Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025

Καταλληλότεροι για γάμο όσοι αλλάζουν ερωτικούς συντρόφους σαν τα πουκάμισα

Τελικά, οι άνδρες και οι γυναίκες που αλλάζουν τις/τους...

«The 2Night Show»: Καλεσμένοι του Γρηγόρη Αρναούτογλου η Φωτεινή Παπαθεοδώρου, η Έλβη...

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχεται στο «The 2Night Show» τη...

Ποιους τσάκωσε ο φακός στην πρεμιέρα του «KNOK» στο Θέατρο Τέχνης

Επίσημη πρεμιέρα για το «KNOK» στο Θέατρο Τέχνης της...

«Ο Τιμωρός»: Μία αλήθεια συγκλονίζει την Έλλη

Όσα θα δούμε απόψε στο επεισόδιο της σειράς «Ο Τιμωρός».Ο Μάρκος ζητά από τη Μυρτώ...

Ο επιδειξίας Φιλιππίδης και ο τσιλιαδόρος Μπιμπίλας!

Χείμαρρος στο δικαστήριο η Παπούλια κατά του «κακού» Πέτρου! Και ο Καρκάς στο «πυρ ομαδόν» κατά του πρώην mr ΣΕΗ

«Κεραυνούς» στον Πέτρο Φιλιππίδη έριξε χθες η Εβελίνα Παπούλια, καταθέτοντας στη δίκη του ηθοποιού στο Εφετείο για τις δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του. «Επαιζα στο θέατρο, ήμουν πάνω στη σκηνή και αυτός από τις κουίντες κατέβαζε το παντελόνι του και μου έδειχνε τα γεννητικά του όργανα» είπε η ηθοποιός στην κατάθεσή της, με τον Πέτρο Φιλιππίδη να την ακούει χωρίς να αντιδρά.

Μάλιστα, η κυρία Παπούλια, η οποία εξήρε το ταλέντο του κατηγορουμένου στην ηθοποιία αλλά όχι και τον χαρακτήρα του, κάποια στιγμή γύρισε προς τον Πέτρο Φιλιππίδη και του είπε: «Με μεγάλη ειλικρίνεια, Πέτρο μου, είσαι εξαιρετικός ηθοποιός και λείπεις από το θέατρο, αλλά μέχρι εκεί». Με «νεύρο» και κάποιες φορές σε υψηλούς τόνους, η ηθοποιός άρχισε την κατάθεσή της, αναφέροντας πως και εκείνη θα μπορούσε να είναι ένα από τα θύματα του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός και ένας μέτριος σκηνοθέτης, όμως κατέληξα πως είναι πολύ κακός άνθρωπος. Αν έλεγε μια συγγνώμη, όλα θα είχαν τελειώσει. Το ταλέντο του είναι τεράστιο. Δεν είναι ούτε τυχαίος. Πίσω του υπήρχε μια πολύ ισχυρή οικογένεια, η οποία, όταν τον άφησε ακάλυπτο, άρχισαν να βγαίνουν όλα αυτά που βγήκαν» είπε η κυρία Παπούλια, για να παραθέσει στη συνέχεια τη δική της εμπειρία από τη συνεργασία της με τον κατηγορούμενο.

