Η χειμερινή περίοδος μπορεί να είναι πολύ πιεσμένη αλλά και συναρπαστική. Με τόσες πολλές εκδηλώσεις, όπως δείπνα με την οικογένεια, γιορτές, προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα, έχουμε πολλούς περισπασμούς για να μην μας απασχολεί η υγεία μας και να τρώμε γενικά λάθος τροφές , με αποτέλεσμα να παχαίνουμε και αργότερα όταν ανοίγει ο καιρός να προσπαθούμε μάταια να χάσουμε τα περιττά κιλά του χειμώνα.
Συχνά, δεδομένου του καιρού, η άσκηση θυσιάζεται για ζεστές νύχτες που διαμένουν στο εσωτερικό στον καναπέ. Με συντομότερες ημέρες και ψυχρότερες καιρικές συνθήκες, η εύρεση του κινήτρου για να παραμείνετε υγιείς μπορεί να είναι δύσκολη. Και αυτό μπορεί να θέσει τα θεμέλια για ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, που σας θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο ασθένειας.
Υπάρχουν αμέτρητες συμβουλές και ιδέες για τη χειμερινή ευεξία για να εξασφαλίσετε ότι έχετε πολλούς τρόπους να παραμείνετε υγιείς και ασφαλείς σε αυτήν την περίοδο. Αυτές οι υγιείς συνήθειες του χειμώνα θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τι μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας.
1. ΕΛΑΤΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
Το κρύο τείνει να αυξήσει την επιθυμία μας για περισσότερους υδατάνθρακες και fast food. Γιατί; Αφού καταναλώσετε αυτές τις νόστιμες τροφές, αυξάνονται τα επίπεδα σεροτονίνης σας, κάνοντας τον εγκέφαλό σας να πιστεύετε ότι είστε πιο ευτυχισμένοι. Και καθώς περνούν οι μέρες, οι ανάγκες σας για υδατάνθρακες όλο δυναμώνουν και δυναμώνουν.
Για να το αντιμετωπίσετε αυτό, δοκιμάστε να φάτε ένα πρωινό με πρωτεΐνη για να διατηρήσετε τα ενεργειακά σας επίπεδα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να δείτε όλες τις προσφορές σε πλούσιες τροφές για πρωινό στο φυλλάδιο λιντλ, Σκλαβενίτη ή το φυλλάδιο του ΑΒ Βασιλόπουλος. Εάν κατά τη διάρκεια του απογεύματος συνεχίζετε να τρώτε γλυκά ή υδατάνθρακες, βεβαιωθείτε ότι έχουν χαμηλά λιπαρά.
2. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ Ω-3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ένας υγιής τύπος λίπους που βρίσκεται φυσικά σε πολλούς τύπους τροφίμων, όπως ψάρια, σπόρους φυτών και καρπούς με κέλυφος. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι κατάλληλα για τον περιορισμό του πόνου και της ακαμψίας των αρθρώσεων καθώς είναι φυσικά αντιφλεγμονώδη. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι τα λιπαρά οξέα ωμέγα 3 συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων κατάθλιψης, τα οποία συνήθως αισθάνονται οι άνθρωποι στις πιο σύντομες και κρύες μέρες του χειμώνα.
3. ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υπάρχουν πολλά είδη μανιταριών που έχουν ανοσοποιητικά οφέλη για την υγεία μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μανιτάρια έχουν φυσικά αντιβιοτικά. Αυτό τους δίνει φαρμακευτικές ιδιότητες, και τα αντιβιοτικά μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε πολλούς τύπους ασθενειών. Την επόμενη φορά που βρίσκεστε στο σουπερμάρκετ, φροντίστε να αγοράσετε μανιτάρια.
4. ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ
Οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στα μήλα, τη βρώμη και τα καρύδια είναι ένας σημαντικός τρόπος για να μειωθεί η φλεγμονή και να ενισχυθεί η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι φυτικές ίνες βοηθούν επίσης στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στον οργανισμό μας και βοηθούν στην απώλεια βάρους και την προστασία από τον διαβήτη. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα σημαντική συμβουλή για την υγεία των ηλικιωμένων τον χειμώνα που χρειάζονται μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες για την προστασία των πεπτικών τους συστημάτων.
5. ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Καταναλώνοντας κυρίως λαχανικά και φρούτα που είναι πράσινα και πορτοκαλί, εξασφαλίζετε ότι παίρνετε υγιεινά θρεπτικά συστατικά, σάκχαρα και λίπη. Το σπανάκι, το καλαμπόκι, το σέσκουλο, τα καρότα και τα πορτοκάλια είναι νόστιμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Υπάρχουν πολλές συνταγές που είναι διαθέσιμες για να ενσωματώσετε αυτές τις τροφές στην τακτική διατροφή σας για το χειμώνα.
6. ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το τζίντζερ και ο κόλιανδρος είναι τα τέλεια μπαχαρικά για να προσθέσετε γεύση στα πιάτα σας. Όχι μόνο κάνουν τα τρόφιμα πιο νόστιμα, αλλά βοηθούν κιόλας στη βελτίωση της ανοσοποιητικής λειτουργίας. Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην κινεζική και ινδική ιατρική. Το κύριο ενεργό συστατικό του ονομάζεται κουρκουμίνη, το οποίο δίνει στο κάρυ το κίτρινο χρώμα του. Αυτό το μπαχαρικό συμβάλλει στην καταπολέμηση πολλών ασθενειών, όπως φλεγμονές, καρδιακές παθήσεις και καρκίνο και λειτουργεί ως ισχυρό αντιοξειδωτικό.