Ο Πέτρος Συρίγος έφτιαξε στο «Πρωινό» μελιτζάνες παπουτσάκια με μπεσαμέλ. Μία εύκολη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά:
4 μελιτζάνες φλάσκες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τον κιμά:
500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς (ελιά)
6 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. Σκόρδο
1 κ.τ.γλ. πελτέ τομάτας
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 συσκευασία τομάτα κονκασέ
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τη μπεσαμέλ:
50 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια αλεύρι
500 γραμμάρια ζεστό γάλα
200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
2 κρόκους αυγών
Γραβιέρα τριμμένη
https://www.youtube.com/watch?v=hZ1BhLamR40