Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024

Η κρίση στον γάμο της Κόνι Μεταξά και του Μάριου Καπότση, που...

Δεν είναι η πρώτη φορά που «χωρίζουν» την Κόνι...

Η ιδιαίτερη βραδιά που διοργάνωσε στο Θέατρο Μεταξουργείο ο Αντώνης Λουδάρος

Μία βραδιά για φίλους και συναδέλφους ηθοποιούς διοργάνωσε ο...

Ο «άγνωστος» Στέλιος Καζαντζίδης

Προσφυγιά, φτώχεια, ανικανοποίητοι έρωτες, δόξα και κυρίως τραγούδι. Αυτά...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Υποστηρίξτε με ότι μέσο διαθέτετε τις θέσεις σας...

Δημήτρης Νίκαινας: Η συνταγή που αποτυπώνει την χαρά του καλοκαιριού

Συναντήσαμε τον chef Δημήτρη Νίκαινα, ένα από τους ανερχόμενους Έλληνες chef, στο Blue Jasmine Hotel στη Σκάλα Κεφαλονιάς και μιλήσαμε για τη ζωή του και αυτά που έρχονται.

Κύριε Νίκαινα, που θα σας βρούμε φέτος το Χειμώνα;

Χμ…καλή ερώτηση.

Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις πλέον μπορώ να πω με ένα πολύ γνωστό εστιατόριο στο Μόναχο της Γερμανίας. Υπάρχουν επίσης αρκετές προτάσεις από Ελλάδα, αλλά για κα είμαι ειλικρινής, είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μου.

Ποια στοιχεία θέλετε να περνάτε στα πιάτα σας;

Τα πιάτα που δημιουργώ, είναι σαν παιδιά μου. Μου αρέσει η ποιο minimal εκδοχή του στησίματος, αλλά και η ποιο παραδοσιακή εκδοχή του κάθε πιάτου. Θεωρώ ότι πρέπει να βγαίνει και το φαίνεσθε αλλά περισσότερο η γεύση στον πελάτη.

Έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;

Μου είχε πει κάποτε ένας πολύ αγαπημένος μου άνθρωπος, μεγαλοασφαλιστής ο κύριος Παναγιώτης ότι σε μεγάλη εταιρία όταν τον δίδασκε πριν πολλά χρόνια ο κύριος Κοντομηνάς, τους είχε πει την εξής φράση «υπέρ πάντων όλων ο αξιότιμος κύριος πελάτης».

Θα το έχω πάντα χαραγμένο στο μυαλό μου!

Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν έχουν πάντα δίκιο.

Ποια συνταγή κατά τη γνώμη σας αποτυπώνει την χαρά του καλοκαιριού;

Η χωριάτικη σαλάτα! Η χωριάτικη σαλάτα είναι γεμάτη αρώματα, μυρουδιές και καλοκαίρι! Κάθε μπουκιά της είναι και διαφορετική! Ένα αριστούργημα!

Από τι υλικά είναι φτιαγμένος ένας chef;

Εγώ θα σας απαντήσω από τι υλικά πρέπει να είναι φτιαγμένος ένας chef.

Από ταπεινότητα, αγάπη για την πρώτη ύλη, συνεργασία με τον δίπλα του, από τον λαντζιέρη μέχρι και τον chef όλοι είμαστε το ίδιο χρηστικοί στην κουζίνα και το βασικό συνεπή στη δουλειά του!

Ποιο ήταν το αγαπημένο σας φαγητό όταν ήσασταν παιδί;

Μακαρόνια με κιμά! Τι άλλο; Χαχαχα!

Ποια ήταν η ποιο δύσκολη στιγμή στη δουλειά σου;

Υπήρχαν και υπάρχουν πολύ δύσκολες στιγμές. Μέσα στην κουζίνα την ώρα του πάσου γίνεται μία μάχη που ξεκινάει και ξεκινάει κάθε μέρα! Συνήθως βγαίνουμε νικητές, αλλά σίγουρα όλοι έχουμε ή είχε με τις δύσκολες στιγμές μας.

Ποιο είναι το μαγειρικό όνειρο σας;

Αρχικά είναι να δίνω καλό και γευστικό φαγητό στον κόσμο. Να ξέρει και να καταλαβαίνει από την γεύση των πρώτων υλών όταν τρώει τα φαγητά μου και της ομάδας μου.

Και φυσικά, θα ήθελα να διεκδικήσω με όπλο μου την Παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα και το στυλ που μαγειρεύω, τον διακαή πόθο κάθε μάγειρα… ένα αστέρι Michelen!

Ευχαριστούμε για την όμορφη συνέντευξη

Ελπίζω να σας πάνε όλα καλά φέτος το χειμώνα και να κάνετε να όνειρα σας πραγματικότητα.

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όσα έγιναν στα βαφτίσια του εγγονού της Αγγελοπούλου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το προ δύο εβδομάδων αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Espresso» για...

Από τα σαλόνια του «Grand Hotel» στο «Rouk Zouk» για καλό σκοπό

Αφήνουν τα σαλόνια του «Grand Hotel» για τη Ζέτα...

Σταμάτης Τζελέπης: Παγκόσμια υπόκλιση στον κολλητό του Βέγγου

Δέκα βραβεία ακόμα και πρώτου ανδρικού ρόλου, διθυραμβικές κριτικές...

θρίλερ με τα αίτια θανάτου του Κώστα Χαρδαβέλλα!

Διάστασεις θρίλερ παίρνει ο θάνατος του Κώστα Χαρδαβέλλα, ο...

Ο Πάρης της Βίσση ένα βήμα πριν από τον θάνατο!

Ο Πάρης της δεκαετίας του '90: Η άγνωστη ιστορία...

X-mas «Μυστικός δείπνος» με ήχους Stones…

Το event της χρονιάς δεν θα μπορούσε να είναι...

Τέσσερις Έλληνες επιστήμονες βρήκαν super φάρμακο

Μία σπουδαία ανακάλυψη έκανε ομάδα Ελλήνων καθηγητών, αποδεικνύοντας πως...