❱❱ Η καθημερινή λήψη της μειώνει κατά 10% τον κίνδυνο για καρκίνο των ωοθηκώνΗ καθημερινή λήψη ασπιρίνης φαίνεται ότι καταγράφει σημαντικές επιδόσεις στη μάχη κατά του καρκίνου των ωοθηκών. Νέα έρευνα του National Cancer Institute και του Moffitt Cancer Center στις ΗΠΑ έδειξε ότι η ασπιρίνη μειώνει τον κίνδυνο να εκδηλώσουν οι γυναίκες καρκίνο των ωοθηκών κατά 10%, ενώ όταν ασθενείς με αυτού του είδους τον καρκίνο τη λαμβάνουν έστω και δύο φορές την εβδομάδα, οι πιθανότητες επιβίωσής τους αυξάνονται κατά 30%.
Η ασπιρίνη είναι ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο που βοηθάει στην πρόληψη βλαβών του DNA, οι οποίες οδηγούν στον σχηματισμό όγκων, σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές. Επίσης, αποτρέπει τον σχηματισμό θρόμβων, που έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο των ωοθηκών και τα μειωμένα ποσοστά επιβίωσης.
Κακοήθεια
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμά τους για τη δράση της ασπιρίνης ενάντια σε αυτό το είδος κακοήθειας αναλύοντας συνολικά δεδομένα 758.829 γυναικών, τα οποία συγκέντρωσαν από 13 διαφορετικές έρευνες. Αυτά τα συμπεράσματα δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Journal of the National Cancer Institute».
Σε μια δεύτερη έρευνα επιστήμονες του University of Hawaii Cancer Center ανέλυσαν συνολικά δεδομένα από 238.129 συμμετέχουσες σε δύο διαφορετικές έρευνες που αφορούσαν την υγεία των νοσοκόμων.
Οι νοσοκόμες συμπλήρωναν ερωτηματολόγια κάθε δύο χρόνια από το 1976 έως το 1989 για να αναφέρουν τη χρήση ασπιρίνης και άλλων αναλγητικών. Από τις συμμετέχουσες, 1.789 διαγνώστηκαν με καρκίνο των ωοθηκών. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι γυναίκες που είχαν το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας και άρχισαν να παίρνουν από μία ως πέντε ασπιρίνες, δύο έως πέντε φορές την εβδομάδα, ήταν πιο πιθανό να κερδίσουν τη μάχη με τον καρκίνο. Οσο για τις ασθενείς που, αντί για παρακεταμόλη, άρχισαν να λαμβάνουν ασπιρίνη, παρατηρήθηκε αύξηση του ποσοστού επιβίωσής τους.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η λήψη του φαρμάκου καθημερινά για 10 χρόνια ή και περισσότερο αυξάνει τις πιθανότητες οι γυναίκες να νοσήσουν από αυτόν τον καρκίνο! Οι ερευνητές παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν γιατί συμβαίνει αυτό.