Παρασκευή, 14 Μαρτίου, 2025

Πρώην CEO της Barclays έκανε σεξ με βοηθό του παιδόφιλου Τζέφρι

Πρώην αφεντικό βρετανικού τραπεζικού κολοσσού αναγκάστηκε να παραδεχτεί σε...

Μία προαγωγή, ένα ξέφρενο πάρτι και το αποτέλεσμα ενός one night stand

Φρέσκo, oλόφρεσκο το δικό μου ζήτημα, Σούζη μου! Θα...

Νέα έρευνα έδειξε ότι ο γάμος παχαίνει τους άνδρες

Δίκιο σε όσους λένε ότι με το που βάλουν...

Ραπουνζέλ με μεταλιζέ μπότες η χήρα Καρύδα

Comeback στα κοσμικά σουαρέ για τη Βικτώρια Καρύδα. Με...

Ερευνητές στις ΗΠΑ, με επικεφαλής Ελληνίδα, «ξεκλείδωσαν» το μυστικό της μακροζωίας

«Μαθουσάλες» με... αιτία!

Με επικεφαλής Ελληνίδα ερευνητές στις ΗΠΑ «ξεκλείδωσαν» το μυστικό της μακροζωίας και έδωσαν, επιτέλους, απάντηση στο ερώτημα γιατί κάποιοι άνθρωποι ζουν πάνω από 100 χρόνια.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιαννη

Ανακάλυψαν ότι στο αίμα τους έχουν σούπερ κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία υψώνουν ασπίδα προστασίας από τις ασθένειες.

Την έρευνα δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «Lancet eBiomedicine» ερευνητές του Boston University και Tufts Medical Center της Βοστόνης, με επικεφαλής την Τάνια Καραγιάννη. Σύμφωνα με τη «USA Today», η ερευνητική ομάδα ανέλυσε τα δείγματα αίματος που έλαβε από επτά υπεραιωνόβιους της βόρειας Αμερικής. Παρατήρησε ότι το προφίλ των ανοσοποιητικών τους κυττάρων (ανοσοκύτταρα) ήταν πολύ διαφορετικό από το αναμενόμενο, με βάση την ηλικία τους. Στη συνέχεια συνέκριναν τα ανοσοκύτταρα των υπεραιωνόβιων με τα κύτταρα του ανοσοποιητικού σε δείγματα αίματος από εθελοντές όλων των ηλικιακών ομάδων.

Τάνια Καραγιάννη

Διαπίστωσαν ότι όσοι ήταν πάνω από 100 ετών παρουσίαζαν μια μοναδική σύνθεση κυττάρων του ανοσοποιητικού, τα οποία ανέπτυσσαν εξαιρετικά αποτελεσματική δράση. Από τη μια, προστάτευαν από ασθένειες και, από την άλλη, επέτρεπαν στον οργανισμό να αναρρώσει πολύ πιο γρήγορα όταν αρρώσταινε, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ζουν πολλά περισσότερα χρόνια από τον μέσο όρο. Μάλιστα, σε αντίθεση με τα ανοσοκύτταρα των υπόλοιπων ηλικιωμένων, δεν έχαναν την αποτελεσματικότητά τους όσο περνούσαν τα χρόνια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Γεροντιδάκης και Αναστασία Παντούση… full in love

Ζευγάρι στη μεγάλη οθόνη ο Γιώργος Γεροντιδάκης και η...

Δύσκολοι καιροί για… Μουτσινάδες

Θολό είναι το τηλεοπτικό μέλλον του Νίκου Μουτσινά. Οριστικά...

Γιώργος Λαμπάτος: Καλημέρα νέα ζωή χωρίς μούχλα!

Ενα διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου, στα Κάτω...

Ο σύντροφος της Κλέλιας Ανδριολάτου

Οι πρώτες φωτογραφίες της Κλέλιας Ανδριολάτου που κυκλοφόρησαν με...

«Καρφί» από Μουζουράκη για τις πρώην συντρόφους του

«Μπηχτή» του Πάνου Μουζουράκη για τις πρώην του. Ο...