Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025

«The 2Night Show»: Καλεσμένοι του Γρηγόρη Αρναούτογλου η Αλέκα Κανελλίδου με τον...

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχεται στο «The 2Night Show» την...

Τα «ροζ» σκάνδαλα που προκάλεσαν παγκόσμιο σάλο, με πρωταγωνιστές τα πέντε μέλη...

Η νέα σχέση του Λούις Τόμλινσον έχει ήδη προκαλέσει...

«Άγιος έρωτας»: Ο π. Νικόλαος δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας».https://www.youtube.com/watch?v=-Fmp-DuxjrM&feature=youtu.beΟ πατήρ Νικόλαος παραδέχεται...

Στο L.A. μέχρι τις 18 Μαΐου η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του διεθνούς...

Η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Λάνθιμου, με τίτλο...

Πρωτιά με τη MarmΕλλάdα

Στον διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε η ομάδα με το βιολογικό ψωμί αρτοθαλασσιές έδωσε το «παρών» άλλη μία ομάδα φοιτητών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας (παράρτημα Καρδίτσας), η οποία κατέκτησε την πρωτιά με τη MarmΕλλάdα!

Στον διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε η ομάδα με το βιολογικό ψωμί αρτοθαλασσιές έδωσε το «παρών» άλλη μία ομάδα φοιτητών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας (παράρτημα Καρδίτσας), η οποία κατέκτησε την πρωτιά με τη MarmΕλλάdα! Το προϊόν διακρίθηκε στον διαγωνισμό για τη δημιουργία νέων οικολογικών – καινοτόμων προϊόντων διατροφής που διοργανώθηκε για πέμπτη χρονιά στην Ελλάδα. Ελαβε το πρώτο βραβείο και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ECOTROPHELIA που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης EXPO 2015: Feeding the Planet, Energy for Life στο Μιλάνο από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου.

Την ομάδα που ανέπτυξε την επαναστατική μαρμελάδα αποτελούν οι φοιτητές Πέτρος Ζαφειρίου, Λήδα Κετσιλή, Μιλένα Μαργέλη, Ελένη-Μαρία Φλωροδημήτρη και Εμμανουήλ Ακρίβος υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Θεοφάνη Γεωργόπουλου, ο οποίος τόνισε: «Η ΜarmΕλλάda είναι βιολογική μαρμελάδα που παρασκευάζεται με κολοκύθα και καρότα. Δεν περιέχει ζάχαρη και για γλυκαντικό βάζουμε stevia. Το προϊόν αυτό έχει μειωμένες θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιέχει φυσικές γλυκαντικές ύλες».

Το τρίτο βραβείο στον διαγωνισμό απέσπασε το προϊόν ΤΥΡΟΥΟ-Raisin Delight, που ανέπτυξε η τρίτη ομάδα φοιτητών του ίδιου τμήματος υπό την καθοδήγηση του δρα Ιωάννη Γιαβάση, επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Το ΤΥΡΟΥΟ-Raisin Delight είναι ένα βιολειτουργικό επιδόρπιο γιαούρτης που κατεβάζει τη χοληστερίνη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Happy end» στο… θρίλερ με «Το σόι σου»

Φαμίλια ενωμένη, ποτέ νικημένη. Οι οικογενειακές ιστορίες λείπουν από...

«Μπαμ» χωρισμού: O Μπισμπίκης έφυγε από το σπίτι της Βανδή και μένει σε ξενοδοχείο

Σαν βόμβα έσκασε στα αγαπημένα τους πρόσωπα η είδηση...

Αρπακτικά του σεξ γύρω από την κόρη της Καίτης Χωματά

Η Ιουλία Μαυρομάτη, κόρη της σπουδαίας ερμηνεύτριας του Νέου...

Με ρόλο στους «Weekenders» η σύζυγος του Βαρθακούρη

Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ανανεωμένη Αντελίνα...

Δημόσια καυτά φιλιά για τον «ξεχασμένο» Κασσελάκη και τον Τάιλέρ του

Στην «ασταμάτητη αγάπη του», στον έρωτα της ζωής του,...

Η Φιλιππινέζα και ο βίαιος mr Οnirama

Δεν έχει τέλος ο «πόλεμος» ανάμεσα στη Σίσσυ Χρηστίδου...