Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025

Προσχεδιασμένο το έγκλημα από τον 75χρονο που έχασε το σπίτι του στη...

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι εξελίξεις στην υπόθεση του φονικού...

«Δίχτυα» ΑΝΤ1 στην ωραία Ελένη

Με ένα λαμπερό βραδινό σόου θα επανέλθει η Ελένη...

Ασθενής «πειραματόζωο» της «δόκτορος των πεπτιδίων»

Σοκάρουν οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του θρίλερ που εξελισσόταν επί...

Από… βασικιά guest στον… γάμο του

Ακου να δεις, φιλενάδα, τι έχω να σου πω!...

Δημήτρης Νίκαινας: Η συνταγή που αποτυπώνει την χαρά του καλοκαιριού

Συναντήσαμε τον chef Δημήτρη Νίκαινα, ένα από τους ανερχόμενους Έλληνες chef, στο Blue Jasmine Hotel στη Σκάλα Κεφαλονιάς και μιλήσαμε για τη ζωή του και αυτά που έρχονται.

Κύριε Νίκαινα, που θα σας βρούμε φέτος το Χειμώνα;

Χμ…καλή ερώτηση.

Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις πλέον μπορώ να πω με ένα πολύ γνωστό εστιατόριο στο Μόναχο της Γερμανίας. Υπάρχουν επίσης αρκετές προτάσεις από Ελλάδα, αλλά για κα είμαι ειλικρινής, είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μου.

Ποια στοιχεία θέλετε να περνάτε στα πιάτα σας;

Τα πιάτα που δημιουργώ, είναι σαν παιδιά μου. Μου αρέσει η ποιο minimal εκδοχή του στησίματος, αλλά και η ποιο παραδοσιακή εκδοχή του κάθε πιάτου. Θεωρώ ότι πρέπει να βγαίνει και το φαίνεσθε αλλά περισσότερο η γεύση στον πελάτη.

Έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;

Μου είχε πει κάποτε ένας πολύ αγαπημένος μου άνθρωπος, μεγαλοασφαλιστής ο κύριος Παναγιώτης ότι σε μεγάλη εταιρία όταν τον δίδασκε πριν πολλά χρόνια ο κύριος Κοντομηνάς, τους είχε πει την εξής φράση «υπέρ πάντων όλων ο αξιότιμος κύριος πελάτης».

Θα το έχω πάντα χαραγμένο στο μυαλό μου!

Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν έχουν πάντα δίκιο.

Ποια συνταγή κατά τη γνώμη σας αποτυπώνει την χαρά του καλοκαιριού;

Η χωριάτικη σαλάτα! Η χωριάτικη σαλάτα είναι γεμάτη αρώματα, μυρουδιές και καλοκαίρι! Κάθε μπουκιά της είναι και διαφορετική! Ένα αριστούργημα!

Από τι υλικά είναι φτιαγμένος ένας chef;

Εγώ θα σας απαντήσω από τι υλικά πρέπει να είναι φτιαγμένος ένας chef.

Από ταπεινότητα, αγάπη για την πρώτη ύλη, συνεργασία με τον δίπλα του, από τον λαντζιέρη μέχρι και τον chef όλοι είμαστε το ίδιο χρηστικοί στην κουζίνα και το βασικό συνεπή στη δουλειά του!

Ποιο ήταν το αγαπημένο σας φαγητό όταν ήσασταν παιδί;

Μακαρόνια με κιμά! Τι άλλο; Χαχαχα!

Ποια ήταν η ποιο δύσκολη στιγμή στη δουλειά σου;

Υπήρχαν και υπάρχουν πολύ δύσκολες στιγμές. Μέσα στην κουζίνα την ώρα του πάσου γίνεται μία μάχη που ξεκινάει και ξεκινάει κάθε μέρα! Συνήθως βγαίνουμε νικητές, αλλά σίγουρα όλοι έχουμε ή είχε με τις δύσκολες στιγμές μας.

Ποιο είναι το μαγειρικό όνειρο σας;

Αρχικά είναι να δίνω καλό και γευστικό φαγητό στον κόσμο. Να ξέρει και να καταλαβαίνει από την γεύση των πρώτων υλών όταν τρώει τα φαγητά μου και της ομάδας μου.

Και φυσικά, θα ήθελα να διεκδικήσω με όπλο μου την Παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα και το στυλ που μαγειρεύω, τον διακαή πόθο κάθε μάγειρα… ένα αστέρι Michelen!

Ευχαριστούμε για την όμορφη συνέντευξη

Ελπίζω να σας πάνε όλα καλά φέτος το χειμώνα και να κάνετε να όνειρα σας πραγματικότητα.

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένη η Καϊλή με τα Εμιράτα

Στο Αμπού Ντάμπι η Εύα Καϊλή, που παρά τα...

Χριστοπούλου – Παπαγεωργίου: Μαματζερ με… μώλωπες!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη δικαστική διαμάχη που έχει...

Tο ελληνικό σεξοπάζαρο του Ντουμπάι

Μπορεί η ελληνική παροικία στο εμιράτο της χλιδής και...

Για σεζόν στην Κέρκυρα ο γιος του Πέτρου, Δημήτρης, αφού δεν προέκυψε πρόταση για θέατρο

Σε μπαρ στην Κέρκυρα σχεδιάζει να εργαστεί ο Δημήτρης...

«Ο Τιμωρός»: Είναι δυνατόν, ο Φίλιππος να είναι γιος του Μάρκου;

Όσα θα δούμε απόψε στο επεισόδιο της σειράς «Ο Τιμωρός».Η Έλλη οργανώνει με τον Αλέξη...
spot_img