Στα ράφια των καταστημάτων επιστρέφει σύντομα, ύστερα από 38 χρόνια απουσίας, η πατρινή μπίρα Μάμος! Η νέα γενιά της ομώνυμης οικογένειας ετοιμάζεται να λειτουργήσει ξανά την ιστορική ζυθοποιία της Πάτρας.
Την είδηση ανακοίνωσε με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Παναγής Μάμος, που έγραψε ότι «σε λίγο η Ναυαρχίδα της Ελληνικής Ζυθοποιίας επιστρέφει στην πόλη της!» Η ανάρτηση επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό στην Πάτρα, ότι η ζυθοποιία της αχαϊκής πρωτεύουσας θα έχει συνέχεια και στον 21ο αιώνα.
Η ιστορία της μπίρας αρχίζει το 1908, όταν ο Πέτρος Μάμος ίδρυσε την εταιρία Εργοστάσιον Ζυθοποιίας και Παγοποιίας. Επρόκειτο για ένα τεχνολογικά σύγχρονο ζυθοποιείο, όπου ο Μάμος εφάρμοσε την τεχνογνωσία που είχε αποκτήσει από τις σπουδές στη Ζυθοποιητική Ακαδημία του Μονάχου και από την προγενέστερη εργασία του σε φημισμένες ζυθοποιίες της Γερμανίας και της Τσεχίας. Στο πέρασμα του χρόνου η Ζυθοποιία Μάμος εξελίχθηκε σε πυλώνα βιομηχανικής ανάπτυξης στην Πάτρα, ενώ το 1944 τα ηνία της εταιρίας πέρασαν στον γιο του Πέτρου Μάμου, Λορέντζο. Η παραγωγή της πατρινής μπίρας σταμάτησε το 1979.