Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024

Μεσογειακές γεύσεις και celebrities στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το θρυλικό Barbarossa της Πάρου «ταξίδεψε» στην Αθηναϊκή Ριβιέρα....

Κρύος ιδρώτας για τον Κοκλώνη! – Σε δύο δίκες μέσα στον Νοέμβριο...

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά θα καθίσει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Κυριακή 27 Οκτωβρίου

ΚΡΙΟΣ: Τολμήστε να κάνετε τα βήματα που μέχρι τώρα...

Ο πρώην υπουργός του ΠAΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου και η σύζυγός του...

Δεινή χορευταρού, δυνατή party giver, «θηλυκή», χαμογελαστή, κεφάτη, μοναχική,...

Ο «Λου» των μπουζουκιών και τα… gay «χρυσά πανέρια» της Καθολικής εκκλησίας!

Πως το πάθος ενός από τους ιερείς στο xxl οικονομικό σκάνδαλο για «μπουμπούκι» της Πάτρας έβγαλε στην επιφάνεια τα πάντα

Την ώρα που στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών Αρχών έχουν μπει οι ιερές μπίζνες δύο υψηλόβαθμων καθολικών ιερέων της Επισκοπής Σύρου, οι οποίοι φέρεται ότι έβαζαν χέρι στα ταμεία της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος και, στη συνέχεια, τα επένδυαν σε… νυχτερινά κέντρα στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, η «Espresso» αποκαλύπτει σήμερα μία πικάντικη πτυχή της υπόθεσης που έχει ταρακουνήσει ακόμη και το Βατικανό…

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην Καθολική Εκκλησία γίνονταν Σόδομα και Γόμορρα, με βασικό πρωταγωνιστή Πολωνό ιερέα στη Σύρο, ο οποίος φέρεται ότι «γοητεύτηκε» πολύ από Πατρινό «μπον βιβέρ», που είναι γνωστός με το παρατσούκλι «Λου», απ’ τα λουλούδια-βουνά που συνήθιζε να πετά επιδεικτικά στις πίστες, πριν ακόμη γίνει και ο ίδιος μέτοχος -με τις ευλογίες των πατέρων- σε δύο μπουζουξίδικα της αχαϊκής πρωτεύουσας.

kathollikoii251041
Ο 51χρονος που δραστηριοποιούταν στοn νυχτερινό χώρο της Πάτρας σε φωτογραφία με την Πέγκυ Ζήνα

Ο 51χρονος για την Αρχή Καταπολέμησης του Μαύρου Χρήματος αποτέλεσε την άκρη του νήματος για να αποκαλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των 3 εκατομμυρίων ευρώ στην καθολική Επισκοπή της Σύρου και με την εμπλοκή ενός ακόμη ιερέα, αλλά και άλλους Πατρινούς που δηλώνουν «επιχειρηματίες». Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Espresso», ο «Λου», που είχε πάθος και με τον τζόγο, εξόφλησε χρέος 12.000 ευρώ σε κεντρικό προποτζίδικο της Πάτρας κατευθείαν με έμβασμα της Καθολικής Εκκλησίας, που εμφανιζόταν ξεκάθαρα ως «καταθέτης».

Με προκαταβολή πάντως 50.000 ευρώ απ’ τα «ιερά» ταμεία ο 51χρονος φέρεται ότι μπήκε μέτοχος στο ξακουστό νυχτερινό κέντρο Romeo Plus Πάτρας, ενώ παλαιότερα είχε συμμετοχή και στο εταιρικό σχήμα στα Αστέρια live της πόλης. O «Λου» μάλιστα για να κλείσει το «deal» σε μία απ’ τις συμφωνίες του λέγεται πως ως «προκαταβολή» έκοψε στη μέση τα 500άευρα και κράτησε τα μισά… Ο «μπον βιβέρ», όμως, έχει υπάρξει και τρόφιμος των ελληνικών φυλακών, αφού το 2013 καταγγέλθηκε πως εκβίαζε με ροζ περιεχόμενο στέλεχος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Μάλιστα, για να μην ξεσπάσει σκάνδαλο -όπως πληροφορείται η «Espresso»-, η μήνυση δεν κατατέθηκε στην Αστυνομία αλλά κατευθείαν στην Εισαγγελία, ενώ πριν από λίγα χρόνια ο ιεράρχης αποδήμησε εις Κύριον.

kathollikoii251042
Ο «Λου» με την Βανδή

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο και για εμπλοκή του Πατρινού σε κύκλωμα αρχαιοκαπήλων. Ο «Λου», πάντως, η πέτρα του σκανδάλου, φέρεται ότι «τύφλωσε» τον Πολωνό ιερέα, που τον Νοέμβριο του 2022 διαδέχτηκε στις Κυκλάδες στον «θρόνο» τον επίσης Πολωνό συνάδελφό του. Μέχρι τότε ο Πολωνός ανήκε στην καθολική Επισκοπή Κρήτης και ήταν εφημέριος στο Ηράκλειο, περίπου για 15 χρόνια. Στη διάρκεια μάλιστα της «διαδοχής» έγινε αρχιερατική θεία λειτουργία, όπου ενορίτες αλλά και πιστοί προσευχήθηκαν για τους δύο ιερείς, ώστε ο Κύριος να τους στηρίζει στην αποστολή τους, αποχαιρετώντας θερμά τον έναν και υποδεχόμενοι τον άλλον…

