Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2024

Παύλος Μελής Καλλιτσουνάκης: Παίρνει το λαούτο και μας ταξιδεύει

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, στις 22.00, ο Παύλος Μελής...

Τι τρέχει με τον τρεμουλιαστό 68χρονο Χανκς

Ανησυχία για την υγεία του «δικού μας» Τομ Χανκς...

Η σύζυγος του Ασαντ «δραπετεύει»;

Ποιος θέλει να χωρίσει ο Μπασάρ αλ Ασαντ; Το...

Ο Δήμος Καλλιθέας βράβευσε την Πένυ Σκάρου για την προσφορά της

Τίμησαν την Πένυ Σκάρου για την προσφορά της στο...

Εξωσωματική με ένα «κλικ»

❱❱ Οι ερευνητές εντοπίζουν με φωτογραφία ανά 10 ή 20 λεπτά το «καλύτερο» έμβρυοΝέα τεχνική εξωσωματικής γονιμοποίησης αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας κατά 25%, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Reproductive BioMedicine Online». Οι ερευνητές χρησιμοποιούν χιλιάδες φωτογραφίες εμβρύων για να εντοπίσουν εκείνο που είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε επιτυχή γέννα. 

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Simon Fishel, εφάρμοσε πειραματικά την τεχνική της στη βρετανική κλινική τεχνητής γονιμοποίησης του Νότιγχαμ. Οπως αποκαλύπτει η έρευνα, που θα παρουσιαστεί διεξοδικά τον Μάιο σε συνέδριο στην Ιταλία, αναλύθηκαν τα ιατρικά δεδομένα 24.000 τεχνητών γονιμοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν με τη νέα τεχνική ή με άλλες μεθόδους και, συγκρίνοντας τα ποσοστά επιτυχίας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν εφαρμοζόταν η νέα μέθοδος, το ποσοστό επιτυχίας ήταν μεγαλύτερο κατά 25%.

Σε υπολογιστή

Η τεχνική της ομάδας του Fishel προβλέπει τη λήψη φωτογραφιών των εμβρύων ανά 10 ή 20 λεπτά και κατά αυτόν τον τρόπο οι ερευνητές μπορούν να παρατηρούν την εξέλιξη των εμβρύων. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σημαντικό ρόλο στην επιτυχή εγκυμοσύνη παίζουν η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται το έμβρυο, ο τρόπος που διαιρείται και ποια ακριβώς στιγμή συμβαίνει αυτό. Με βάση αυτή την ανακάλυψη η ερευνητική ομάδα αποστέλλει τις φωτογραφίες των εμβρύων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπου αναλύονται από ειδικό αλγόριθμο, μέσω του οποίου επιλέγεται το «καλύτερο» έμβρυο.

«Είναι υπέροχο, καθώς η έρευνά μας αποδεικνύει ότι η νέα τεχνική θα φέρει επανάσταση στον χώρο της τεχνητής γονιμοποίησης» δήλωσε ο Fishel, προσθέτοντας ότι η ανακάλυψη είναι προϊόν της έρευνας που άρχισε πριν από 40 χρόνια. «Για να βγάλουμε φωτογραφίες στο παρελθόν χρειαζόταν να βγάλουμε μια φορά την ημέρα τα έμβρυα από τον χώρο στον οποίον αναπτύσσονται, όπου η θερμοκρασία είναι σταθερή, με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε κίνδυνο να υποστούν καταστροφές» σημειώνει ο καθηγητής. Με την τεχνική τους, όπως διευκρινίζει ο Fishel, τα έμβρυα μπορεί να φωτογραφηθούν στον χώρο όπου αναπτύσσονται και μάλιστα περισσότερες φορές την ημέρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Τραϊάνα Ανανία πρώτο όνομα σε πίστα της… Λαμίας

Από τα επικά τσιφτετέλια «Στην υγειά μας» με τον...

Η άγνωστη σχέση της Κατερίνας Κανονίδου με την Ανδριολάτου και την οικογένειά της

Είναι το κοριτσάκι που λάτρεψε από την πρώτη στιγμή...

Με καρκίνο στο πάγκρεας η πριγκίπισσα της Σερβίας!

Οι μεγάλοι απόντες στο πρόσφατο χριστουγεννιάτικο γκαλά του ανθρωπιστικού...

Πένθος για τη Στέλλα Μπεζαντάκου που «έχασε» την 89χρονη πεθερά της

Θλιμμένα Χριστούγεννα για τη Στέλλα Μπεζαντάκου. Η Θεοδώρα Γκίκα,...

Μια κυρία πρώην υπουργού στα μπουζούκια

Ιδιαίτερη αδυναμία στα ακριβά σύνολα, στα θηριώδη τζιπ και...