Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Οσκαρ από τον Λευκό Οίκο!

Η Μισέλ Ομπάμα έδωσε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο «Argo», πυροδοτώντας μια… διπλωματική κόντρα.

Διπλωματική αναμπουμπούλα προκάλεσε η πρώτη στην ιστορία απονομή Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας σε απευθείας σύνδεση με τον Λευκό Οίκο! Πολιτικά κίνητρα αποδίδει το Ιράν στο γεγονός ότι η πρώτη κυρία των ΗΠΑ έδωσε το βραβείο στην ταινία «Argo», η οποία περιγράφει την απελευθέρωση ομήρων Αμερικανών διπλωματών από το Ιράν το 1979. «Η ταινία δεν άξιζε ούτε από καλλιτεχνική, ούτε από τεχνική άποψη τα βραβεία που κέρδισε και οι λόγοι που βραβεύτηκε ήταν αντι-ιρανικοί» δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Ιρανός υπουργός Πολιτισμού Μοχάμεντ Χοσεϊνί. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν υπογράμμισαν στα ρεπορτάζ τους ότι η πολιτική διάσταση της βράβευσης τονίστηκε με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο από το γεγονός ότι την απονομή έκανε η Μισέλ Ομπάμα.

Πάντως η βράβευση σε απευθείας σύνδεση με τον Λευκό Οίκο υπογράμμισε ακόμη περισσότερο τη δικαίωση του Μπεν Αφλεκ που είδε την ταινία του να λαμβάνει το κορυφαίο βραβείο της βραδιάς στη διοργάνωση που δεν τον θεώρησε άξιο για να του αποδώσει ούτε καν τον τίτλο του υποψηφίου για το Οσκαρ Σκηνοθεσίας! Η ταινία πήρε επίσης Οσκαρ για το Καλύτερο Προσαρμοσμένο Σενάριο καθώς και για το Μοντάζ. Κατά τα λοιπά, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις με το Οσκαρ που πήρε για τον ρόλο του στην ταινία «Λίνκολν» έγινε ο πρώτος ηθοποιός στην ιστορία του θεσμού που παίρνει τρίτο Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Η επιλογή των δύο αυτών ταινιών για κορυφαία βραβεία έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους να πουν πως τα φετινά Οσκαρ βράβευσαν τις… ΗΠΑ.

Εμφανώς συγκινημένη, η Αν Χάθαγουεϊ παρέλαβε το Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της ως Φαντίν στην ταινία «Οι Αθλιοι», ενώ εκείνο του Α’ Γυναικείου Ρόλου πήγε στην Τζένιφερ Λόρενς για την ταινία «Οδηγός αισιοδοξίας». Το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου πήρε ο Κριστόφ Βαλτς για την ερμηνεία του στην ταινία «Django Unchained», η οποία επίσης πήρε και βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Τα περισσότερα βραβεία, τέσσερα τον αριθμό, πήρε η ταινία «Η ζωή του Πι», που εκτός από το Οσκαρ Σκηνοθεσίας που δόθηκε στον Ανγκ Λι, βραβεύτηκε επίσης στις κατηγορίες Φωτογραφίας, Οπτικών Εφέ και Πρωτότυπης Μουσικής. Ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Ντεσπλά, που υπέγραφε τη μουσική στην ταινία «Argo», έχασε από το «Skyfall» στην κατηγορία Πρωτότυπου Τραγουδιού, ενώ σημειώθηκε ισοπαλία στην κατηγορία Επεξεργασίας Ηχου ανάμεσα στην ταινία του «007» και το «Zero Dark Thirty». Τέλος, το Οσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας πήγε στο «Amour», ενώ στην ταινία Αννα Καρένινα τελικά κρίθηκε και από την επιτροπή των Οσκαρ ότι αυτό που μετρούσε ήταν μόνο τα κοστούμια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...