Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025

Οι super stars της Formula 1 δίνουν μάχη για το ποιος έχει...

Την ώρα που μετράμε ημέρες για το επόμενο Γκραν...

Γιώργος Τατάκης: Μεγάλη διεθνής διάκριση για την ελληνική φωτογραφία

Μεγάλη διεθνής διάκριση για την ελληνική φωτογραφία. Ο Γιώργος...

Ο… σαμουράι του Αγίου Ορους!

Σενάριο ταινίας θα μπορούσε να εμπνεύσει η ζωή του...

Καραβάτου από Αύγουστο χειμώνα…

Μεγάλη σπαζοκεφαλιά ή καλύτερα μεγάλος πονοκέφαλος η Κατερίνα Καραβάτου...

Νέα… έμπνευση της κυβέρνησης! – Απαγορεύεται η μεταφορά λαδιού με τενεκέ άνω των 5 λίτρων χωρίς παραστατικά

Ρε, τους... τενεκέδες

Αναστάτωση έχει προκληθεί στους μικρούς ελαιοπαραγωγούς μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη μεταφορά λαδιού με τενεκέ άνω των 5 λίτρων χωρίς παραστατικά, με τα πρόστιμα να φτάνουν έως τα 5.000 ευρώ. Το ελαιόλαδο θα συνοδεύεται πλέον από ψηφιακό δελτίο αποστολής και ο υπεύθυνος του ελαιοτριβείου θα δηλώνει στην εφαρμογή myDATA το χρηματικό αντίτιμο που έλαβε από τον παραγωγό και την ποσότητα του παραγόμενου ελαιολάδου.

Οι πολίτες θα δικαιούνται να κουβαλάνε ελαιόλαδο μόνο σε πλαστικά μπουκάλια! Εξοργισμένοι είναι οι μικροί παραγωγοί ελαιολάδου, οι οποίοι «ξεσπούν», εκφράζοντας την αντίθεσή τους με αναρτήσεις στα social media. «Δηλαδή όταν ξαναπάμε Κρήτη και φέρνουμε λάδι από τις δικές μας ελιές θα εμφανίζονται λιμενικοί στη Σούδα να κάνουν “έρευνα” στα πορτμπαγκάζ να μας κόβουν “βαριά πρόστιμα”. Μόνο μια κυβέρνηση λαδεμπόρων θα μπορούσε να το σκεφτεί αυτό» σχολίασε παραγωγός ελαιολάδου.

«Ολη η Ελλάδα γεμάτη λιοστάσια. Ολα κληρονομιά. Οι ελαιοπαραγωγοί που βγάζουν λεφτά από το λάδι, ελάχιστοι. Τα χρήματα που ξοδεύεις για να βγάλεις το λάδι της οικογένειάς σου για τη χρονιά ίσως πιο πολλά από όσα αν πουλήσεις μια ποσότητα» σχολιάζει άλλος. «Ας ελέγξουν και χύμα κρασί και τσίπουρο τότε, γιατί μόνο λάδι;» πρόσθεσε άλλος χρήστης του Χ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν εκεί μέχρι το τέλος

«Λύγισε» ο Ντέμης Νικολαΐδης βλέποντας τη σύντροφό του να...

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Έφυγε πέντε μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα της

Βαρύ πένθος έπεσε στην οικογένεια της Αλεξάνδρας Νικολαΐδου με...

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Κουμπάρα με αρχαίο ελληνικό αέρα

Ένα ιδιαίτερο γεγονός βίωσε η δυναμική πρόεδρος της Φωνής...

«Ραγίζει καρδιές» η Ρία Δελούτση για τον αδικοχαμένο γιο της: «Καλή αιωνιότητα ψυχή μου. Δεν θ’ αργήσω»

Η Ρία Δελούτση έζησε μεγάλη επιτυχία παίζοντας στον ελληνικό...

Ανατροπές στο πάρα πέντε από την αυλαία της χειμερινής σεζόν

Ντόμινο οι εξελίξεις στο μαγικό γυαλί... Η νέα σεζόν...