Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου, 2024

Σταμάτης Γονίδης: «Εγώ δεν πίστευα ότι θα ζήσω με τις καταχρήσεις που...

Ο Σταμάτης Γονίδης παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της...

Όλα για το 2025 από τη Νο 1 αστρολόγο Λίτσα Πατέρα!

Μέσα στο 2025 οι πιο σημαντικοί πλανήτες, δηλαδή ο...

Ευθυμία Ντενούδη: Μία από τις πιο γνωστές life coaches της πόλης

Την Ευθυμία Ντενούδη τη γνωρίζω χρόνια. Είναι από τους...

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Τα 120.000 «δώρα» του 2024

«Τους αρέσει πολύ που τα λέω…τσεκουράτα» λέει, μιλώντας σήμερα...

Μασελάκι για το τρίξιμο

❱❱ Νάρθηκας προφυλάσσει τα δόντια και περιορίζει τους πονοκεφάλουςΟλοένα περισσότεροι άνθρωποι τρίζουν ή σφίγγουν τα δόντια τους στον ύπνο τους εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων και του άγχους. Αυτή η κακή συνήθεια, όμως, δεν προκαλεί μόνο φθορές στα δόντια αλλά και ισχυρούς πονοκεφάλους, εξαιτίας της πίεσης στις γνάθους. 

Την κατάσταση σώζει ένα μασελάκι που, εκτός από τα δόντια, προστατεύει και από τον πόνο! «Το σφίξιμο και το τρίξιμο των δοντιών είναι αποτέλεσμα κυρίως άγχους και παρατηρείται εντονότερα στους εσωστρεφείς ανθρώπους. Μπορεί να γίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, που μπορούμε να το ελέγξουμε, αλλά τις περισσότερες φορές γίνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου και δεν είναι αντιληπτό» επισημαίνει η Δέσποινα Κωστομοίρη, χειρουργός οδοντίατρος, ειδικευμένη στην Αισθητική Οδοντιατρική.

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρχικά ρωγμές και στη συνέχεια κατάγματα και σπασίματα των δοντιών. Σταδιακά μικραίνει το μέγεθος των δοντιών, διαταράσσεται η σχέση της άνω με την κάτω γνάθο, με αποτέλεσμα όχι μόνον να απαιτείται θεραπευτική αποκατάσταση των δοντιών, αλλά να προκύπτει και πρόβλημα αισθητικής παραμόρφωσης του χαμόγελου και του προφίλ του προσώπου (σχέση μύτης με πιγούνι)» επισημαίνει η ειδικός.

Ο οδοντίατρος πρέπει να είναι σε θέση να διαγνώσει το πρόβλημα, ιδιαίτερα στην αρχική φάση του, έτσι ώστε να αποτρέψει την επερχόμενη σταδιακή καταστροφή των δοντιών κάνοντας έναν νάρθηκα (μασελάκι) στον ασθενή του. Αυτό γίνεται σε ένα ραντεβού με αποτύπωμα των δοντιών και είναι χαμηλού κόστους.

«Στις περιπτώσεις που έχει δημιουργηθεί απώλεια οδοντικής ουσίας αποκαθιστούμε τα δόντια σε ραντεβού με όψεις ρητίνης. Το θεραπευτικό και το αισθητικό αποτέλεσμα που αποδίδεται στον ασθενή είναι άριστο. Επειδή δεν παρεμβάλλεται οδοντοτεχνικό εργαστήριο είναι χαμηλού κόστους. Και σε αυτή την περίπτωση δίνεται νάρθηκας (μασελάκι) για προστασία του αποτελέσματος» επισημαίνει η κυρία Κωστομοίρη.

«Σε απώλειες του μεγέθους των δοντιών περισσότερο από τα 2/3 μπορεί να υπάρξουν αποκαταστάσεις με ολοκεραμικά ή μεταλλοπορσελάνες και απονευρώσεις, και βέβαια είναι αρκετά υψηλότερου κόστους λόγω παρεμβολής εργαστηρίου. Σε όλες, όμως, τις περιπτώσεις η προστασία πρέπει να εξασφαλίζεται με τη χρήση νάρθηκα» καταλήγει η κυρία Κωστομοίρη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρωτοχρονιά στις Αλπεις για την ελληνική high society

Η ελίτ της αθηναϊκής society, της ναυτιλίας και του...

Κάλαντα χωρισμού για Φυρού – Κοψιάλη

Τι τρέχει με τη Σοφία Φυρού, τον «πειρασμό» του...

Τούνη – Αλεξάνδρου: Χωρίς… ηλεκτροσόκ στην Αράχοβα

Σε αντίθεση με τους χιλιάδες οδηγούς που η εορταστική...

Διπλός «πελαργός» στη showbiz

Δύο «πελαργοί» έρχονται στην εγχώρια showbiz. Ο ένας βρίσκεται...

Οι προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2025!

Το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και τη...