«Το 1997 έκανα μια αντικατάσταση ενός ρόλου σε μια παράστασή του. Ξεκινήσαμε τις πρόβες και ο Πέτρος ήταν εξαιρετικός. Κάποια στιγμή, όμως, ενώ έπαιζα στη σκηνή, τον είδα κρυμμένο στις κουίντες να κατεβάζει παντελόνι και εσώρουχο και να μου επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα. Επαθα σοκ, αλλά συνέχισα να παίζω. Το έκανε ακόμα μία φορά. Δεν θυμάμαι εάν το έκανε και τρίτη» κατέθεσε η κυρία Παπούλια, για να αναφερθεί σε ακόμα ένα περιστατικό που συνέβη στην ίδια παράσταση. «Με είχε φωνάξει στο καμαρίνι του. Ενώ μιλάγαμε, με άρπαξε και με έφερε κοντά του και πήγε να μου βάλει χέρι. Τον έσπρωξα χαριτωμένα με χιούμορ και τον απώθησα. Δεν υπήρχε μεγάλη προσπάθεια σε αυτό. Την επόμενη ημέρα όμως έγινε κάτι που με μάγκωσε. Ηρθε εκείνος στο καμαρίνι μου και έκλεισε την πόρτα. Ενιωσα παράξενα. Του είπα “βγες έξω, θέλω να αλλάξω”. Δεν μου άρεσε η κίνησή του να κλείσει την πόρτα. Τη γλίτωσα, διότι, όταν αγριεύει το μάτι μου, γίνομαι κάπως τρομακτική ίσως. Πιστεύω ότι δεν έγινε περαιτέρω κίνηση, διότι θα έπρεπε να ψάχνει πάλι για αντικατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Συνεχίζοντας το «σφυροκόπημα» στον κατηγορούμενο, η ηθοποιός αναφέρθηκε λίγο αργότερα και σε άλλη εμπειρία της μαζί του. «Σκηνοθετούσε μία ταινία και εκεί είχα την καλύτερη συνεργασία που είχα με άνθρωπο. Ηταν τέλειος. Αν είχα μόνο αυτή τη συνεργασία, δεν θα είχα τίποτα να πω, μπορεί να ήμουν και υπέρ του. Την επόμενη χρονιά μού έκανε πρόταση να συνεργαστούμε σε μία σειρά. Και εκεί ήμασταν μια χαρά, μέχρι που του γνώρισα μια κοπέλα, η οποία έψαχνε δουλειά» κατέθεσε η μάρτυρας, για να συνεχίσει: «Ηρθε η κοπέλα, τον συνάντησε και έφυγε. Μετά έμαθα ότι της είχε φερθεί απαίσια, την είχε βρίσει επειδή χαιρέτησε πρώτα εμένα και μετά αυτόν».

Η μάρτυρας κατέθεσε πως είχε ακούσει σε άλλη στιγμή τον κατηγορούμενο να τη «θάβει» σε έναν σκηνοθέτη και όταν εκείνη τον έβρισε, όπως είπε, «κατά πρόσωπο», εκείνος την επόμενη στιγμή άρχισε να της πλέκει το εγκώμιο. «Αυτή η αλλαγή του ήταν εμετική. Εκεί είπα τέλος» σημείωσε η κυρία Παπούλια, για να τονίσει λίγο αργότερα με δηκτικό τρόπο ότι «αυτός ο άνθρωπος, από όσα είχα ακούσει, κρυβόμενος πίσω από μία ισχυρή οικογένεια, μπορεί να έκανε οτιδήποτε. Να σας πω ένα παράδειγμα: Ηταν χαζό από μέρος του να πλέκει το εγκώμιο στον εαυτό του σε συνέντευξη και να λέει είμαι ο καλύτερος ηθοποιός».

Εισαγγελέας: Ξέρετε γιατί κατηγορείται; Εχουμε απόπειρα βιασμού, είναι κακούργημα. Εχουμε βία σωματική, σχεδιασμό, απόφαση. Θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό το σημείο ο κατηγορούμενος;

Παπούλια: Ενδεχομένως. Δεν μπορώ να πω κάτι, αφού δεν ήμουν παρούσα, αλλά η συμπεριφορά του και ο χαρακτήρας του είναι τόσο ακραίος που δεν θα μου έκανε εντύπωση. Μπορεί να χτύπαγε άνθρωπο ή και να τον έφτυνε. Με είχε φτύσει και εμένα για πλάκα.

Πρόεδρος: Τι εννοείται για πλάκα;

Παπούλια: Επειδή έχει αραιά δόντια το είχε βρει σαν αστείο, μιλούσε και σου έκανε ένα ντους.

Κατάθεση από τη Δανδουλάκη για τον εφιάλτη της Δροσάκη

Για τον ακραίο χαρακτήρα του Πέτρου Φιλιππίδη και τα «δύο πρόσωπά του» μίλησε στο δικαστήριο και η Κάτια Δανδουλάκη, η οποία είχε απομακρύνει τον κατηγορούμενο από παράστασή της εξαιτίας της συμπεριφοράς του απέναντι στη Λένα Δροσάκη. «Ο Πέτρος ήταν ένας άνθρωπος που εύκολα μπορούσε να ξεπεράσει τα όρια» είπε η μάρτυρας προτού αρχίσει να αποκαλύπτει το παρασκήνιο της λήξης της συνεργασίας της με τον ηθοποιό.

