Η Γωγώ Δελογιάννη έφτιαξε vegan κέικ κακάο με γκανάζ φυστικοβούτυρο στην εκπομπή «Πρωΐαν σε εἶδον, τήν μεσημβρίαν».
Υλικά για το κέικ: 1 1/4 κούπα αλεύρι γ.ο.χ 1 κούπα ζάχαρη καρύδας, 1/3 κούπα κακάο, 1 κ.γ. μαγειρική σόδα, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1 κούπα ζεστό νερό, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 1/3 κούπα ηλιέλαιο, 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη, 1 κ.σ. λευκό ξύδι ή μηλόξυδο
Υλικά για τη γκανάζ: 250 γρ. φυτικό γάλα ή κρέμα, 250 γρ. σταγόνες κουβερτούρας, 150 γρ. φυστικοβούτυρο απαλό, 80 γρ. σιρόπι Αγαύης.