Ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος έφτιαξε στην εκπομπή «Έλα χαμογέλα» αρωματικό τσουρέκι με βούτυρο.
Δείτε τη συνταγή:
Υλικά για το προζύμι: 250 γρ. γάλα, 250 γρ. αλεύρι δυνατό και 50 γρ. φρέσκια μαγιά
Υλικά για τη ζύμη: ½ κιλό αλεύρι δυνατό, 300 γρ. ζάχαρη, 130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 3 αβγά, 1 πρέζα αλάτι, 15 γρ. μαχλέπι τριμμένο, 10 γρ. κακουλέ τριμμένο, 1 κγ μαστίχα τριμμένη, 2 βανίλιες και ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
Υλικά για το άλειμμα: 1 αβγό, 50 γρ. γάλα και χοντροκομμένο αμύγδαλο