«Ο Πέτρος ήταν ο σκηνοθέτης της παράστασης. Είχαμε ξεκινήσει ομαλά στην αρχή, κάποια στιγμή, όμως, όταν άρχισαν να γίνονται πιο εντατικές οι πρόβες, φάνηκε σαν ο Πέτρος να είχε μια ιδιαίτερη συμπάθεια στη Λένα Δροσάκη. Λίγο αργότερα φάνηκε σαν να δημιουργούσε έναν κλοιό γύρω της και εκείνη δεν ένιωθε άνετα. Ηταν ένα στενό μαρκάρισμα. Ηταν σαν να έχει το μυαλό του μόνο στη Λένα και όχι στην πρόβα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Δανδουλάκη, λέγοντας πως αυτή η συμπεριφορά του κατηγορουμένου απέναντι στη συγκεκριμένη ηθοποιό ήταν αντιληπτή από τα μέλη του θεάτρου.

«Κάποια στιγμή έδειχνε πιο εκνευρισμένος, υπήρχε μια αστυνόμευση από την πλευρά του, που δεν ήταν ανεκτή σε μια πρόβα. Να μη σας τα πολυλογώ, αυτή η κατάσταση έφτασε σε ένα σημείο που άρχισα να βλέπω τη Λένα κλαμένη και τον Πέτρο όλο και πιο εκνευρισμένο. Ηταν μια κατάσταση που όλο και κλιμακωνόταν. Κάποια στιγμή η Λένα μου είπε: “Θέλω να φύγω, καταπιέζομαι”. Της είπα αν καταπιέζεσαι από τον Πέτρο, δεν πρέπει να φύγεις εσύ αλλά εκείνος» τόνισε χαρακτηριστικά η ηθοποιός, λέγοντας πως ποτέ στο παρελθόν δεν είχε βιώσει τέτοια συμπεριφορά από τον κατηγορούμενο.

«Σε αυτή την παράσταση είδα μια άλλη όψη του. Του ζήτησα να μιλήσουμε οι δυο μας. Του μίλησα από την καρδιά μου και του είπα: “Πέτρο, δεν σου φταίει κανένας, ο εαυτός σου σού φταίει”. Του είπα ότι υπήρχαν κάποια όρια και τα ξεπέρασε. Του είπα ακόμα “να θυμάσαι πως αν έχεις κάτι μέσα σου, πρέπει να το δεις”. Εκείνος με άκουγε και με ρώτησε: “Θες να φύγω”. Και του απάντησα “ναι”» είπε η κυρία Δανδουλάκη και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της έδρας για τον χαρακτήρα του κατηγορουμένου ανέφερε: «Δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει στην ψυχή του. Εγώ ήξερα τις πράξεις του. Το θέμα είναι ότι πολύ εύκολα μπορεί να βγει από τα όρια».

Εισαγγελέας: Τις κατηγορίες, τις ξέρετε; Είναι από δύο κοπέλες που αποπειράθηκε να τις βιάσει μέσα στα καμαρίνια, έτοιμος να διεισδύσει με σχέδιο δράσης. Τον θεωρείται ικανό να κάνει τέτοια πράγματα;

Δανδουλάκη: Εχω οποιονδήποτε ικανό να κάνει τέτοια πράγματα αν έχει κάποιο πρόβλημα στον χαρακτήρα του. Ομως δεν μπορεί αυτές οι κοπέλες να ξύπνησαν ξαφνικά και να αποφάσισαν να καταγγείλουν τον Φιλιππίδη. Ο Πέτρος σαν άνθρωπος έχει πολλές φάσεις. Είναι από τη μια αξιολάτρευτος και από την άλλη μπορεί εύκολα να υπερβεί τα όρια. Υπάρχουν δύο όψεις σε αυτόν τον άνθρωπο. Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της η ηθοποιός γύρισε προς το εδώλιο, κοίταξε τον Πέτρο Φιλιππίδη και του είπε: «Ολα να πάνε καλά».

O κρυφός «ρόλος» στα καμαρινια του «ναρκισσου» Σπυρου

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς, μετά τις αιχμηρές αναφορές του Σπύρου Μπιμπίλα στο πρόσωπό του, στο περιθώριο της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, εξαπολύοντας τα βέλη του κατά του συναδέλφου του και βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας! Μάλιστα, έριξε και μια «βόμβα» για τον τέως πρόεδρο του ΣΕΗ, καθώς υπονόησε ότι είχε ρόλο «προστάτη» στις αμφιλεγόμενες κινήσεις του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για τις δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του.

