Καθηγητής Ζωολογίας υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος «αράχνη» είναι βαρύς για τον ιστό του
Ο Spider-Man είναι πολύ βαρύς για τον ιστό του και δεν θα μπορούσε να «πετάει» από ουρανοξύστη σε ουρανοξύστη. Δεν το λέει όποιος κι όποιος, αλλά καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο οποίος έκανε σχετική έρευνα.
Ο καθηγητής Ζωολογίας Φριτς Βόλραθ μελέτησε τις κινήσεις και τον ιστό του Spider-Man για να τις συγκρίνει με τις ικανότητες που έχουν οι αράχνες. Βασίστηκε στα σκίτσα των κόμικς και σε ταινίες όπως το «Spider-Man 2». Παρατηρεί ότι οι αδένες που παράγουν τον ιστό δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται στον καρπό, καθώς θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα ογκώδεις ώστε να παραγάγουν αρκετό ιστό που θα κάλυπτε τα «ταξίδια» του Spider-Man κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Αν δεν βρίσκονται στον θώρακά του, δεν μπορούν να παράξουν αρκετή ποσότητα ιστού» σημειώνει. Ταυτόχρονα ο ιστός θα πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτικός για να σηκώνει το βάρος του. Στις ταινίες ο Πίτερ Πάρκερ φαίνεται ότι ζυγίζει γύρω στα 75 κιλά, ταλαντεύεται με μεγάλη κλίση όταν «πετάει», γεγονός που τριπλασιάζει το βάρος του, ενώ πολλές φορές κουβαλά και άλλο άτομο, που τον κάνει ακόμη πιο βαρύ.
Αστάλινο καλώδιο
Ο ιστός του, όμως, είναι αραχνοΰφαντος και, σύμφωνα με τον καθηγητή, δεν θα μπορούσε να αντέξει το βάρος του, καθώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στις πραγματικές αράχνες. Θα έπρεπε δε να είχε δομή από ατσάλινο καλώδιο για να μπορέσει να συγκρατήσει τρένο, όπως συνέβη στο «Spider-Man 2».
Ο Φριτς Βόλραθ, ωστόσο, αφήνει ένα μικρό παράθυρο, λέγοντας πως η μόνη εξήγηση θα ήταν ότι ο Spider-Man ανέπτυξε ξεχωριστό τρόπο δημιουργίας ιστού, τόσο δυνατού, που σίγουρα δεν συναντάται στη φύση.