Εδινε και μαθήματα

Μόλις στις 30 Αυγούστου, πάντως, ο 51χρονος «έδινε» και μαθήματα, γράφοντας στο facebook τα εξής: «Καλημέρα! Είναι απ’ τις πιο ήρεμες μέρες της ζωής, δεν ξέρω τι να εύχομαι να μου πει ή όχι! Περιμένω μια απάντηση, απλώς οι καλλιτέχνες έχουν μπερδευτεί, δεν έχουν φροντίσει να μάθουν ότι εδώ δεν πρόκειται για κοινό επιχειρηματία, πρόκειται για τρέλα, για ζωή, ή γουστάρεις να ‘ρθεις ή μην έρθεις. Λαγός δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να γίνω για κανέναν. Δεν κατάλαβα, ας πάρουμε το όχι ως δεδομένο. Πάμε λοιπόν: Αγγελική Ηλιάδη, Δημήτρη Κοντολάζο, Aκη Δείξιμο, Eλενα Γρίβα και Χρυσάνθη Παναγιωτακοπούλου, είναι λίγο? Συν 7 Event ΤΕΡΑΣΤΙΑ! Στο τρελό, τρέλα δεν πουλάς! Ειδικά όταν έχεις γράψει εκατομμύρια χιλιόμετρα στη νύχτα πραγματικά χιλιόμετρα όχι Aβα βα. Πολλά φιλιά».

Ο απόηχος αυτού του σκανδάλου, πάντως, έφτασε μέχρι την Αγία Eδρα στο Βατικανό, που συχνά πυκνά μαστίζεται από ροζ σκάνδαλα και υποθέσεις παιδεραστίας. Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος διαπίστωσε ότι τα λεφτά έκαναν φτερά από τα «ταμεία» της Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας και «επενδύονταν» σε κέντρα διασκέδασης. Και όχι μόνο, αφού κάλυπταν και τα χρέη του ωραίου επιχειρηματία της νυχτερινής διασκέδασης στην Πάτρα. Ο «Λου» είχε συσσωρεύσει χρέη χιλιάδων ευρώ σε στοιχηματισμό σε πρακτορεία ΟΠΑΠ της Πάτρας. Τα χρέη, στο σύνολο ή μερικώς, εξοφλήθηκαν με τέσσερα εμβάσματα, τα οποία κάλυψε η Καθολική Εκκλησία και πρόκειται μάλιστα για εμβάσματα τα οποία ανέρχονταν από 10.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων πρακτορείων είχαν εκφράσει σε συνομιλητές τους έντονα παράπονα για το ύψος των οφειλών του συγκεκριμένου επιχειρηματία και μάλιστα η υπόθεση είχε συζητηθεί ευρέως σε κύκλους όμορους του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

katholoikoi25104

Αρχή του τέλους

Πλέον στα χέρια εισαγγελέα της Σύρου βρίσκεται το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που συνέταξε ο επικεφαλής της, επίτιμος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης για την υπόθεση των «ιερών επενδύσεων». Η διαβίβαση του πορίσματος σηματοδοτεί και την έναρξη της ποινικής έρευνας για τη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα πρέπει να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν τον ποινικό έλεγχο. Και αν μεν οι ενδείξεις οδηγούν στην τέλεση αξιόποινων πράξεων, να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των προσώπων που περιλαμβάνονται στον φάκελο της Αρχής, ενώ σε διαφορετική περίπτωση να τεθεί η δικογραφία στο αρχείο, όπως προβλέπει ο νόμος. Σε κάθε περίπτωση, για να κλείσει αυτός ο κύκλος που μόλις άνοιξε στο τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης, ο εισαγγελέας αφού έχει στα χέρια του έναν προς έναν τους λογαριασμούς και τις επίμαχες κινήσεις θα καλέσει για εξηγήσεις τόσο τους δύο ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας όσο και τους πέντε ιδιώτες-επιχειρηματίες, προκειμένου να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα. Αμέσως μετά ο εισαγγελέας είναι εκείνος ο οποίος θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης για πόσα και ποια πρόσωπα.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο πολιτικός γάμος του Ευαγγελόπουλου με τον Στέφανο της καρδιάς του στη Βίλα Κώστα

Με πολιτικό γάμο παντρεύτηκε χθες τον επί σειρά ετών...

Τι ανατριχιαστικό ενώνει τρία από τα πέντε νεκρά παιδιά που η ζωή τους συνδέθηκε με την 24χρονη Ειρήνη!

Μετά την τραγική «σύμπτωση» της παρουσίας της 24χρονης Ειρήνης...

Ο «Λου» των μπουζουκιών και τα… gay «χρυσά πανέρια» της Καθολικής εκκλησίας!

Την ώρα που στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών Αρχών έχουν...