Οπως ισχυρίστηκε σε έντονο ύφος ο 35χρονος ηθοποιός, ο Σπύρος Μπιμπίλας φύλαγε τσίλιες στα καμαρίνια για να καλύπτει τον Πέτρο Φιλιππίδη, ώστε να έρχεται σε σεξουαλική επαφή «με τη μία και την άλλη», όπως είπε. Τον αποκάλεσε, δε, «νάρκισσο», λέγοντας ότι συνεχώς αυτοθυματοποιείται και επιδιώκει να διαμορφώσει την κοινή γνώμη προς όφελός του! «Τον είχα χαρακτηρίσει νάρκισσο, που αυτοθυματοποιείται όλη την ώρα. Με τόση συναναστροφή με αυτόν τον άνθρωπο στο παρελθόν, ξέρω πολύ καλά τι λέω!» είπε αρχικά ο Γιώργος Καρκάς στην εκπομπή «Το Πρωινό». Στη συνέχεια, υπονόησε ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε πλάτες στον Πέτρο Φιλιππίδη και ταυτόχρονα το «έπαιζε» φίλος στη σύζυγό του Ελπίδα Νίνου.

«Ο τύπος ήρθε εδώ για να προστατεύσει την εικόνα του και προσπαθεί να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για να μου ρίξει λάσπη. Δεν έχει βασικές αξίες. Ο άνθρωπος αυτός ήρθε και είπε για τη γυναίκα του Φιλιππίδη και εμένα μού έλεγε, όσο κάναμε παρέα, ότι του φύλαγε τσίλιες έξω από τα καμαρίνια για να έρχεται σε σεξουαλική επαφή με τη μία και με την άλλη. Ταυτόχρονα, έκανε τον φίλο στη γυναίκα του, που την απατούσε, και ήρθε στο πρωτόδικο δικαστήριο να τον πει βιαστή και στη γυναίκα του “ντροπή σου Ελπίδα”» τόνισε.

Αναφερόμενος, τέλος, στη δήλωση του Σπύρου Μπιμπίλα ότι διατηρούσαν ερωτική σχέση και ότι του είχε κάνει πρόταση για να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης, τον κατηγόρησε για διασπορά ψευδών ειδήσεων. «Δεν σέβεται την οικογένειά μου, αυτό το πράγμα με το σύμφωνο συμβίωσης δεν υφίσταται. Και αυτός ήταν ο λόγος που άρχισα να ξεκόβω μαζί του, γιατί αυτό διέσπειρε στον χώρο. Στο σπίτι του έχω πάει τρεις φορές, άρα για ποιο σύμφωνο μιλάει; Ο άνθρωπος έχει άλλου τύπου προβλήματα. Την περιουσία του να τη δώσει όπου θέλει. Και αυτό που θέλω να πω είναι να μη διανοηθεί και ξαναπάρει τον πατέρα μου τηλέφωνο, να τον ενοχλήσει, όπως έκανε του αγίου Αντωνίου, και τον παρακάλεσε να προσέξω τι θα πω στη δίκη, γιατί θα μου κάνει επίθεση. Και εννοούσε τέτοιου είδους επίθεση. Δεν ντρέπεται καθόλου; Για να σοβαρευτούμε λίγο…» είπε εξοργισμένος.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Happy end» στο… θρίλερ με «Το σόι σου»

Φαμίλια ενωμένη, ποτέ νικημένη. Οι οικογενειακές ιστορίες λείπουν από...

Αρπακτικά του σεξ γύρω από την κόρη της Καίτης Χωματά

Η Ιουλία Μαυρομάτη, κόρη της σπουδαίας ερμηνεύτριας του Νέου...

Με ρόλο στους «Weekenders» η σύζυγος του Βαρθακούρη

Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ανανεωμένη Αντελίνα...

Δημόσια καυτά φιλιά για τον «ξεχασμένο» Κασσελάκη και τον Τάιλέρ του

Στην «ασταμάτητη αγάπη του», στον έρωτα της ζωής του,...

Αθηνά Ωνάση: Αποστεωμένη και γερασμένη η «χρυσή» κληρονόμος σε γκαλά στην πόλη του φωτός

Μια σπάνια δημόσια εμφάνιση, που αδιαμφισβήτητα τράβηξε την προσοχή...

Ευαγγελία Δομάζου: Όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες των «Ελλήνων Μπέκαμ των 60s»

Εχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που ο «στρατηγός»...

Κρυφός λεσβιακός έρωτας στη showbiz

Μπορεί τα μάτια της κοινής γνώμης και της εγχώριας...