Νέα τροπή έχουν λάβει οι έρευνες της Αστυνομίας για τον θάνατο του 39χρονου γιου της εισαγγελέως Εφετών Λάρισας Βασίλη Καλογήρου, καθώς, όπως αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο η εφημερίδα «δημοκρατία», φαίνεται πως είχε στηθεί σκηνικό απαγωγής στις 30 Δεκεμβρίου 2024, την ημέρα της εξαφάνισής του από τη Λάρισα, για να βρεθεί νεκρός έπειτα από πολυήμερες αναζητήσεις σε έναν λόφο στον Τύρναβο.
Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε στις Αρχές ότι είδε τον Βασίλη Καλογήρου την ημέρα εξαφάνισής του στον χώρο του Κηποθεάτρου Λάρισας να τον περικυκλώνουν τέσσερις άνδρες, οι οποίοι τον έβαλαν στο πίσω κάθισμα επιβατικού αυτοκινήτου. Η μαρτυρία αυτή έρχεται να προστεθεί στα εύλογα ερωτήματα για το πώς ο 39χρονος βρέθηκε νεκρός σε απόσταση 19 χιλιομέτρων από το σημείο όπου εθεάθη τελευταία φορά ζωντανός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο αυτόπτης μάρτυρας επικοινώνησε με τηλεφωνική γραμμή κοινοποίησης εξαφανίσεων, προκειμένου να αναφέρει όσα είδε, και κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση.
Ο μάρτυρας περιέγραψε το χρώμα, τη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου στο οποίο, όπως φαίνεται, υποχρεώθηκε να μπει ο Καλογήρου. Μετά την κατάθεση του φερόμενου ως αυτόπτη μάρτυρα της απαγωγής του 39χρονου οι αστυνομικοί άρχισαν να «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό του οχήματος και των ατόμων που φέρεται ότι απήγαγαν τον 39χρονο. Ηδη έχουν ληφθεί βίντεο από κάμερες κατά μήκος των 19 χιλιομέτρων από το σημείο της εξαφάνισης του γιου της εισαγγελέως Λάρισας μέχρι τον λόφο όπου βρέθηκε νεκρός.
Επίσης, έχουν ζητηθεί από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σήματα από τα τηλέφωνα ατόμων που βρέθηκαν στη διαδρομή από το σημείο εξαφάνισης μέχρι το σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα του άτυχου ψυχολόγου. Οι έρευνες δεν έχουν οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. «Μέχρι στιγμής οι καταθέσεις που έχουν ληφθεί από τους αστυνομικούς από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης του 39χρονου δεν μας έχουν δώσει κάποιο στοιχείο που να μας οδηγεί ξεκάθαρα είτε στην εγκληματική ενέργεια είτε ακόμα και στην αυτοχειρία» δήλωσε προχθές ως προς την πορεία των ερευνών η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.
Στο μεταξύ, κλιμάκιο της Αστυνομίας βρέθηκε στην Καστοριά όπου ζούσε και εργαζόταν ως ψυχολόγος σε πέντε σχολεία ο 39χρονος. Επίσης, έχουν κληθεί να καταθέσουν οι γονείς και ο θείος του που έχουν καταγγείλει εγκληματική ενέργεια αλλά και τυχόν σύνδεση με την υπόθεση των Τεμπών που χειριζόταν η εισαγγελέας μητέρα του Βασίλη Καλογήρου. Παράλληλα, ανοίγει ο ιατρικός φάκελός του μετά την ανίχνευση φαρμάκου στον οργανισμό του. Στο πλαίσιο των τοξικολογικών εξετάσεων το εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης εντόπισε φαρμακευτικές ουσίες στη χολή και σε άλλα όργανα του Βασίλη Καλογήρου και ερευνά αν συνδέονται με την κατάληξή του. Για τον λόγο αυτόν οι υπεύθυνοι του τοξικολογικού εργαστηρίου απέστειλαν αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ενδεχόμενη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε ο 39χρονος, με σκοπό να επιταχυνθεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
«Παρακαλούμε πολύ για την ταχύτερη διεκπεραίωση των τοξικολογικών εξετάσεων των βιολογικών υλικών του Βασίλη Καλογήρου όπως μας αποστείλετε ενδεχόμενη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε» αναφέρεται στο αίτημα του εργαστηρίου προς την εισαγγελική Αρχή. «Κλειδί» σε αυτήν την έρευνα θεωρείται φαρμακοποιός από την Αθήνα ο οποίος θα κληθεί να καταθέσει αν ο Βασίλης έπαιρνε κάποιο φάρμακο με ιατρική συνταγή. Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει πως η ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό του δεν είναι δηλητηριώδης ή τοξική.
Η μητέρα του δεχόταν απειλές
Αμεση σύνδεση του θανάτου του Βασίλη Καλογήρου με την τραγωδία των Τεμπών βλέπει συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο προχώρησε δημόσια σε αποκαλύψεις που προκαλούν συζητήσεις. Ο συγγενής του άτυχου 39χρονου μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και έκανε σαφές πως θεωρεί ότι «κάποιος τον εξαφάνισε». «Υπήρχε το στοιχείο της πίστης, αλλά η οικογένεια δεν ενοχλούσε κανέναν. Είναι και άλλοι που είναι 40 ετών, δεν έχουν παντρευτεί και πηγαίνουν μαζί με τους γονείς τους. Είναι μπούρδες ότι ο 39χρονος είχε ψυχολογικά θέματα. Δεν ξέρω ποιο είναι το “αφεντικό”, στο οποίο αναφερόταν η μητέρα του Βασίλη, αλλά είχα από την αρχή την εικόνα ότι κάποιος τον “εξαφάνισε”».
Μάλιστα ο ίδιος προχώρησε πολλά βήματα παραπέρα, αναφέροντας πως η μητέρα του Βασίλη και εισαγγελέας Εφετών Λάρισας εδώ και χρόνια δεχόταν απειλές και πως ο χαμός του παιδιού της έχει σχέση με τα Τέμπη. «Είχε σταματήσει να έχει σταθερό τηλέφωνο και ερχόταν με σωματοφύλακα. Θεωρώ ότι αυτό που έγινε έχει να κάνει με τα Τέμπη, χωρίς να μου το έχει πει η μητέρα του Βασίλη. Ο πατέρας του Βασίλη μού είπε: “Τώρα είμαι καλά, 50 μέρες μη με ρωτήσεις πώς ήμουν…” Τουλάχιστον τώρα ξέρει πού είναι». Πολλά κενά βλέπει ακόμα και ο έμπειρος ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος συνέδραμε τις έρευνες της οικογένειας όσο ο 39χρονος θεωρούνταν αγνοούμενος.
«Μέχρι να τελειώσει η ιατροδικαστική έκθεση έχω όλα τα ενδεχόμενα στο μυαλό μου, πέρα από την αυτοχειρία. Πώς είναι δυνατόν από τις 8 που τον είδε το ζευγάρι να περπάτησε 18 χλμ.; Οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές και η περιοχή ήταν δύσβατη. Την αυτοχειρία την αποκλείω με βεβαιότητα. Το παιδί δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα» ανέφερε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.