Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου, 2025

Τα ακριβότερα δώρα που έχει κάνει ποτέ ο Αϊ-Βασίλης σε celebrities

Οπως τα παιδιά στην Ελλάδα δεν έβλεπαν την ώρα...

Οταν ο Γονίδης πήγε σε ψυχολόγο και εκείνος του… ζήτησε συμβουλές

Επική ατάκα από τον Σταμάτη Γονίδη: «Πήγα στον καλύτερο...

Ο Δημήτρης Καλλιβωκάς μιλά για την αλλαγή του χρόνου και τη σύζυγό...

Μοναχικές γιορτές για τον 95χρονο θρύλο του ελληνικού θεάτρου...

Το «κανείς δεν θα σε δει» που πήγε στράφι στο ναρκοπάρτι στα...

Η αινιγματική φράση «Κανείς δεν θα σε δει» ακολουθούσε...

Τσούχτρες: Η πρόταση Ιταλού βιολόγου για να μειωθεί ο πληθυσμός τους

Οι τσούχτρες έχουν καταστρέψει τα καλοκαιρινά μπάνια στη Μεσόγειο, αλλά και γι’ αυτές η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται άλλοτε κρύο και άλλοτε ζεστό!

Οι τσούχτρες έχουν καταστρέψει τα καλοκαιρινά μπάνια στη Μεσόγειο, αλλά και γι’ αυτές η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται άλλοτε κρύο και άλλοτε ζεστό!

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο Ιταλός θαλάσσιος βιολόγος Σίλβιο Γκρέκο, ο οποίος έχει βάλει την ποδιά και το καπέλο του μάγειρα και παρουσιάζει συνταγές που μπορούν να μετατρέψουν τον τρόμο και τον φόβο κάθε λουομένου σε νέα προσθήκη στον κατάλογο με τα… θαλασσινά! «Σε αυτό το νερό έχω βάλει χυμό λεμονιού και ξίδι. Αφού τις βράσω για λίγα λεπτά, θα τις βουτήξω σε αυτόν τον πάγο» εξηγεί σε σχετικό σεμινάριο ο Γκρέκο, ο οποίος διευκρινίζει ότι το καυτό νερό όχι μόνο σκοτώνει τα βακτήρια που έχουν πάνω τους οι μέδουσες αλλά εξουδετερώνει και το δηλητήριό τους.

Πώς μπορεί όμως να είναι η γεύση της μέδουσας; «Μου θυμίζουν τα όστρακα. Οταν τις τρως, νιώθεις μια έκρηξη θάλασσας στη γλώσσα σου. Εξάλλου, αποτελούνται κατά 90% από θαλασσινό νερό» δηλώνει ο Γκρέκο στο BBC.

Τηγανητή

Σε συνεργασία με τον σεφ Μάρκο Βισιόλα φτιάχνει μια συνταγή κατά την οποία τηγανίζει τη μέδουσα σε μεγάλη ποσότητα λαδιού σε υψηλή θερμοκρασία σε κρούστα από πατάτα, αλεύρι, ρυζάλευρο και ανθρακούχο νερό. Οσο για αλάτι, ούτε κόκκο, επειδή οι μέδουσες «έχουν την αλμυρή γεύση της θάλασσας».

Αυτό το εγχείρημα δεν αποτελεί κάποια γαστριμαργική διαστροφή του Γκρέκο αλλά εντάσσεται στην καμπάνια του για αειφόρο αλιεία, και υπεύθυνη κατανάλωση. Σε αυτήν την κατεύθυνση διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια το φεστιβάλ Slow Fish στο παλιό λιμάνι της Γένοβας στην Ιταλία. Με τον πληθυσμό των μεδουσών να έχει τετραπλασιαστεί στη Μεσόγειο σε σχέση με το 2004, ο Γκρέκο τονίζει ότι «τώρα ο άνθρωπος πρέπει να γίνει ο νέος κυνηγός μεδουσών» και αυτήν την ιδέα συμμερίζεται και η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών. Στο κάτω κάτω, μας κάνουν καλό, αφού είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και κολλαγόνο, με λίγες θερμίδες και καθόλου λίπος!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στενό «μαρκάρισμα» από γόνο γνωστής οικογένειας στη φρεσκοχωρισμένη Ζέτα Θεοδωροπούλου!

Σε στενή πολιορκία από έναν νέο, πολύ γοητευτικό άντρα...

Το λευκό πάρτι των Λιβανέζων Ταουφίκ και Χάλα Χούρι στην Κηφισιά

Το low profile ζεύγος Ταουφίκ και Χάλα Χούρι με...

Πρωτοχρονιά στις Αλπεις για την ελληνική high society

Η ελίτ της αθηναϊκής society, της ναυτιλίας και του...

Αξέχαστα Χριστούγεννα για την Ολγα Κεφαλογιάννη, τα πρώτα μετά το διαζύγιό της από τον Μίνω Μάτσα

Αξέχαστα Χριστούγεννα πέρασε στα ορεινά των Τρικάλων και στα...

Ο Διονύσης…Ρουβάς έψησε κάστανα!

Οσοι παρακολουθούν τον Διονύση Ζάχο σε παραστάσεις του και...

Τα ερωτευμένα ζευγάρια της showbiz που το έριξαν έξω τις ημέρες των γιορτών

«Τρίγωνα κάλαντα» στα μπουζούκια από ερωτευμένα ζευγάρια, που επέλεξαν...