Η Γωγώ Δελογιάννη και η Ειρήνη Πορταλιού τιμούν την ημέρα της γυναίκας με το γλυκό «Πυρ, γυνή και θάλασσα» στην κουζίνα της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον». Μία εύκολη συνταγή που θα λατρέψετε.
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ
250 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
600 γρ. σοκολάτα γάλακτος
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 γρ. καυτερό τσίλι σε σκόνη
2 γρ. θαλασσινό αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
250 γρ. φουντούκια
100 γρ. ζάχαρη άχνη
3 γρ. θαλασσινό αλάτι
20 γρ. ηλιέλαιο
ΓΙΑ ΤΑ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΠΕΤΑΛΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
παστεριωμένο ασπράδι κρυσταλλική ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
φρέσκα σμέουρα
ζαχαρωμένα πέταλα τριαντάφυλλου
σάλτσα από σμέουρα
ΤΡΑΓΑΝΗ ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
400 γρ. μπισκότα μέτρια τριμμένο
100 γρ. λιωμένη σοκολάτα υγείας
100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
2 γρ. θαλασσινό αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΜΕΟΥΡΟΥ
200 γρ. σμέουρα
40 γρ. ξύδι (φρούτου κατά προτίμηση)