Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2025

«Πάμε πακέτο» με την Μπλάτνικ

Στις ρίζες της επέστρεψε η Τατιάνα Μπλάτνικ, κάνοντας ταξίδι...

«Ψυχώ» στο Κορωπί

Τον τρόμο σκόρπισε χθες το πρωί ένας 51χρονος, ο...

Μούσα του Στρέπκου η εξωτική Νίκη Σερέτη

Η Νίκη Σερέτη είναι το κεντρικό πρόσωπο της νέας...

Ρέμος και Μπόσνιακ χέρι χέρι στο Παλλάς

Χεράκι χεράκι εμφανίστηκαν στο Παλλάς ο Αντώνης Ρέμος και...

Η ζωή με ψωρίαση

❱❱ Αίτημα για να ενταχθεί στην κατηγορία των δυσίατων νοσημάτωνTην ένταξη της ψωρίασης στην κατηγορία των δυσίατων νοσημάτων εξετάζει το υπουργείο Υγείας, έπειτα από σχετικό αίτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια». 

Το αίτημα βρήκε θετική ανταπόκριση από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και αναμένεται η σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ). Θετική ανταπόκριση, επίσης, βρήκε το αίτημα του Συλλόγου «Επιδέρμια» για τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ασθενών στο κόστος θεραπείας από 25% σε 10% σε τοπικά και συστηματικά σκευάσματα.

Δέσμευση

Επίσης, το υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε για την άμεση εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και των μητρώων ασθενών αναφορικά με την ψωρίαση.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε η παθολόγος Παναγιώτα Μήτρου, συνεργάτιδα του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια ημερίδας με τίτλο «Forum Ανταλλαγής Απόψεων για την Ψωρίαση και την Ψωριασική Αρθρίτιδα», που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια».

Η ψωρίαση είναι ένα χρόνιο, ανίατο, μη μεταδιδόμενο νόσημα, που μπορεί να προκαλέσει αναπηρία και έχει σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ασθενών, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο καθηγητής Δημήτριος Ρηγόπουλος, διοικητής του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» και πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας.

Οπως τόνισε ο κ. Ρηγόπουλος, η ψωρίαση συνοδεύεται συχνά από άλλες παθήσεις, όπως ψωριασική αρθρίτιδα, καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, μεταβολικό σύνδρομο, αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη.
Η ψωρίαση έχει αρνητικό αντίκτυπο στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, καθώς το γεγονός ότι είναι χρόνια αλλά και η σοβαρότητα των συμπτωμάτων μπορεί να μειώσουν την παραγωγικότητα των ασθενών και να οδηγήσουν σε αύξηση του ποσοστού απουσίας από την εργασία τους ή νοσηλειών.

Για αυτόν τον λόγο, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κοινωνικοοικονομικής επιβάρυνσης του νοσήματος απαιτεί τη λήψη μέτρων που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των ασθενών σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αθηνά Ωνάση: Αποστεωμένη και γερασμένη η «χρυσή» κληρονόμος σε γκαλά στην πόλη του φωτός

Μια σπάνια δημόσια εμφάνιση, που αδιαμφισβήτητα τράβηξε την προσοχή...

Ευαγγελία Δομάζου: Όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες των «Ελλήνων Μπέκαμ των 60s»

Εχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που ο «στρατηγός»...

Κρυφός λεσβιακός έρωτας στη showbiz

Μπορεί τα μάτια της κοινής γνώμης και της εγχώριας...

Αρπακτικά του σεξ γύρω από την κόρη της Καίτης Χωματά

Η Ιουλία Μαυρομάτη, κόρη της σπουδαίας ερμηνεύτριας του Νέου...

Πατούλης και Κοίλου στην εκκλησία με τον γιο για την ευχή

Το μωράκι του Γιώργου Πατούλη έγινε σαράντα ημερών και,...