Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025

Μαρίνα Βλαχάκη: «Η ιστορία μου απαξιώνεται από τα παιδιά του Στράτου Διονυσίου»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» έδωσε η Μαρίνα Βλαχάκη....

Eurovision 2025: Η Klavdia περπάτησε στο μεγαλύτερο χαλί στην ιστορία του θεσμού

Αντίστροφη μέτρηση για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision! Το......

Φώτης Μεταξόπουλος: Έγινε 90 ετών «ο Νουρέγιεφ του ελληνικού σινεμά»

Εχοντας στο πλευρό του τα τρία παιδιά του ο...

Οι swingers που είχαν μαζευτεί στην Κρήτη επισκέφτηκαν την ιστορική Μονή Αρκαδίου...

Ενα... οργιαστικό τριήμερο πολυεθνικών διαστάσεων έζησαν τα «ανοιχτόμυαλα» ζευγάρια...

Οι εξετάσεις στο νεκρό μωρό δρομολογούν τις εξελίξεις στο θρίλερ με τους θανάτους βρεφών

Πόλεμος και... Ειρήνη για τον Παναγιωτάκη

Την ώρα που η έρευνα των αστυνομικών και των δικαστικών Αρχών για την υπόθεση-θρίλερ με τους πέντε ανεξήγητους θανάτους βρεφών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σειράς τραγικών συμπτώσεων, δηλώνει διατεθειμένη να καταθέσει όσα γνωρίζει στην ΕΛ.ΑΣ.!

Σε δηλώσεις της σε τηλεοπτική εκπομπή η νεαρή γυναίκα από την Αμαλιάδα, η οποία φέρεται ότι ήταν παρούσα στον θάνατο έξι βρεφών (πριν από μερικά 24ωρα αποκαλύφθηκε ότι το 2006 έφυγε από τη ζωή ακόμα ένα αδελφάκι της), ανέφερε πως θα περιμένει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του 15 μηνών παιδιού της φίλης της Πόπης για να καταθέσει στην Αστυνομία.

«Περιμένω τις εξελίξεις και ό,τι είναι θα το καταθέσω στην Αστυνομία» είπε και προέτρεψε όσους τη βάζουν στο κάδρο των υπόπτων να μη βγάζουν συμπεράσματα προτού βγουν τα αποτελέσματα. Παράλληλα, δήλωσε ικανοποιημένη από το γεγονός ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας έδωσε εντολή στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιδας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με σκοπό τη διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου του μικρού Παναγιώτη τον περασμένο Αύγουστο.

«Επρεπε κάποια στιγμή να μπει τάξη για να βγει η αλήθεια στο φως» τόνισε η 24χρονη, η οποία έχασε δύο δικά της παιδιά μέσα σε μερικούς μήνες και φέρεται ότι ήταν παρούσα στους θανάτους άλλων τεσσάρων. Οπως έγινε γνωστό, παρευρέθη στο τρίμηνο μνημόσυνο του μικρού Παναγιώτη, το οποίο έγινε προχθές, αλλά βρισκόταν σε απόσταση από τη μητέρα και τους υπόλοιπους συγγενείς του παιδιού. Κατά πληροφορίες, στο τέλος τούς πλησίασε και τους συλλυπήθηκε.

Σε άλλες δηλώσεις της η 24χρονη αποκάλυψε πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην ηλικία των 9 χρόνων από πρόσωπο που είχε συγγενικούς δεσμούς με την οικογένειά της. «Κοιμόμουν στον καναπέ… Με πήρε αγκαλιά, μού λέει “έλα, κοιμήσου, μικρή”, λέω κι εγώ “εντάξει είναι (σ.σ.: ανέφερε τον βαθμό συγγένειας με το πρόσωπο που καταγγέλλει), δεν θα με πειράξει”. Ηταν δύσκολο. Αν ήξερα τρόπο, εκείνη την ημέρα θα έφευγα μόνη μου… Οπως έφευγα άλλες φορές, όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου. Σηκωνόμουν κι έφευγα, δεν με ένοιαζε τι γινόταν πίσω. Ηξερα ότι θα βρω κάποιον τρόπο να επικοινωνήσω με τον πατέρα μου και πάντα πήγαινα στη γιαγιά μου. Εκεί ήταν το καταφύγιό μου» είπε, μεταξύ άλλων, η Ειρήνη Μουρτζούκου.

Την αποκάλυψη ότι σε τρία εκ των περιστατικών, στα οποία εμπλέκεται η νεαρή γυναίκα, έχουν βρεθεί κοινά ευρήματα, τα οποία παραπέμπουν σε συγκεκριμένη αιτιολογία, έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων. «Τα ευρήματα αυτά είναι οίδημα, συμφόρηση σε διάφορα όργανα, όπως ο εγκέφαλος και οι πνεύμονες. Είναι επίσης ο “έναστρος ουρανός”, μια χαρακτηριστική εικόνα στον θύμο αδένα, που υπάρχει σε κατάσταση υποξίας. Και επίσης ακόμα μία χαρακτηριστική εικόνα που υπάρχει πάλι σε κατάσταση υποξίας εντοπίστηκε στο ήπαρ των παιδιών. Στο ένα παιδάκι, μάλιστα, γράφεται ξεκάθαρα “κενοτοποιώδης εκφύλιση ηπατικών κυττάρων ως επί υποξίας”. Αυτά τα ευρήματα είναι συμβατά με ασφυξία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δικηγόρος του πατέρα του μικρού Παναγιώτη από την Αμαλιάδα Κατερίνα Μαυροειδή παρατήρησε από την πλευρά της ότι υπάρχει «κοινός τρόπος δράσης» στους θανάτους των παιδιών. «Αυτό που περιμένουμε είναι να διευκρινιστεί αν αυτός ο θάνατος, με αυτά τα συμπτώματα που έχουν αναλυθεί πολλάκις, οφείλεται σε βίαιο θάνατο ή σε παθολογικά αίτια. Εδώ βλέπουμε έναν κοινό τρόπο δράσης. Αν τα ευρήματα των τοξικολογικών συντείνουν σε σχέση και με τις καταθέσεις, τότε θα μάθουμε αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή όχι» είπε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Χρόνια πολλά» του Μάτσα στην Κεφαλογιάννη με αγωγή για το «χρυσό» φιλέτο των παιδιών τους

Ενα ανέντιμο «δώρο», σε... συσκευασία αγωγής, επεφύλασσε, όπως αποκαλύπτει...

Ο μεγαλοδικηγόρος των Αθηνών συχνά «εκτροχιάζεται» και ξεσπάει τα νεύρα του στις συντρόφους του

Είναι κοινό μυστικό στον δικηγορικό κόσμο (το σούσουρο και...

Στο νοσοκομείο ο Πάνος Μιχαλόπουλος

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος τη Δευτέρα πήγε στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα που είχε. Τι συνέβη στον σπουδαίο ηθοποιό;

Παπαδάκης σε νέες… περιπέτειες

Ο Γιώργος Παπαδάκης μπορεί να κουνάει οσονούπω το μαντίλι...

Κι όμως είναι γιαγιά! Ποια κυρία πήγε να διασκεδάσει στον Αργυρό με αποκαλυπτική εμφάνιση;

Η γνωστή κυρία «ντύθηκε» και πήγε να διασκεδάσει στο...

Η Μαριάννα Κουράκου ποζάρει στα 84 της παρέα με τις κόρες της

Η Μαριάννα Κουράκου υπήρξε σπουδαία πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου.Είχε...
spot_img