Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθισε «μεγαλοεπιχειρηματίας», που έπεισε έναν αγρότη να επενδύσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε… χειρουργικές μάσκες και ανύπαρκτα ακίνητα, εν μέσω πανδημίας. Ο άνδρας, που έμαθε ότι το θύμα κέρδισε τον πρώτο λαχνό στο Λαϊκό Λαχείο και έσπευσε να του κάνει «αφαίμαξη», καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή, παρά το γεγονός ότι δήλωσε αθώος και αποποιήθηκε των ευθυνών του.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που βασίστηκε στην καταγγελία του εκατομμυριούχου αγρότη και προκάλεσε έρευνα και από τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε ως επιτυχημένος επιχειρηματίας, κυκλοφορούσε με ακριβό αυτοκίνητο και συνοδευόταν από τον δικηγόρο του. Ο ίδιος γνωρίστηκε με τον μηνυτή μέσω ενός κοινού γνωστού και υποστήριξε πως δήθεν ενδιαφερόταν να πραγματοποιήσει μεγάλη επένδυση σε φωτοβολταϊκά – ενεργειακά πάρκα, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, του είπε ότι αναζητούσε κατάλληλη μεγάλη έκταση γης για αυτόν τον λόγο, ενώ ο αγρότης προσφέρθηκε να του διαθέσει τα δικά του ακίνητα για την επένδυση.
Ωστόσο, όταν το 2020 ξέσπασε η πανδημία και αυξήθηκε η ζήτηση για προστατευτικές μάσκες, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι πρότεινε στον άνδρα να εισάγουν υλικό από το εξωτερικό, ώστε να το μεταπωλήσουν σε καλύτερη τιμή στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, του είπε να αγοράσουν από τη Γερμανία 50.000 τεμάχια, με υποτιθέμενο κόστος 0,80 ευρώ έκαστο. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως θα τις μεταπωλούσαν προς 1,20 ευρώ, ανά τεμάχιο, κι έτσι θα είχαν μεγάλο όφελος. Δίχως να έχει ιδέα από επενδύσεις, ο αγρότης πείστηκε και του κατέβαλε σε μετρητά το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, αλλά σύντομα η επένδυση αποδείχθηκε «φούμαρα», αφού τελικά δεν παρέλαβε ούτε μία μάσκα από το εξωτερικό. Εντούτοις, η δικογραφία δεν αφορά μόνο αυτές τις δύο επενδύσεις.
Το δεύτερο σκέλος της καταγγελίας στην οποία προέβη ο εκατομμυριούχος αφορά τη συμμετοχή του στην αγορά ενός ακινήτου «φιλέτο» στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Σκοπός, σύμφωνα με όσα του είχε πει ο επιχειρηματίας, ήταν να μεταπωληθεί στη συνέχεια σε ενδιαφερόμενο αγοραστή, επιφέροντας και στους δύο μεγάλο κέρδος. Ο αγρότης πείστηκε για ακόμα μία φορά και κατέβαλε ως προκαταβολή για τη δήθεν αγορά του ακινήτου το ποσό των 20.000 ευρώ, όμως σύντομα αντιλήφθηκε πως και αυτό ήταν απάτη, αφού δεν είδε ποτέ του το «φιλέτο». Για την υπόθεση αυτή, στη θέση του κατηγορουμένου κάθισε κι ένας δικηγόρος, παρουσία του οποίου είχαν γίνει συναντήσεις. Λόγω της ιδιότητάς του, παραπέμφθηκε τελικά για να δικαστεί στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.