Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, 2025

Κίνηση-ματ ΑΝΤ1 με Ζέτα Μακρυπούλια

Mεγάλο σόου έρχεται για τη Ζέτα Μακρυπούλια στον ΑΝΤ1!...

«Ο Τιμωρός»: Ο Μάρκος αντιμετωπίζει στα ίσια τη Δομινίκη

Όσα θα δούμε απόψε στο επεισόδιο της σειράς «Ο Τιμωρός».Η ώρα μεγάλων αποκαλύψεων πλησιάζει,...

Η Νία Βαρντάλος θα ανεβάσει στο εμβληματικό θέατρο της Αθήνας την παράσταση...

Στο Παλλάς η ομογενής μας από τον Καναδά Νία...

Η Klavdia μίλησε για τη στήριξη της Παπαρίζου και ξεσπάθωσε με τον...

Ξεσπάθωσε η ποντιακής καταγωγής Klavdia, με τον πόλεμο που...

Κρατούμενοι έκαψαν τις φυλακές Ναυπλίου

Εξέγερση χθες στο σωφρονιστικό κατάστημα με αφορμή τον θάνατο 26χρονου αλλοδαπού . Τα ΜΑΤ αποκατέστησαν την τάξη.

Πεδίο μάχης θύμισαν χθες οι φυλακές Ναυπλίου, μετά την εξέγερση που πραγματοποίησε μερίδα φυλακισμένων με αφορμή τον θάνατο ενός αλλοδαπού συγκρατούμενού τους. Ο 26χρονος Παλαιστίνιος άφησε την τελευταία του πνοή προχθές το βράδυ στο Κρατικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου είχε μεταφερθεί εσπευσμένα και οι γιατροί δήλωσαν ως αιτία θανάτου την ανακοπή καρδιάς.

Τα εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν χθες το πρωί σε δύο πτέρυγες των φυλακών όπου κρατούνται αλλοδαποί, οι οποίοι αρνιόντουσαν να μπουν στα κελιά τους μετά τον προαυλισμό τους. Πρόκειται για περίπου διακόσια άτομα τα οποία δεν έμειναν σε αυτό το είδος διαμαρτυρίας, αλλά άναψαν φωτιές στα στρώματα των κρεβατιών τους στο εσωτερικό των φυλακών, κατέστρεψαν τις ηλεκτρολογικές και τηλεφωνικές εγκαταστάσεις, έκαψαν καλώδια, κομπιούτερ, κάμερες παρακολούθησης και κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του εξοπλισμού. Εξω από τη φυλακή βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς και η Πυροσβεστική σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία, την ασφάλεια και την τάξη στο σωφρονιστικό ίδρυμα. Για το θέμα που προέκυψε υπήρξε επικοινωνία της διεύθυνσης της φυλακής με το υπουργείο Δικαιοσύνης και τελικά για την αποκατάσταση της τάξης κρίθηκε αναγκαία η επέμβαση των ΜΑΤ, άνδρες των οποίων περικύκλωσαν τη φυλακή. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έδωσαν διορία δύο ωρών στους κρατουμένους για να ηρεμήσουν και τελικά επέστρεψαν στα κελιά τους στη 1.00 μετά το μεσημέρι.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στις φυλακές ήταν εκτεταμένες και εστίες φωτιάς υπήρχαν για αρκετή ώρα σε πολλά σημεία, με αποτέλεσμα οι άνδρες της Πυροσβεστικής να παραμείνουν στο σωφρονιστικό ίδρυμα για ώρες. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι κρατούμενοι, αιτία της εξέγερσης είναι η πλημμελής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι άθλιες συνθήκες κράτησης και ο θάνατος του 26χρονου κρατουμένου.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα καλύτερα serum, με ρετινόλη που θα σου χαρίσουν καθαρό και λαμπερό δέρμα

Ολοι υποστηρίζουν πως η επιδερμίδα αλλά και ολόκληρο το...

Ο Νίκος Κολιογιάννης θα διεκδικήσει τον τίτλο του ωραιότερου άντρα στον κόσμο

Ενας εκπαιδευτικός με δικό του ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης)...

Ολγα Πάστρα: Την πρόδωσε η καρδιά της τρεις μήνες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της

Υπόδειγμα κόρης, συζύγου και μάνας, η σχεδιάστρια κοσμημάτων Ολγα...

Οσα έγιναν στον γάμο Νικόλαου και Χρυσής Βαρδινογιάννη

Ο γάμος του πρίγκιπα Νικόλαου, δευτερότοκου γιου του αείμνηστου...

Μπάζει… νερά η Δανάη Μπάρκα

Τρέχει και δεν φτάνει η Δανάη Μπάρκα μετά το...