληλα, είχε εκφράσει την απορία αν «έχουν τελεστεί εκκλησιαστικά και ποινικά αδικήματα εκ μέρους του μητροπολίτη Ησαΐα Κυκκώτη» και είχε τονίσει ότι η καθαρότητα και η κάθαρση της Εκκλησίας πρέπει επιτέλους να επέλθουν «και όχι να ορίζει χειροτονίες ανήθικων κληρικών» ή να τους στέλνει στο εξωτερικό «για να τα κουκουλώνει». Εντύπωση είχε προκαλέσει, τέλος, η απάντηση των τριών μοναχών στην ερώτηση αν θα βγάλουν τα ράσα μετά την καθαίρεσή τους, καθώς είχαν απαντήσει σχεδόν με μία φωνή: «Τα ράσα θα μείνουν πάνω στο πετσί μας κολλημένα μέχρι τον τάφο, είτε σε κάποιους αρέσει είτε σε κάποιους δεν αρέσει!»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετρό music hall: Κυβερνητικός λουλουδοπόλεμος για τα εγκαίνια μετά μουσικής

«Ολος δικός σου, Κι αυτός που κλαίει κι ο...

«London baby» για Καινούργιου – Κουτσουμπή

Ο νέος έρωτας... έχει καλό σκοπό για την ωραία...

Tέλος ο Μικρούτσικος από την εκπομπή του Τσουρού

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση πως ο...

Airbnb η βίλα του Ψινάκη!

Το δικό του το σπίτι σε άλλους νοικιάζεται... Τι...